Petak, 22.12.2023 | 17:05
IZVOR: rtcg.me

Žakelj pred meč sa SC Derbi: Očekuje jako TEŠKA UTAKMICA

Crnogorska košarka ima priliku da uživa u gradskom derbiju na najelitnijem regionalnom nivou, već evo treću sezonu, a iduća utakmica između Budućnosti i SC Derbija igraće se u subotu.




Foto: YouTube screenshot/CG Sport

Budućnost čeka "Studente" nakon trijumfa nad Slaskom u Evrokupu.

Trener "plavo-bijelih" koji je stigao upravo iz SC Derbija, Andrej Žakelj očekuje težak meč.

"Čeka nas jedan veoma nezgodan tim koji će biti jako motivisan, veoma agresivan i brz. Mislim da će biti težak meč za nas nakon utakmice protiv Slaska u gostima. Uvijek kažem da treba na sebe da se skoncentrišemo, imamo puno stvari da popravljamo i prva stvar je da smo konstantniji u svim mečevima. Na nama je da se spremimo koliko možemo u ova dva dana za SC Derbi da se spremimo za protivničke igrače i sistem. Opet ponavljam, sigurno nas očekuje jako teška utakmica ali moramo dati sve od sebe kako bi pobjeda ostala kod nas", kazao je on.

Budućnost vodi u zvanični mečevima lige sa 3:1, ali je izubila posljednji meč sa "Studentima" u okviru ABA Super kupa.

Kapiten Petar Popović upravo podsjeća na tu utakmicu.

"Odlično poznajemo sjutrašnjeg protivnika, igrali smo i meč u Superkupu u kojem je SC Derbija pokazao veliki kvalitet. Slavili smo u Poljskoj i osim pada u poslednjoj četvrtini može se reći da smo odigrali solidan meč. Važno je da nastavimo u tom ritmu, da protiv SC Derbija odigramo dobro defanzivno, da zatvorimo njihove najbolje igrače. U napadu je potrebno da kruži lopta, da napadnemo tačke koje smo dogovorili na treningu i vjerujem da sa visokim nivoom agresivnosti možemo doći do nove pobjede", kazao je Popović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Budućnost Voli digla glas protiv komesara za suđenje: Pakuj kofere!

Četvrtak, 02.05.2024 | 22:02

Košarkaški klub Budućnost Voli je digao glas u Admiralbet ABA ligi i tražio smjenu komesara za suđenje Srđana Dožaja.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Crna Gora - Građani grabe da uvezu automobile koja evropska tržista neće

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:40

Podaci MUP-a pokazuju da svaki treći građanin u Crnoj Gori ima automobil i da je prosječna starost registrovanih vozila 17 godina. Tako je Vlada odlučila da obnovi vozni park u državi i od prvog jula zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina. Zato građani grabe da ovih dana uvezu automobile koja evropska tržista neće.

Popović: Sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka EU

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:19

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.

Borovinić Bojović: Na čelo Vlade Srbije došao čovjek porijeklom iz naših krajeva

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:37

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je Milošu Vučeviću izbor na funkciju predsjednika Vlade Srbije.

Kneževićev advokat: Prvi cilj da se brani sa slobode, obavijestili smo i Evropski sud i UN

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:13

Advokat predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, Tobi Kedman poručio je danas da je prvi cilj tog advokatskog tima da se Knežević brani sa slobode.

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:03

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.