Subota, 15.07.2023 | 21:30
IZVOR: zenablic.rs

Isplivali djelovi novog filma "Snežana i 7 patuljaka": Fanovi bijesni i razočarani (FOTO)

Igrana verzija kultnog animiranog Diznijevog animiranog filma "Snežana i sedam patuljaka" trenutno je u fazi snimanja.




Foto: Disney Cinema, Youtube screenshot

Premijera se očekuje u martu 204. godine, a prve fotografije sa seta procurile su na društvenim mrežama.

Dizni u posljednjih desetak godina aktivno radi na reimaginaciji popularnih animranih klasika, sa akcentom na moderni osvrt. I pored inicijalnih negativnih reakcija na kasting igranog filma "Mala sirena", prije svega jer je glavnu ulogu dobila afro-američka pjevačica Hale Bejli, film je na bioskopskim blagajnama zaradio preko 500 miliona dolara.

Inkluzija koja je na snazi u filmoj i striming industriji, prije svega uključivanje nacija, rasa i grupa koje su istorijski bile marginalizovane i diskreditovane, najčešće je tema rasprava na Tviteru, ali u stvarnosti većina ostvarenja koja su promijenila popularni izvorni materijal naišla je uglavnom na komercijalni uspjeh.

Nova verzija "Snežana i sedam patuljaka" u kojem glumica Rejčel Zegler tumači glavnu ulogu privukla je veliku pažnju zbog fotografija sa snimanja. Naime, Dizni je odlučio da umjesto patuljaka Snežanu u ovoj verziji prati sedam magičnih stvorenja. Kao objašnjenje naveli su da ne žele da "podgrevaju stereotip", naročito poslije reakcije zvijezde "Game of Thrones" Pitera Dinklidža koji je izjavio da je Dizni "je**no nazadan" jer je angažovao latino glumicu da tumači lik Snežane, ali i dalje forsira "narativ patuljaka", prenosi "The Guardian".

Dizni je bio kritikovan zbog angažovanja Rejčel Zegler jer je u originalnoj verziji bajke princeza porijeklom iz Njemačke.

Rediteljka i scenaristkinja Greta Gervig, koja trenutno promoviše novi film "Barbie", jedna je od scenaristkinja na novoj verziji "Snežane". Naime, odluka scenarista je da u filmu neće biti princa i da je fokus na junakinji koja želi da postane vođa.

"Naša verzija je svježa i nova priča o mladoj ženi koja može da funkcioniše bez princa. Da, nemam kožu bijelu kao snijeg i neću je izbeljvati za ulogu", rekla je glumica Rejčel Zegler poslije kritika.

Dizni je prvi put adaptairao priču Braće Grim za veliko platno 1937. godine. Animirani film "Snežana i sedam patuljaka" Američki filmski institut uvrstio je u 100 najboljih američkih filmova svih vremena, dobio je Oskara i ujedno je ostvarenje sa najvećom zaradom ikada u oblasti animacije. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Princa Vilijama pitali kako je KEJT, ovako je odgovorio

Srijeda, 01.05.2024 | 10:37

Princ William bio je na svečanom otvorenju James Place Newcastlea, centra za prevenciju suicida, a tamo su ga okupljeni upitali za suprugu Kate Middleton.

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Srijeda, 01.05.2024 | 10:08

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.

CEDIS - Planirani radovi na mreži za 2, 3, 6, 7. i 8. maj

Srijeda, 01.05.2024 | 10:03

Planirani radovi na mreži.

"Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije, to je važnije od titula"

Srijeda, 01.05.2024 | 09:30

Španski teniser Rafael Nadal uz bujicu emocija se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je istakao da mu je bio važniji od grend slemova.

Neviđeno do sad! Za 1€ ideš na EURO – Evo šta je potrebno da uradiš

Srijeda, 01.05.2024 | 08:57

Zapleši ritmom fudbalske igre i osjeti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je svaki tiket recept za nezaboravnu dozu navijačkog adrenalina!

Da li ste znali? Zbog čega se BLUETOOTH zove baš tako?

Srijeda, 01.05.2024 | 08:11

Jedan od ključnih elemenata savremenog bežičnog povezivanja je Bluetooth tehnologija. Međutim, malo ljudi zna kako je ova tehnologija dobila svoje neobično ime.

Danas je 1. MAJ - Međunarodni praznik rada

Srijeda, 01.05.2024 | 07:50

Prvi maj je praznik rada koji se obilježava širom svijeta kao dan posvećen radnicima i radničkim pravima.

Obradović: Najvažnija je pobjeda, ali brinu izgubljene lopte

Utorak, 30.04.2024 | 21:58

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan zbog pobjede protiv Budućnosti i igra u odbrani, ali je vidio i probleme u nastupu svoje ekipe.

Partizan imenovao novog trenera

Utorak, 30.04.2024 | 21:41

Fudbaleri Partizana i zvanično su dobili novog trenera.

Žakelj: Nismo iskoristili šanse u trećoj četvrtini, ali želimo da vratimo seriju u Beograd

Utorak, 30.04.2024 | 21:26

Trener Budućnosti Voli Andrej Žakelj smatra da je njegov tim poražen u Beogradu od Partizana zbog slabog šuta spolja.