Ponedjeljak, 28.08.2023 | 09:38
IZVOR: Mediabiro

VIDEO - Petrovačka noć - Senzacionalnim koncertom DŽIBONIJA najavljenja uspješna postsezona

Petrovačka noć je i ove godine okupila veliki broj posjetilaca, kako turista, tako i mještana, koji su uživali u atraktivnom i glamuroznom programu koji je za njih i ovog puta osmislila Turistička organizacija Budve zajedno sa dugogodišnjim saradnicima i prijateljima.




Foto: MediaBiro

Sportske igre, lokalni specijaliteti i izuzetan muzički program su još jednom obilježili Petrovačku noć, te na sjajan način najavili uspješnu postsezonu duž cijele budvanske rivijere.

“Trenutno na budvanskoj rivijeri boravi oko 37.000 registrovanih gostiju, što je jedna velika brojka za sam kraj avgusta mjeseca. Kraj glavne turističke sezone i početak postsezone obilježila je Petrovačka noć, jedna od omiljenih manifestacija kako nama Budvanima i Petrovčanima, tako i svim posjetiocima našeg grada. Za ovu Petrovačku noć imali smo sportske igre, dječiji program, degustaciju, ribe, piva i vina, tu je bila i Gradska muzika Budve, koja defileom, a zatim i koncertom obilježila i ovu Petrovačku noć. Upriličeni su nastupi budvanskog benda Priganitze, crnogorskog pop pjevača Bojana Marovića, a za sam kraj večeri imali smo veliki koncert muzičke zvijezde Džibonija,” rekla je predstavnica TO Budve, Marija Franeta.

Ovako bogat program započeo je zabavnim i kreativnim radionicama za najmlađe, facepainting-om, animacijom i plesom, te su organizatori pokazali da je Petrovačka noć poseban doživljaj prilagođen za sve uzraste.

Program je zatim nastavljen sportskim igrama u petrovačkom pristaništu, tradicionalnom vučom konopa, i nadmetanjem sedam ekipa u vaterpolo disciplini Viktorije. Petrovac je muzikom prvo ispunila Gradska muzika Budve koja je prodefilovala šetalištem i na platou ispred “Crvene komune” održala koncert ispunjen izvedbama hitova različitih žanrova i filmske muzike. Sjanjim obradama na istom prostoru je nastavio budvanski bend “Priganitze”, koji su napraili sjajnu muzičku uvertiru za zvijezde večeri Bojana Marovića i Džibonija.

Zlatan Stipišić Džiboni je rado viđen gost u Budvi koji se uvijek sa zadovoljstvom odazove pozivima TO Budve i stvori sjajnu atmosferu ispunjenu nezaboravnim hitovima kao što su “Libar”, “U ljubav vjere nemam”, “Činim pravu stvar”… Upravo takvu atmosferu je napravio i sinoć u Petrovcu na oduševljenje mnogobrojnih obožavalaca. Stipišić ističe da mu ovo nije prva posjeta Petrovcu, te otkriva nešto više o posebnom iskustvu koje je imao prilikom prve posjete ovom primorskom lokalitetu.

“Nisam prvi put u Petrovcu, bio sam tu na jednom jako intimnom, unplugged koncertu, čija jedina mana je što ga nismo snimili. Meni je stvarno tu super, ovdje imamo otprilike tri koncerta po albumu. Ne volim doći u isti grad sa istim programom, volim da se neke stvari poboljšaju od prošlog puta. Cilj je da uvijek imam neke nove pjesme, neke nove aranžmane. Ja sam malo stara škola, volim da ljudima koji dođu na koncert nije žao što su bili,” naglasio je talentovani hrvatski muzičar.

Džiboni je svakako ispunio očekivanja mnogobrojne publike  okupljene u Petrovcu, a sjajan utisak na njih je svojom energijom i raznovrsnim repertoarom ostavio i crnogorski pop pjevač Bojan Marović koji je na pravi način zagrijao publiku pred “Džibin” nastup.

Marović otkriva da ga posebne uspomene vežu za ovaj kraj, te je samim tim i zadovoljstvo bilo još veće što je ima priliku da nastupa na ovako značajnoj manifestaciji za turizam u Crnoj Gori.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam tu, posebno zbog toga što sam prohodao ovim ulicama ovdje u Petrovcu. Poziv od TO Budve je uslijedio zaista u pravi čas, svi imamo u životu taj trenutak kada smatramo da smo dovoljno dostojni nekih novih podviga, tako da je ovo prava stvar sada. Ako stvaraš lijepu muziku i trudiš se da ne ideš prečicama u životu, nekako sve dođe uvijek na svoje. To je jedan istinski rad i posvećenost svemu tome,” ispričao je Marović.

Osim kvalitetnog i raznovrsnog muzičkog programa i zabavnih sportskih i dječijih igara, veliki broj posjetilaca je tokom trajanja čitave manifestacije imao priliku da uživa u gastro specijalitetima primorskog kraja, a da za sve posjetioce bude pripremljeno dovoljno ribe, vina i piva pobrinuli su se se predstavnici Sportsko-ribolovnog društva “Širun”.

“Mi smo svake godine prisutni na tradicionalnoj manifestaciji “Petrovačka noć”, oko 550 kilograma ribe je ovog puta bilo u opticaju imalo je dosta piva i vina, bilo je dosta gostiju i turista, vrijeme je bilo idealno, tako da se nadamo da su svi bili zadovoljni i da niko nije ostao bez ribe i piva. Tradicionalno smo u ponudi imali skušu i širuna, to je riba koja se lovi u našem akvatorijumu, zaista je dosta dobrog kvaliteta, peče se na tradicionalni način, na uglju sa ruzmarinom i divnim prelivom, te tako dobije jedan izvanredan šmek,” ispričao je predsjednik Sportskog ribolovnog društva Širun, Tihomir Fabris.

Već po završetku Petrovačke noći, predstavnici ovog sportsko ribolovnog društva zajedno sa Turističkom organizaciom opštine Budve najavljuju nastavak sjajnog kulturno-zabavnog programa uz degustaciju ribe vrhunskog kvaliteta u vidu tradicionalne manifestacije “Dan širuna”, koja je planirana za prvu subotu u oktobru.

“Nadamo se da su svi posjetioci uživali u ovoj noći. Ovo je bila odlična najava za početak postsezone koju ćemo nastaviti mnogobrojnim manifestacijima. Očekuje nas “Dan širuna”, takođe jedna lijepa fešta koju svi naši posjetioci, ali i Budvani vole,” podvukla je predstavnica TO Budve, Marija Franeta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Šabanović i Saša Popović došli glave Bjelopoljcu u Zvezdama Granda, surovo je srušen san Elsana Pilice

Nedjelja, 05.05.2024 | 10:07

Bjelopoljac Elsan Pilica nije uspio da se plasira u naredni krug “Zvezda Granda”.

MC Stojan i poznata pjevačica započeli vezu: Nikada ne biste pomislili da njih dvoje mogu biti par

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:40

Pjevač Marko Stojković, mnogima poznatiji kao MC Stojan, uplovio je u romansu sa mlađom koleginicom, pjevačicom Zoranom Mićanović

Milatović: U Vaskrsu pronalazimo nadu za bolje sjutra

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:23

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti Vaskrs.

NAJVAŽNIJI DATUMI U 2024. GODINI: Astrolozi tvrde da donose promjene svim horoskopskim znacima

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:18

Spremite se za preokrete

"Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane"

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:47

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju, ističe se u prilogu TVCG.

Spajić čestitao Vaskrs: Neka naše društvo još snažnije bude protkano razumijevanjem, praštanjem i slogom

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:10

Premijer Gore Milojko Spajić je u ime Vlade i svoje lično čestitao Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave po julijanskom kalendaru.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Živković: Imamo pravo da posumnjamo u selektivan pristup Tužilaštva

Subota, 04.05.2024 | 21:09

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković saopštio je da su, na principijelnoj ravni, uočili da se Tužilaštvo bavi samo prethodnim vremenom i prethodnim slučajevima, a od 30. avgusta 2020. se ne bavi nijednim slučajem, kao da se nijedno krivično djelo nije dogodilo nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, zbog čega imaju pravo da  posumnjaju u selektivnost u pristupu i načinu rada  Tužilaštva.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.