Ponedjeljak, 07.08.2023 | 07:46
IZVOR: Kolektiv.me

VIDEO - Velika završnica 12. Lake Festa uz Električni orgazam, Smak , Zoster, Vojka V i Jamesa Zabielu

Veliko zatvaranje 12. izdanja najvećeg crnogorskog rock festivala, Lake Festa na Krupac je privuklo mnogobrojnu publiku koja je neiscrpnom energijom podržala plejadu sjajnih muzičara koji su sinoć nastupili na ovoj jedinstvenoj sceni. Osim dobrog rock zvuka, publika je sinoć imala priliku da uživa u velikom rasponu žanrova, od regge muzike, preko repa i trepa, do tehna.




Foto: MediaBiro

Prvi su nastupili članovi kultnog sastava “Električni orgazam”, koji su svojim nastupom pokazali kvalitet, energiju i emociju zbog kojih na muzičkoj sceni traju već 43. godine.

“Naravno da nam ovo nije prvi put u Nikšiću za 43 godine koliko bend postoji, svirali smo mnogo puta u ovom gradu i svaki put je bilo super. Mi doživljavamo Nikšić kao jedan od gradova u Crnoj Gori koji ima živu rock’n’roll tradiciju još uvijek, mnogi je više nemaju, ali ovaj grad je još ima, zbog čega vrlo rado sviramo ovdje. Bilo je super i sinoć,” kazao je član benda “Električni orgazam”, Srđan Gojković Gile.

Ovim nastupom Električni orgazam je skrenuo pažnju da su i dalje i te kako aktivni, a promovisali su i izlazak njihovog novog live albuma “En vivo en la Fábrica”.

Nakon nastupa Električnog orgazma, publici Lake Festa se predstavio sastav Smak +. Kao nasljednici kultnog sastava “Smak”, dali su novi šarm dobro poznatim pjesmama kao što su “Daire” i “Profesore”.

Nikšićkoj publici su dobro poznati i muzičari iz bosanskohercegovačke grupe “Zoster” koji su redovni gosti “Lake Festa” još od njegovog začetka.

“Mi smo od prvog dana u Nikšiću imali taj klik sa publikom. To je ludilo, to nikada ranije nismo doživjeli kao u Nikšiću. Od prvog trena je tu ljubav, koju ne mogu ni izraziti koliko je velika, nekad me je i stid koliko je dobijem, a ne mogu je vratiti ni verbalno, ni nekim djelom. Pokušavamo biti iskreni i čisti pred svojom publikom. Na koncertima uvijek pokušavamo biti u trenutku, jer je život samo sad, ono što je bilo je bilo, ono što će biti, možda i neće. Jedino je sadašnji trenutak ono što imamo ovdje,” ispričao je pjevač grupe Zoster, Mario Knezović.

Tu veliku ljubav koju nikšićka publika ima prema ovom bendu, članovi grupe su opravdali maestralnim izvođenjem, kako starijih hitova, tako i singlova sa novog, petog studijskog albuma “Najgori”, Publika je uglas pjevala stihove pjesama kao što su “Kuda idu svi ti ljudi”, “Čovjek zvani činjenica”, “Ko je jamio”…

Do usijanja atmosfere na Krupcu je došlo sa početkom nastupa hrvatske rep senzacije Vojka V, koji je publiku rasplesao i napunio energijom, kako novim pjesmama sa albuma “Dvojko”, tako i više od deceniju starim hitovima grupe “Dječaci” čiji je nekadašnji član. Harizmatičnom muzičaru je ovo drugo uzastopno pojavljivanje na Lake Festu.

“Uopšte nije drugačije u odnosu na prethodnu godinu, fešta je, svi se zabavljamo, bilo je “bomba” tada, “bomba” mi je i sada, biće “bomba” opet. Ljudi vole tehno-rep, što sam sada shavtio, te za treći album planiram samo tehno zvuk. Samo jako, samo gas,” objašnjava Vojko Vrućina kroz šalu.

Iako je nagovijestio kakav zvuk publiku može očekivati na trećem studijskom albumu, fokusiran je na promociju albuma “Dvojko” i muzičkih bisera koji se na njemu nalaze.

“Tek sada promovišem novi album, te nisam počeo raditi na ničemu drugome, napravio sam samo par pjesama. Sada kada završi ovaj period i još Dom sportova u Zagrebu, uhvatiću se za ozbiljno trećega albuma. Sve pjesme pišem samostalno, inspiracija mi dolazi iz ljudi, festivala i ljudskih mana,” otkriva Andrija Vujović, poznatiji pod umjetničkim imenom Vojko V.

Sjajna završnica posljednje večeri 12. “Lake Festa” protekla je uz plesne ritmove engleskog DJ-a i Producenta Jamesa Zabielie. Sva tri dana su pokazala da “Lake Fest” opravdava titulu najvećeg crnogorskog rock festivala, te  već postoji interesovanje mnogobrojnih posjetilaca za naredna izdanja festivala koja će ponovo donijeti kvalitetan zvuk i pažljivo odabranu selekciju izvođača koji će nastupiti na Krupcu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.

Karleušin nalog na Instagramu OBRISAN, a evo i ZBOG ČEGA

Subota, 04.05.2024 | 19:54

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj nalog je redovno koristila kako bi objavljivala fotografije, u posljednje vrijeme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži Iks.

DPS: Da li je skandalozna izjava Šćekića zvanični stav Vlade?

Subota, 04.05.2024 | 19:06

Danas je javnost još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična državna politika Vlade Crne Gore i to kroz izjavu potpredsjednika Dragoslava Šćekića koji je saopštio da će glasati protiv toga da Crna Gora u UN podrži rezoluciju o Srebrenici, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru.

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u Njujorku.

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.