Utorak, 30.05.2023 | 11:09
IZVOR: Kolektiv.me

Highway i Mikrokozma u petak na uglu Bokeške i Njegoševe

Mjesec rokenrola Festivala kulture Zabjelo priprema još jednu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.




Foto: Festival kulture Zabjelo

U petak 2. juna  će na uglu Bokeške i Njegoševe u Podgorici biti organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti bendovi Highway i Mikrokozma.

Bend Highway čine Luka Vojvodić, Jovan Redžić, Marko Perić i Petar Tošić. Prvi javni nastup benda bio je 2015. godine u regionalnom muzičkom takmičenju “X Factor” gdje su osvojili 4.mjesto, a već naredne godine u Stokholmu predstavljaju Crnu Goru na pjesmi Evrovizije. Iste godine, na poslednjem takmičenju Sunčane skale u Herceg Novom, sa autorskom pjesmom „ Bar na kratko“ osvajaju 3. mjesto. U maju 2019.godine potpisali su ugovor sa najvećom hrvatskom diskografskom kućom Croatia Records, za koju su i izdali prvi album pod nazivom "Skica za portret" u martu 2021. godine. Bend uveliko radi na drugom studijskom albumu na kojem će se naći 11 pjesama.

Sastav Mikrokozma čine Enes Zejnilović, Nikola Tomić I Stanislav Nikičević. Ovaj trojac već 12 godina svira na raznim kulturnim događajima. Iza sebe imaju više od 140 nastupa, bez posebnog muzičkog uzora, ali sa međuljudskim uvažavanjem i sličnom estetskom doživljaja muzike, dokazuju da je rock’n’roll ono što rade i žive. Prvi album „Mikrokozma“ objavili su pod izdavačkom kućom Dallas records krajem 2015. godine, a drugi „Ulicom Slobode“ 2021. godine. Prošle godine objavili su live album, snimljen 2020. godine u Klubu Boćara u Podgorici pod nazivom “Ono što jesmo”. Muzički kritičari su saglasni – „Mikrokozma“ čuva onaj prefinjeni i prepoznatljivi zvuk rok muzike iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike počinje u 18 časova, a muzički program startuje od 21.30 časova.

Iste večeri na pozornicu Grada teatra u Budvi stižu crnogorske hiphop vedete Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik.

Na samom finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2).U toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Ulaznice se mogu kupiti isključivo putem interneta na linku https://bit.ly/3ZhQdHd. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Korisnici bijesni na Netflix zbog NOVE ODLUKE, dio njih prijeti PREKIDOM PRETPLATE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:56

Korisnici su i ranije bili ljudi zbog nekih odluka kompanije, poput zabrane dijeljenja lozinki, a čini se kako je novi potez nekima bio kap koja je prelila čašu.

Policija ćeSNIMATI košarkašku utakmicu sa Partizanom i fudbalsku sa Arsenalom

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:45

Uprava policije najavila je snimanje fudbalske utakmice Arsenal-Budućnost, kao i košarkaške utakmice Budućnost Voli - Partizan NIS.

Još jedna NOVA LINIJA u Tivtu: Doček za putnike iz Birmingema

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:36

Nakon London Stansteda i Izmira, nova destinacija na Aerodromu Tivat od danas je Birmingem, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. 

Granična policija ZAPLIJENILA preko 300 kg rezanog duvana, KRIVIČNA PRIJAVA protiv jedne osobe

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:23

Policijski službenici Sektora granične policije su na lokalnom putnom pravcu Vladimir – Ulcinj u mjestu Zoganje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke Audi A8 i lice koje je njime upravljalo B.P. (28).

PRIRODNE boje za farbanje jaja: Obojite ih namirnicama koje već IMATE KOD KUĆE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:16

Bliži nam se Uskrs, pa je većina domaćica fokusirna farbanje jaja.

Ovo su ZDRASTVENE PREDSNOSTI konzumiranja limuna

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:55

Limun je pikantan, sočan i svjež.

Prema Google pretragama - Ovo je NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST među turistima u Crnoj Gori

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:41

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

I nauka POTVRDILA: Omiljeni HOBI naših baka je prava "JOGA" za mozak

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:30

Petlja, petlja, još jedna petlja…

"Nisi daleko iza mene" - Dejvid Bekam SLAVI 49. rođendan, a od Viktorije stigla POSEBNA poruka (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:12

 Dejvid Bekam danas slavi 49. rođendan.

Meteorska kiša koja dostiže vrhunac za nekoliko dana, mogla bi biti NAJBOGATIJA u ovom vijeku

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:55

Meteori, poznatiji kao zvijezde padalice, mogu se vidjeti bilo koje noći u godini. Neke noći su međutim bolje za posmatranje neba od drugih.