Petak, 01.12.2023 | 22:00
IZVOR: magazin.novosti.rs

BOJE SREĆE za svaki horoskopski znak: Mogu da donesu smirenje i bolje raspoloženje

Psiholozi kažu da boje utiču na naše raspoloženje u velikoj mjeri, a astrolozi tvrde da dejstvo boja može da zavisi i od horoskopskog znaka u kojem je neko rođen. 




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Zabavite se ovim predlozima i isprobajte neki od njih - možda vam promjena kolorne šeme donese više energije i radosti.

Ovan

Za strasnog, vatrenog Ovna, uvijek pomalo tvrdoglavog, čini se kao da ima nepresušni izvor energije. Međutim, i njemu može dobro doći i mali podsticaj, a njegova boja je crvena. Ona budi strast, ima snažne vibracije, savjetuje se da se nosi na vježbanju, kao i da je izbjegavaju oni sa visokim krvnim pritiskom.

Bik

Na njih uvijek možete da se oslonite, oni su sa obe noge na zemlji. Rođeni u znaku Bika vole prirodu, ali nemaju ništa protiv ni malo luksuza. Njihova boja je zelena, boja šume, ali i boja bogatstva. Treba da odmaraju oči na zelenilu, tako se oslobađaju negativnih misli i opuštaju. Zeleni komadi odjeće se, takođe, preporučuju.

Blizanci

Veseli, pomalo brbljivi, ali i nemirni, Blizanci mogu da uživaju u žutoj boji. Njena visoka energija im odgovara, budi sreću i može da pojača originalnost i kreativnost. Zato se savjetuje kao dominantna boja za radni prostor.

Rak

Osjetljivi Rakovi su prvi spremni da pruže utjehu onima koji pate, ali i da se razvesele ako su radosni ljudi koje vole. NJima ništa ne promiče, nekad su kao ogledalo. Odgovara im siva ili srebrna, boja njihovog vladaoca Mjeseca. Smatra se da doprinosi mentalnoj ravnoteži.

Lav

Zvijezda svakog događanja, Lav je harizmatičan i očaravajući. Dok uživa u pažnji, nekad može i da djeluje nestrpljivo. Odgovara mu narandžasta, boja koja je glavna u svakoj kombinaciji - nema konkurenciju! Vjeruje se da donosi duhovno smirenje, što će naročito prijati Lavovima koji su doživjeli emocionalnu povredu.

Djevica

Perfekcionista do srži, Djevica obraća pažnju na svaki detalj. Uprkos emotivnosti, nekad djeluju veoma rezervisana, kritički nastrojena. Odgovarajuća boja je braon, odlično se uklapa u svaku kolorističku šemu. Donijeće malo smirenja ovom analitičkom umu.

Vaga

Zaljubljenica u ljepotu, Vaga će se truditi da doda malo ljupkosti svakom aspektu svog života. Potraga za ravnotežom ići će uvijek lakše uz ružičastu, boju ženstvenosti i iskrenosti. Vjeruje se da ona odvraća agresivce pa se koristi kao zaštita.

Škorpija

Dok svoje misli vješto krije, Škorpija čita druge "kao bukvar". Njenim emocionalnim dubinama prija crna, koja će pojačati još više misterioznost u kojoj uživa. Ova boja, takođe, umiruje, ali može da pojača tugu i setu. Treba pratiti svoje raspoloženje i smanjiti crnu po potrebi.

Strijelac

Druželjubivi, mudri i kreativni, Strijelčevi su spremni da nađu prijatelje gdegod se okrenu. NJima leži ljubičasta boja svih nijansi, naročito tonovi lavande i šljive. Za Strijelca je dobro da uvijek ima neki detalj na sebi ili oko sebe u lila boji, ona podstiče intuitivnost i originalnost.

Jarac

Ambiciozni Jarac, snažni individualac, spreman je da sam preuzme zahtevne poslove kao i brige svih oko sebe. Za njegovo veliko srce biće dobra zaleđina tamnosiva boja, praktična i pouzdana, zgodna za sve. Pruža osjećaj utjehe, smirenja, utemeljenja.

Vodolija

Najveći revolucionar Zodijaka uvijek gleda u budućnost i razmatra "veliku sliku", tražeći način da popravi sve oko sebe. Vodoliji prija plava boja, donosi centriranost, smiruje misli, simbolizuje mudrost i veliko znanje. Posebno se savjetuje da okruženje pred san bude plavo - zidovi, posteljina, pidžama.

Ribe

Romantične, umjetnički nastrojene Ribe znaju da ponekad sanjare i više nego što treba. Osjećanja ih često preplave, ponekad su previše senzitivni, dobro će im doći bledozelene nijanse mora i akvamarina. Ona može da uravnoteži emocije i da malo ohladi "vrele glave".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Dan nezavisnosti, 21. MAJ - Most Milenijum večeras ZASIJAO U CRVENOJ BOJI

Utorak, 21.05.2024 | 21:02

Most Milenijum u bojama crnogorske zastave.

URA: Abazovićeva Vlada vratila Luku Budva građanima, Spajić ne može bez neistina i manipulacija

Utorak, 21.05.2024 | 17:19

Čak ni za Dan nezavisnosti Milojko Spajić i njegova Vlada ne mogu bez novih neistina i manipulacija. Danas je naime objavljeno da je Vlada Crne Gore vratila Luku Budva građanima, što je apsolutna neistina, jer je 43. Vlada Crne Gore Dritana Abazovića to učinila prije više od godinu dana, tačnije 7. marta 2023. godine, saopšteno je iz GP URA.

VIDEO: Povodom Dana nezavisnosti u Kotoru svečano prezentovana bronzana MAKETA GRADA

Utorak, 21.05.2024 | 16:22

) U okviru projekta "Volim Kotor" Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Sekretarijatom za urbanizam, stanovanje i uređenje prstora, uz nezaobilaznu podršku Komunalnog doo, Službe zaštite i spašavanja Kotor, Vodovoda Kotor uredila je mali trg između nekadašnjeg "Uranka" i bastiona Valijer, te ga obogatila raznim sadržajem.

Ovo će mu biti POSLJEDNJA SEZONA - Fudbaler Real Madrida ide u penziju

Utorak, 21.05.2024 | 14:22

Fudbaler Real Madrida Toni Kros odlučio je da se penzioniše na kraju sezone! Iako ima tek 34 godine, Njemac je odlučio da mu ovo bude poslednja sezona u karijeri, jer ne želi da igra za drugi klub sem Reala!

Jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca ponovo ZALJUBLJEN: U vezi sa 12 godina mlađom koleginicom

Utorak, 21.05.2024 | 14:05

Jason Momoa, jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca, ponovo je zaljubljen.

Đukanović: Dan nezavisnosti jedan od najvećih datuma u slavnoj crnogorskoj istoriji

Utorak, 21.05.2024 | 13:43

Svim građankama i građanima Crne Gore srećan 21. maj – Dan nezavisnosti, saopštio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

PJEŠKE krenuo na put prije 30 dana - Nikola Rokvić sjutra stiže do CILJA

Utorak, 21.05.2024 | 13:02

Nikola Rokvić koji je pješke krenuo do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, sve je bliže svom cilju.

Injac: Ovaj dan simbolizuje našu zajedničku snagu, jedinstvo i posvećenost izgradnji prosperitetne i demokratske države

Utorak, 21.05.2024 | 12:19

U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

"Đoković ima neviđenu MENTALNU SNAGU, a viđali smo ga u raznim teškim situacijama"

Utorak, 21.05.2024 | 12:02

Novak Đoković će narednih dana igrati na turniru u Ženevi, ali i dalje čeka protivnika u drugom kolu.

Grbović - Ponosan i punog srca odlazim u “penziju”, uvijek uz Crnu Goru, grb i momke

Utorak, 21.05.2024 | 11:20

Italijanski rukometaši pokvarili su reprezentativni oproštaj Nemanje Grbovića, ali svi ljubitelji rukometa u zemlji moraju biti saglasni u ocjeni da je sjajni pivot ostavio veliki trag u nacionalnom timu.