Srijeda, 31.05.2023 | 15:11
IZVOR: Kolektiv.me

Dry Cleaning, Rudeboy, Bojana Vunturišević i Atheist Rap predvode pojačanje Exitove Visa Fusion bine!

Exitova multižanrovska raskrsnica, koja na jednom mjestu okuplja glasne gitare, rokere, trepere, DJ-eve i opasne MC-jeve – kultna Visa Fusion bina, upravo je dobila moćno pojačanje, koje od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi predvode britanska post punk senzacija Dry Cleaning, holandski Rudeboy i DJ DNA koji će izvoditi pjesme kultnog Urban Dance Squada, vodeća domaća i regionalna imena među kojima su Nikola Vranjković, Bojana Vunturišević, zagrebački Porto Morto i domaćini, novosadski bendovi Atheist Rap i Pero Defformero.




Foto: EXIT

Svježe, nadolazeće snage predstavljaće miljenik domaće publike Dzipsii, slovenački Freekind, ruski Ploho i Spasibo, kao i finalisti ovogodišnjih HEMI muzičkih nagrada – rumunski sastav K not K, makedonska grupa Dina Jashari & Drugari, češki projekat Badfocus i estonska umjetnica Manna.

Svi oni udružuju se u jedno od do sada najraznovrsnijih programskih izdanja Visa Fusion bine, zajedno sa ranije objavljenim imenima koja predvode američke ska legende The Toasters, Sunshine, Mortal Kobat, Prti Bee Gee, Hiljson Mandela, Z++, Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, Kendi, Crni Cerak & Lacku i Zoe Kida!

Jedna od najstarijih Exitovih bina, koja spaja boje regiona i cijelog svijeta, prvog dana festivala, u četvrtak, 6. jula ugostiće Rudeboy-a, frontmena kultnog holandskog rap-rock sastava Urban Dance Squad, koji će nastupiti uz bend i DJ-a DNA. Urban Dance Squad spada u red grupa koje sa publikom u Srbiji ima posebnu povezanost duže od 26 godina, od objave njihovog koncertnog albuma „Beograd Live“. Tvrđi zvuk prve večeri pojačava beogradska petorka Mortal Kombat i domaćini, novosadski sastav Pero Defformero. Iz Slovenije dolazi sjajan neo-R’n’B/soul dvojac Freekind, koji na EXIT festival stiže pravo sa maratonske Evropske turneje, ali i ruski post punk/new wave bend Ploho i češki projekat Badfocus, koji spaja rejv i meditaciju u jedinstveno muzičko iskustvo!

U petak, 7. jula na Visa Fusion binu stižu beogradski crossover majstori Sunshine, koji će proslaviti tri decenije rada turnejom „Priđi mi ti“, čiji će jedan od glavnih datuma biti upravo onaj rezervisan za Petrovaradinsku tvrđavu. Istog dana u EXIT Univerzumu zasijaće i Zoe Kida, vokal Zemlje gruva u svojoj solo inkarnaciji i autorka omiljenog hita „Žena dete“, ovogodišnji učesnik Beovizije koji je osvojio simpatije domaće publike pjesmom „Greh“ – Dzipsii, jedna od vodećih trap grupa regiona Crni Cerak & Lacku, reper Kendi i makedonski sastav u usponu Dina Jashari & Drugari.

Subota, 8. jul donosi žanrovski šarenolik program i vodeće izvođače iz zemlje i regiona – na Visa Fusion binu dolazi legendarni Nikola Vranjković, čije se pjesme proživljavaju intimno, poput putovanja kroz sopstvene misli i iskustva. Bojana Vunturišević, koju mnogi smatraju jednom od najdragocjenijih pojava u novijoj istoriji domaće pop muzike, donosi svoj novi album „Ljubav“, ali i dobro poznate „Kese etikete“ i „Daljine“. Iz Zagreba stižu eklektični alternativni sastav Porto Morto, trap zvijezda Hiljson Mandela i omiljeni Z++, a program treće večeri upotpuniće i estonska umjetnica Manna i ruski indie rock bend Spasibo.

U nedelju, 9. jula, Visa Fusion binu osvojiće britanski post punk sastav Dry Cleaning, koji se posljednjih godina na svjetskoj muzičkoj sceni istakao albumima „New Long Leg“ i „Stumpwork“, ali i jedinstvenim, sirovim zvukom i energičnim nastupima uživo. Istog dana na jednu od najstarijih festivalskih bina stižu i američke ska legende The Toasters, ali i kultni novosadski bend Atheist Rap, koji će upravo na EXIT festivalu proslaviti tri decenije od objavljivanja svog legendarnog debi albuma „Maori i crni Gonzales“, pa će i dio specijalne set liste biti prilagođen ovom jubileju. Oldschool hip-hop zvuk posljednjeg dana festivala na Fusion donose Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano i Ajs Nigrutin, a programu se pridružuje i rumunski dvojac K not K, koji donosi osvježeni zvuk ranih osamdesetih.

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista slijeću i predvodnici najtraženije turneje na svijetu The Prodigy, zatim rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Ben UFO, Avalon Emerson, Carlita, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice za fanove Exita u Crnoj Gori dostupne su po promotivnim cijenama od 69 EUR i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po cijeni od 35 EUR. Trenutno je aktuelna i omiljena „4+1 akcija“, u okviru koje se za kupljene četiri ulaznice, peta dobija na poklon! Akcija traje najkasnije do 7. juna ili do isteka zaliha. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mjestima Gigstix.me.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova!

Srijeda, 03.04.2024 | 14:39

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu!

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.

Seka Sablić: Strašno je što smo posvađani sa svim susedima;

Petak, 26.04.2024 | 08:37

Zamračili su sve zvijezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na koljenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u Srbiji u emisiji “360 stepeni” čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić, piše N1.

"Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj"

Petak, 26.04.2024 | 08:32

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je iz kabineta Spajića.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika. 

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).