Nedjelja, 23.07.2023 | 08:49
IZVOR: cdm.me

BRAVOOO - Crna Gora "srušila" Hrvatsku za ČETVRTFINALE Svjetskog prvenstva!

Kakva partija Crne Gore u osmini finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki! 




Foto: arhiva,wpolo.me

"Ajkule” su srušile aktuelnog prvaka Evrope, selekciju Hrvatske nakon drame 13:12 i zakazale okršaj sa Grčkom u četvrtfinalu!

Fenomenalna partija izabranika Vladimira Gojkovića koji su od prvog minuta jasno stavili do znanja favoritu da ga čeka pakao. Naš nacionalni tim je diktirao tempo koji mu više odgovara i poslao “barakude” u razigravanje od 9. do 13. mjesta.

Crnogorski vaterpolisti su dobro počeli meč, igrali čvrsto i hrabro, poveli su 2:1, da bi Hrvatska do kraja prve četvrtine okrenula na 3:2.

I bio je to početak briljantne serije „ajkula“… U tim trenucima odlično je funkcionisala naša odbrana, Hrvatska nije mogla da dođe do napadačkog ritma, a Kanstantin Averka nije pogriješio – 4:3, četiri i po minuta do kraja poluvremena.

Seriju je nastavio Aleksa Ukropina sjajnim golom za 5:3 na poluvremenu, a koliko je odbrana našeg tima bila dobra bila govori i podatak da hrvatski igrači nisu postigli gol u cijeloj drugoj četvrtini, te da su imali samo jednu realizaciju iz sedam napada sa igračem više.

Treći dio otvorio je samouvjereni Dušan Matković sa igračem više – 6:3. Međutim, Hrvatska je previše snažna da bi izostala reakcija. Sa dva brza gola „barakude“ su se vratile u igru, da bi ubrzo došle i do izjednačenja – blic serijom 3:0, koju je zaključio Marinić-Kragić iz peterca, koji je izborio dominantni centar Vrlić.

Bijač je zatim zaustavio šut Vujovića, a na drugoj strani preokret je donio Butić, udarcem iz teške pozicije – 7:6 za evropskog šampiona.

Izgledalo je da će Hrvatska potpuno iskoristiti trenutak i pad našeg tima, ali su „ajkule“ pokazale karakter. Mačić je pogodio za 7:7, nakon divne asistencije Popadića, a Đuro Radović iskoristio drugi peterac za novo vođstvo 8:7.

Na početku drugog perioda glavnu ulogu imali su golmani – Tešanović i Bijač, koji su odbranili po dva zicera, sve dok Ukropina u napadu sa igračem više nije, uz malo sreće, nije pogodio za 3:3.

Bolji iz duela Crne Gore i Hrvatske igraće u četvrtfinalu protiv Grčke.

TOK UTAKMICE: HRVATSKA – CRNA GORA 3:2 (3:2, 0:0, 0:0, 0:0)

Kraj prve četvrtine, gubimo od Hrvatske 3:2. Problem za naš tim mogu biti dvije lične greške Vasilija Radovića.

3:2 – Harkov na minut do kraja prve četvrtine pogađa za vođstvo sa igračem više.

2:2 – Butić je poravnao, već u sljedećem napadu.

1:2 – Matković pogađa sa igračem više, odlična akcija našeg tima.

1:1 – Uzvraća Đuro Radović, takođe sa peterca.

1:0 – Hrvatska dolazi do vođstva preko peterca, strijelac je Harkov nakon minut ipo igre.

Prvi napad je imala Crna Gora, ali ga nismo iskoristili

Počela je prva četvrtina duela Crne Gore i Hrvatske.

Porazi od Španije i Srbije u grupi učinili su da crnogorski vaterpolisti u osmini finala Svjetskog prventva igraju sa favoritom – Hrvatskom.

Aktuelni prvak Evrope je u Japan došao po medalju, a “ajkule” moraju da dokažu da imaju kvalitet da pariraju objektivno boljem protivniku koji svakako nije nepobjediv…

“Nama je sada svaki meč kao finale. Hrvatska je evropski šampion, spremamo se da damo maksimum. Protiv Srbije smo dali sve od sebe, nismo uspjeli, ali to je iza nas. Slijedi novo dokazivanje”, rekao je Kanstantin Averka

Hrvatima pripada uloga favorita, a selektor Ivica Tucak cijeni našu selekciju. I priznaje da je dobro poznaje…

“Znam crnogorske igrače i selektora, jasan mi je taj sistem i način razmišljanja. I jasno je da će nam biti teško”, rekao je Tucak.

Parovi osmine finala:

SAD – Kanada 7.00

Australija – Francuska 8.30

Crna Gora – Hrvatska 10.00

Japan – Srbija 11.30

Četvrtinale (utorak):

Crna Gora/Hrvatska – Grčka

Italija – Japan/Srbija

Mađarska – SAD/Kanada

Španija – Australija/Francuska

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
🇲🇪🇲🇪🇲🇪
23.07.2023 16:07

BRAVO AJKULE CRNOGORSKE. .

3 0

Đurašković: DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner

Petak, 26.07.2024 | 08:45

Komentarišući fotografiju koju je poslanik Ivan Vuković objavio na mreži Iks sa opisom "Provedrilo iznad Podgorice", gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković kazao je da DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner za saradnju. 

Po zahtjevu SDT-a trajno ODUZETO ovo vozilo

Petak, 26.07.2024 | 13:27

Viši sud u Podgorici je po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajano oduzelo putničko vozilo „Porsche Cayene“, 3.0 Diesel.

Jedna osoba PODLEGLA POVREDAMA nakon udesa između Baošića i Bijele

Petak, 26.07.2024 | 09:39

Državljanka Srbije M.N. (1965.) koja je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistrali između Baošića i Bijele podlegla je zadobijenim povredama, javlja RTHN.

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

UDES na putu Baošići – Bijela: Povrijeđene TRI OSOBE

Petak, 26.07.2024 | 07:21

U saobraćajnoj neszgodi koja se dogodila sinoć oko 22 časa, putu između Baošića i Bijele teže su povrijeđeni pješak M.N. (59) iz Srbije, motociklista D.D. (18) i njegova saputnica J.T. (19), oboje iz Herceg Novog.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Ćećanović: Snažan vjetar učinio da se požar BRZO PROŠIRI, za sada nije blizu stambenih objekata

Petak, 26.07.2024 | 21:53

Požar koji je izbio u brdima između opština Cetinje i Podgorica, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Lejdi Gaga napravila MODNI ŠOU na otvaranju Olimpijskih igara (VIDEO)

Petak, 26.07.2024 | 21:47

Zvijezda večeri pojavila se u spektakularom izdanju u Parizu.

Na ovaj način IZBACITE višak vode iz organizma: Noge vam više NEĆE OTICATI tokom ljeta

Petak, 26.07.2024 | 21:39

Da li ste uveče primjetili duboke tragove od ne tako tijesnih čarapa na nogama?

OBJAVLJENA prva mapa IZGUBLJENIG kontinenta (FOTO)

Petak, 26.07.2024 | 21:18

Godine 2017. otkriven je do tada nepoznati deo obala Novog Zelanda, što je izazvalo ogromnu pažnju širom svijeta.

NE PODNOSITE komarce? Ovo je JEDINA ZEMLJA na svijetu gdje ih nema

Petak, 26.07.2024 | 21:10

Na Islandu je jednostavno prehladno da bi komarci mogli opstati.

Da li trebate da PRESKOČITE večeru u procesu mršavljenja? Evo šta kažu istraživanja

Petak, 26.07.2024 | 20:57

Postoji stara izreka o zdravoj ishrani: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah." 

Određeno zadržavanje do 72 sata državljaninu Srbije OSUMNJIČENOM za falsifikovanje isprava

Petak, 26.07.2024 | 20:38

Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata državljaninu Republike Srbije J. U, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Iznenada PREMINUO FUDBALER Srđan Damjanović

Petak, 26.07.2024 | 20:25

Srđan Damjanović, nekadašnji fudbaler Sutjeske, preminuo je juče iznenada u 44. godini života, saopšteno je iz nikšićkog kluba.

Senić: Uskoro NADVOŽNJAK na Bulevaru Save Kovačevića na Starom aerodromu

Petak, 26.07.2024 | 20:11

Vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić, komentarisao je za Gradsku RTV situaciju u Agenciji i kritike gradonačelnice Olivere Injac na stopu realizacije projekata upućene njemu, ali i ekskluzivno najavio nove projekte.