Subota, 10.06.2023 | 16:14
IZVOR: Kolektiv.me

Sea Dance in Exile ove godine u Hrvatskoj: Program predvode brazilski superstar Alok i globalna senzacija Willy William

Kako je ranije najavljeno, deveto izdanje Sea Dance festivala neće biti organizovano u Crnoj Gori, a specijalna edicija pod simboličnim sloganom Sea Dance in Exile, biće održana od 17. do 19. avgusta, na najatraktivnijem dijelu sjevernog Jadrana – zlatnom ostrvu Krk u Hrvatskoj.




Foto: SeaDance Festival

Furiozan program predvodi jedan od najboljih DJ-eva i producenata današnjice – Alok, koji je ušao u istoriju kao jedini DJ koji je čak dva puta nastupao pred više od milion ljudi. Ova brazilska megazvijezda, na najprestižnijoj DJ Mag listi rangiran je kao četvrti najbolji DJ na svijetu, uz velikane Davida Guettu, Martina Garrixa i Armina Van Buurena, a više od 50 miliona pratilaca čine ga drugim najpopularnijim DJ-em na svijetu. Alok će na Sea Dance in Exile donijeti planetarno poznate hitove poput „Hear Me Now”, „Piece Of Your Heart”, i „Deep Down”, za najvreliji vrhunac ljeta u jednom od najsunčanijih djelova Evrope.

Na rajskom Krku, uz Aloka, nastupiće i francuska globalna senzacija Willy William, čiji hitovi broje preko pet milijardi pregleda i strimova! Njegova svojevrsna ljetnja himna „Mi Gente” sa J. Balvinom, inače je omiljena numera Bijonse i Baraka Obame. Njima se pridružuje i DJ superstar Fedde le Grand, jedna od najznačajnijih figura svjetske house scene, ali i mnogi drugi.

Sea Dance in Exile jedan je od više događaja koji će slaviti sve što je Sea Dance festival do sada donio festivalskoj kulturi, kako Crne Gore, tako i regiona i cijelog svijeta.

Neprikosnoveni brazilski superstar Alok spada među najistaknutije ličnosti na svjetskoj elektronskoj muzičkoj sceni, a svoj stil opisuje kao „Brazilian bass” i „dance pop”. Od malih nogu predodređen za velike stvari, Alok – što na sanskritu znači svjetlost – zauvijek je promijenio muzičku industriju i zapalio plesne podijume širom svijeta. Vodeći medij iz oblasti muzike i tehnologije MusicTech opisao ga je kao muzičkog umjetnika koji ispisuje nova pravila dance muzike traku po traku, kao producenta sa Midinim dodirom, kojim je pozlatio pesme iz opusa najvećih muzičkih zvijezda – od Dua Lipe do The Rolling Stonesa.

Za remiks pjesme „Piece Of Your Heart” dobio je nagradu 2019. godine na Međunarodnim Dance Music nagradama, a remiksovao je i hitove poput „Living In A Ghost Town” i „Astronaut in the Ocean”. Jedini je Brazilac koji se našao na listi „Billboard Dance 100”, dok ga je magazin Forbes ocijenio kao jednog od najuticajnijih mladih umjetnika u Brazilu.

Foto: SeaDance Festival

Saradnje sa velikanima kao što su Armin van Bauren, Timmy Trumpet i Steve Aoki, kao i setovi na najvećim svjetskim festivalima kao što su Lollapalooza, Coachella, Tomorrowland, donijeli su mu rasprodate nastupe, zvjezdani status, ali i armiju fanova širom svijeta. Alokove producentske ruke sa Midinim dodirom pozlatile su hitove kao što su „Don’t Cry For Me” sa Jasonom Derulom, „In My Mind” sa Johnom Legendom i „Don’t Say Goodbye” sa Tove Lo i Ilkay Sencan, „Work With My Love” sa Jamesom Arturom, kao i „Hear Me Now” koja je do danas najljepša Alokova pjesma. Jedna od najupečatljivijih traka koje je uradio jeste upravo remiks koji je napravio od soundtracka Netfliksove hit serije „Squid Game”. 

Sea Dance in Exile ugostiće i tvorca jedne od najzaraznijih i najvećih ljetnjih himni svih vremena, Willy Williama. Ovaj francuski muzički mag iznjedrio je hitove koji se broje u milijardama poput „Mi Gente”, „EGO” i „Trompeta”, a njegovom planetarnom uspjehu doprinijelo je i to što se našao na 1. mjestu liste najtraženijih francuskih izvođača na platformi Shazam. Genijalnosti Willy Williama, čini se, nema kraja, pa je teško utvrditi je li bolji tekstopisac, kompozitor, producent, DJ ili pjevač.

Globalna senzacija postao je nakon objavljivanja numere „Mi Gente”, 2017, u duetu sa J. Balvinom, a koju je u originalu prethodno objavio na francuskom pod nazivom „Voodoo Song”.  Pjesma „Mi Gente” bila je na #1 mjestu Spotify Global 12 uzastopnih nedjelja, dok je istovremeno harala vrhovima top lista u preko 55 zemalja svijeta. Singl je takođe bio najtraženiji na platformi Shazam širom planete i to nevjerovatnih 11 nedjelja zaredom, a spot za ovu pjesmu osvojio je MTV VMA nagradu.

„Mi Gente” je okupila armiju „svojih ljudi” širom svijeta, među kojima su Barak Obama, koji je izjavio da mu je ovo omiljena pjesma godine, dok je kraljica Bijonse toliko bila hipnotisana ovom numerom da je brže-bolje objavila i oficijalnu remiks verziju „Mi Gente Feat. Beyoncé”.

Proteklih godina ovaj hitmejker sarađivao je sa muzičkom elitom, među kojima su Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj, Steve Aoki, Sean Paul, El Alfa, Sfera Ebbasta i drugi. Svoj veliki povratak najavio je prošle godine sa radijskim hitovima „Trompeta” i „Solo” koja je plod kolaboracije sa Will.i.am & Lali.

Elektronska furija na najvećem i najpopularnijem hrvatskom biseru ne može se zamisliti bez neprikosnovenog „letećeg Holanđanina” – Fedde le Granda, jednog od najznačajnijih figura svjetske house scene. Njegovi techno klasici kao što su „Put your Hands up for Detroit”, „Let me Think about It”, baš kao i prošlogodišnji hit „Let the Groove Be” zapaliće plesni podijum najboljeg kluba u regionu.

Foto: SeaDance Festival

Mnogobrojne nagrade, bogata produkcija i nastupi na najvećim festivalima kao što su Coachella, Tomorrowland, Ultra, EXIT, vinuli su holandskog DJ-a na listu 30 najuticajnijih u svijetu prema izboru DJ Maga. DJ superstar čiju muziku je Madona koristila za promociju svoje „Sticky and Sweet” turneje, osvajao je brojne nagrade, ali i bio na prvim mjestima top-lista u Velikoj Britaniji, Španiji, Rusiji, Finskoj, Bugarskoj.

Specijalna edicija Sea Dance in Exile, biće održana od 17. do 19. avgusta, u jednom od najvećih i najboljih klubova u regionu – klubu Diamond, u Malinskoj, na ostrvu Krk.

Najveće hrvatsko ostrvo Krk s pravom od davnina nosi epitet Zlatno ostrvo. Krk ima kristalno čiste plaže i više od 2.500 sunčanih sati godišnje. U ovom komadiću raja na zemlji ljudi se sa posebnom pažnjom odnose prema prirodi, kulturi i istorijskom nasljeđu, pa od juna 2005. godine ovo hrvatsko ostrvo funkcioniše kao Eko otok Krk.  Jedan od najsunčanijih djelova Evrope ujedno je i jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na jadranskoj obali, vrteška zvukova, boja i mirisa!

Ulaznice su u prodaji putem sajta Entrio.hr.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mala Bubamara
10.06.2023 18:24

Nazalost ode nam Exit. Nije trebalo to tako uraditi. Otjerali smo ih u Hrvatsku i sada ce tamo ga grmi. A mi cemo da krpimo stare suncobrane. Zasto? Pa zar smo toliko kratkovidi kao drzava? A hocemo turizam? Sta li?

2 0
Njegomir
10.06.2023 18:50

Cestitam na dobitku. Al ne nama jer mi otjerasmo sve sto je dobro. Cestitam tim drugima koji na tom ostrvu znaju kako se radi turizam. Exit je bio i ostao dugo regionalno najpoznatiji festival. A samo smo ga mi ovdje u Crnoj Gori otjerali. Zato sto mi najbolje znamo kako se vodi turizam. Baba Stana iz Prijepolja bi to bolje znala od nasih strucnjaka za turizam, da izvinete. Al uvjek upropastimo svaku dobru priliku. Nek nam ja na cast i pamet. Casti imamo ali pameti nesto slabo.

2 0

OSTALE VIJESTI

FOTO: Nastup koji će pamtiti - IZNENAĐENJE za Barbaru Bobak u diskoteci Top Hill

Srijeda, 24.07.2024 | 09:30

Barbara Bobak, pjevačica poznata po svojoj karijeri u muzičkom žanru folk i pop-folk, po svom snažnom glasu i energičnim nastupima, što je čini popularnom među fanovima narodne muzike, a to je i dokaz jučerašnjeg nastupa na Top Hillu.

FOTO: Oduševio publiku - Rasta nastupio u diskoteci TOP HILL

Utorak, 23.07.2024 | 07:33

Popularnost filma 3211, neprikosnovena muzika, pjevač koji je začetnik popularnog trep rep zvuka na našim prostorima i neko ko je usadio korijen te muzike, koja danas ima mnogobrojne sledbenike je upravo Rasta.

FOTO: Spektakularan koncert Aleksandre Prijović u prepunoj diskoteci TOP HILL

Ponedjeljak, 22.07.2024 | 07:18

Sinoć je pred punom diskotekom Top Hill nastupala sjajna Aleksandra Prijović.

SPEKTAKL u NAJAVI - Aleksandra Prijović zakazala TRI KONCERTA u diskoteci TOP HILL

Subota, 20.07.2024 | 18:38

Dokaz o popularnosti sjajne pjevačice sa nevjerovatnim glasom je upravo veliki broj prodatih karata i rezervacija u diskoteci Top Hill.

EXIT objavio video rekapitulaciju ovogodišnjeg izdanja: Publika uplesala u proslavu 25. godišnjice festivala, stiže Država Izlaza

Petak, 19.07.2024 | 13:01

Još jedna EXIT avantura donijela je magiju na prostor Petrovaradinske tvrđave zahvaljujući svima koji su ove godine probudili svoje supermoći! Uz nastupe fenomenalnih izvođača, publika je plesala do kasno u noć, u istom ritmu, i istom otkucaju srca.

Đurašković: DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner

Petak, 26.07.2024 | 08:45

Komentarišući fotografiju koju je poslanik Ivan Vuković objavio na mreži Iks sa opisom "Provedrilo iznad Podgorice", gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković kazao je da DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner za saradnju. 

Po zahtjevu SDT-a trajno ODUZETO ovo vozilo

Petak, 26.07.2024 | 13:27

Viši sud u Podgorici je po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajano oduzelo putničko vozilo „Porsche Cayene“, 3.0 Diesel.

Jedna osoba PODLEGLA POVREDAMA nakon udesa između Baošića i Bijele

Petak, 26.07.2024 | 09:39

Državljanka Srbije M.N. (1965.) koja je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistrali između Baošića i Bijele podlegla je zadobijenim povredama, javlja RTHN.

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

Rijedak prirodni fenomen: Stiže dvostruka kiša meteora od 29. do 31. jula

Petak, 26.07.2024 | 10:10

Kako se Zemljina orbita ukršta sa orbitom dvije komete ovog mjeseca, oni koji vole da posmatraju zvijezde imaće priliku da vide spektakularne duple meteorske kiše.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Ćećanović: Snažan vjetar učinio da se požar BRZO PROŠIRI, za sada nije blizu stambenih objekata

Petak, 26.07.2024 | 21:53

Požar koji je izbio u brdima između opština Cetinje i Podgorica, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Lejdi Gaga napravila MODNI ŠOU na otvaranju Olimpijskih igara (VIDEO)

Petak, 26.07.2024 | 21:47

Zvijezda večeri pojavila se u spektakularom izdanju u Parizu.

Na ovaj način IZBACITE višak vode iz organizma: Noge vam više NEĆE OTICATI tokom ljeta

Petak, 26.07.2024 | 21:39

Da li ste uveče primjetili duboke tragove od ne tako tijesnih čarapa na nogama?

OBJAVLJENA prva mapa IZGUBLJENIG kontinenta (FOTO)

Petak, 26.07.2024 | 21:18

Godine 2017. otkriven je do tada nepoznati deo obala Novog Zelanda, što je izazvalo ogromnu pažnju širom svijeta.

NE PODNOSITE komarce? Ovo je JEDINA ZEMLJA na svijetu gdje ih nema

Petak, 26.07.2024 | 21:10

Na Islandu je jednostavno prehladno da bi komarci mogli opstati.

Da li trebate da PRESKOČITE večeru u procesu mršavljenja? Evo šta kažu istraživanja

Petak, 26.07.2024 | 20:57

Postoji stara izreka o zdravoj ishrani: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah." 

Određeno zadržavanje do 72 sata državljaninu Srbije OSUMNJIČENOM za falsifikovanje isprava

Petak, 26.07.2024 | 20:38

Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata državljaninu Republike Srbije J. U, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Iznenada PREMINUO FUDBALER Srđan Damjanović

Petak, 26.07.2024 | 20:25

Srđan Damjanović, nekadašnji fudbaler Sutjeske, preminuo je juče iznenada u 44. godini života, saopšteno je iz nikšićkog kluba.

Senić: Uskoro NADVOŽNJAK na Bulevaru Save Kovačevića na Starom aerodromu

Petak, 26.07.2024 | 20:11

Vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić, komentarisao je za Gradsku RTV situaciju u Agenciji i kritike gradonačelnice Olivere Injac na stopu realizacije projekata upućene njemu, ali i ekskluzivno najavio nove projekte.