Petak, 26.05.2023 | 07:53
IZVOR: rtcg.me

Na krovu Željezare SOLARNA ELEKTRANA - Od jeseni najavljena NOVA RADNA MJESTA

Direktor EPCG Željezare Nikšić Đorđe Manojlović kazao je da su na krovu pogona Vučionice postavili solarnu elektranu od 1,7 megavata snage, te da je u pripremi još jedna na zemlji od dva megavata. Angažovano je trenutno 250 radnika u pokrenutim pogonima i najavljuje od jeseni nova radna mjesta, kada se krene sa realizacijom još nekih projekata.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Kako je kazao, gostujući u emisiji Mreža na TVCG, u fazi je izrada konstrukcije za elektranu na zemlji. To rade njihovi radnici u pogonu Konstruktivna radionica i taj podon je pušten u rad već 15 dana.

“Radimo i projekat za još jednu elektranu od šest magavata na zemlji i još jednu na krovu. Sa puštanjem u podgon ove od 1,7 megavata koja je postavljena na lrovu Vučionice, imamo malih problema, jer je postojeća trafostanica u lošem stanju i ići ćemo sa montažom novih trafostanica. Taj eleborat je u procesu izrade zajedno sa CEDIS-om i biće dosta brzo završen. U posao sa solarnim elektranama uključeno je 80 ljudi, četiri grupe po 10 radnika, dvije grupe za pripremu terena i dvije za montažu. Ostali rade druge aktivnostu u krugu fabrike”, rekao je Manojlović.

Što se tiče proizvodnje podkonstrukcija, Manojlović je istakao da su imali spreman program i materijal i krenuli sa tim sa 80 radnika.

“Planiramo i program armaturnih mreža, na jesen biće pokrenuta i Kovačnica. Potpisani su brojni ugovori sa firmama iz Evrope, istakao bih ugovor sa njemačkom firmom za proizvodnju čeličnih sajli, razgovaramo sa firmama za proizvodnju bankina. Ono što bih istakao jeste da imamo i ugovore sa lokalnim firmama i već deset firmi je u krugu fabrike. Radnici su zadovoljni i inicirali su i pokretanje restorana koji će početi sa radom od prvog juna”, kazao je Manojlović.

Naglasio je da je plan da se u EPCG Željezara zaposli 1.500 radnika u narednih godinu i po dana, a da nova radna mjesta će biti otvorena od jeseni za kada su planirani neki od najavljenih projekata.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
he
26.05.2023 10:39

Na Železaru može a na KAP ne može

1 1
M
29.05.2023 19:48

Kako ne može, za4 nije najavio vlasnik KAPa neku centralu!?

0 0

Podgorica: Roditelj prijavio policiji da je nepoznati muškarac njegovoj ćerki nudio čokoladicu i zvao je u lift

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:39

Policiji je danas jedan roditelj iz Podgorice podnio prijavu u kojoj je naveo da je nepoznata osoba njegovo maloljetno dijete pozivala da udje u lift stambene zgrade i nudila čokoladu, saopšteno je Portalu Analitika nezvanično iz Uprave policije.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

VIDEO: "RUJNA ZORA" u izvođenju kakvo još niste čuli - Makedonac BRILJIRAO na velikoj sceni

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:06

Emisija "Zvezde Granda" iz sedmice u sedmicu donosi sjajne nastupe takmičara, a ovog puta, jedan se posebno izdvojio.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Ovo su neradni dani za Praznik rada i pravoslavni Vaskrs

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:36

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja, te su povodom ovog praznika neradna dva dana, i to: srijeda 1. maj i četvrtak 2. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Spavanje sa šminkom: Loša navika koje se trebate odmah riješiti a evo i zašto

Petak, 26.04.2024 | 13:33

Ostaci šminke začepljuju pore i mogu izazvati ozbiljne probleme s kožom

FOTO: Svečano otvorena manifestacija "Dani DRAGANA RADULOVIĆA“

Petak, 26.04.2024 | 13:29

Dvodnevna regionalna manifestacija književnosti za djecu i mlade "Dani Dragana Radulovića", u organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica, svečano je otvorena u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

Rakočević: Još jedan eksperiment Vlade kojim inspekcijske poslove želi da stavi pod političku kontrolu

Petak, 26.04.2024 | 13:24

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, što predstavlja uvod u ukidanje Uprave za inspekcijske poslove i pokušaj stavljanja pod partijsku kontrolu poslova iz oblasti inspekcije, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Bivši radnici “Košute” ponovo blokirali put Podgorica – Cetinje

Petak, 26.04.2024 | 13:20

Bivši radnici cetinjske “Košute”blokirali su danas put Podgorica-Cetinje. Blokada će trajati do 15 sati.

Evo koje posuđe koristiti da namirnice duže traju

Petak, 26.04.2024 | 13:09

Pomoći će i papirnate kuhinjske salvete

Posadite ove dvije biljke u dvorište i nikada više nećete vidjeti krpelje: Od njihovog mirisa bježaće kao ludi

Petak, 26.04.2024 | 13:00

Da biste se trajno riješili krpelja, morate nabaviti određene biljke

SNIMAK Jelene Đoković OBORIO INTERNET: Novakova supruga PODIGLA FANOVE NA NOGE (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 12:30

Pogledajte video!

Nikola Rokvić PJEŠKE u humanoj misiji - Do sada prikupio ČETIRI MILIONA DINARA

Petak, 26.04.2024 | 12:27

Pjevač Nikola Rokvić hrabro je krenuo u svoju humanu misiju.

Pročitajte zašto je plivanje jedna od najboljih vježbi koju možete odabrati

Petak, 26.04.2024 | 12:14

Dok većina ljudi cijeni zdravstvene prednosti koje dolaze od trčanja, vožnje bicikla ili dizanja tegova, mnogo manje njih razumije prednosti koje proizlaze iz plivanja, a koje uključuju toniranje i jačanje mišića, smanjenje upale i jačanje srca, pluća i mentalnog zdravlja.

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!