Nedjelja, 15.10.2023 | 10:56
IZVOR: Mediabiro

TRI BRONZE za crnogorske boksere na EUBC Evrokupu - SPEKTAKULARNA završnica uz Disco Operu i vatromet (FOTO/VIDEO)

Finalni mečevi i proglašenje pobjednika EUBC Evro kupa u boksu koji se održao u Budvi upriličeni su sinoć na trgu ispred Starog grada. 




Foto: MediaBiro

Mnogobrojna publika iz različitih zemalja svijeta imala je priliku da isprati deset uzbudljivih finalnih mečeva i navija za svoje favorite. Veliko zadovoljstvo zbog načina na koji je ovaj prestižni kup protekao izrazio je selektor bokserske reprezentacije Crne Gore, Nikola Ružić.

Foto: MediaBiro 

"Ovo je jedna nevjerovatna sportska priča, mnogo sam zadovoljan što sve ovako dobro prolazi kod nas u Budvi i Crnoj Gori. Publika je imala štošta da vidi, vidjeli ste kako su navijali i koliko su zadovoljni, a to je sve prirodno kada na ringu kod nas boksuju najveće zvijezde evropskog boksa. Pokazali smo da smo sposobni da organizujemo ovako velika takmičenja, a veoma smo zahvalni Opštini Budva i Turističkoj organizaciji Budva što su podržali ovaj događaj,” kazao je Ružić.

Selektor reprezentacije je osim dobre organizacije ponosan i na izvanredne rezultate četiri crnogorska boksera koje su ostvarili u konkurenciji među 150 takmičara iz više od 30 zemalja svijeta.

Bronzane medalje su osvojili crnogorski bokseri Tomislav Đinović, Stefan Savković, Petar Marčić.

“Posebno me raduje što su naši reprezentativci pokazali da su u vrhu evropske bokserske elite. Od četiri takmičara troje ih je osvojilo medalje, to je jedan nevjerovatan uspjeh i vidjela se jedna velika nadogradnja kod našeg seniorskog tima,” ispričao je Ružić.

Sjajnim rezultatom reprezentativaca, ali i dobrom organizacijom zadovoljan je i sam ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević koji je dao veliku podršku održavanju EUBC Evrokupa u Budvi.

“Oduševljen sam ovim ambijentom, ovdje ispred zidina Starog grada, na ovom trgu je prelijepo vidjeti prepune tribine. Ovo je prelijepa manifestacija. Sama činjenica da su u Budvu došli najjači bokseri iz nekoliko “jakih” zemalja govori da je ovo brilijantan turnir i sve pohvale Bokserskom klubu Budva i Bokserskom savezu Crne Gore. Činjenica da su naša tri mlada, sjajna boksera, Savković, Marčić i Đinović osvojili bronzane medalje uz dvije sjajne cure iz Budve koje su osvojile medalje na Evropskom prvenstvu garant je da neko od njih može da dobije kvalifikacionu normu za Olimpijadu dogodine u Parizu,” kazao je Lalošević.

Veliko zadovoljstvo što se sportski događaj ovakvog kalibra održao upravo u njegovom rodnom gradu izrazio je talenotvani bokser Petar Marčić.

Foto: MediaBiro 

“Ovo je veliki uspjeh za crnogorski sport što je ovakav turnir došao u Budvu. Smatram da je prkošenje svoj logici da jedna mala Crna Gora organizuje ovakav turnir. Isto tako, i za ovaj naš rezultat od tri bronze smatram da je veliko prkošenje nekoj logici,” poručio je Marčić.

Pred talentovanim bokserima su dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Parizu, ali i Evropsko prvenstvo u Beogradu, dok se u Budvi već narednog mjeseca sprema Prvenstvo Evrope za muškarce i žene do 22 godine.

Veliku podršku organizaciji ovog ali i drugih prestižnih sportskih takmičenja u Budvi pruža Turistička organizacija opštine Budva koja je upravo zato nagrađena posebnim priznanjem tokom finala Evrokupa. TO Budva je kao poklon gradu i mnogobrojnim gostima koji su iz svih krajeva svijeta došli u Budvu zbog EUBC Evro kupa poklonila spektakularni vatromet i nezaboravni provod uz Disco Operu.

“Nastupom Novosadskog big benda Disco Opera ćemo zaokružiti ovogodišnju turističku sezonu, ali i najaviti ono što nas tek očekuje, a to je doček Nove godine, ali i mnoge druge manifestacije. U narednom periodu nas očekuje manifestacija Budi u Budvi koja je već izazvala jako pozitivne reakcije kako kod naših sugrađana, tako i posjetilaca Budve,” saopštila je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.

Nesvakidašnji koncert koji kombinuje klasičnu disko muziku i gvozdenu operu nastavak je uspješne saradnje TO Budva i Novosadskog big benda koji je budvansku publiku ljetos oduševio Rock Operom i Koncertom jugoslovenske filmske muzike.

“Osjećamo se kao da smo kod kuće, stvarno je fantastičan doček i organizacija svih nastupa Novosadskog big benda, radi se o jednom zaista kreativnom timu TO Budva koji stvarno razmišlja progresivno. Očekujemo da će se ta saradnja nastaviti u 2024. godini, pošto imamo novih, interesantnih i dinamičnih projekata,” poručio je rukovodilac Novosadskog big benda, Fedor Vrtačnik i autor projekta Disco Opera.

Zahvaljujući ovakvoj saradnji, mnogobrojna publika okupljena na trgu ispred Starog grada je do kasnih večernjih sati uživala u izvedbi 35 talentovanih muzičara i fantastičnih solista, Bojane Stamenov, Nevena Reljin i Zoran Šandorov koji su izvodili disco muziku legendarnih muzičara iz 70-ih i 80-ih kao što su Earth, Wind & Fire, ABBA, Boney M, Bee Gees, Michael Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry…

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Požar u fabrici u Berlinu: Vatra se ne može kontrolisati iznutra

Petak, 03.05.2024 | 15:56

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upoziravaju na otrovan dim koji se širi.

Novi skandal: Ivan Brnović podnio prijavu protiv NN lica zbog sumnje da mu je oteta kćerka

Petak, 03.05.2024 | 15:42

Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.