Srijeda, 27.12.2023 | 08:37
IZVOR: Portal Analitika

Micev: Novogodišnja noć bez padavina, nakon toga stiže PROMJENA VREMENA

Temperatura će 31. decembra uveče biti u granicama klimatske normale. Od 1. do 4. januara očekuje nas promjenljivo vrijeme sa kišom, ali i snijegom u planinskim predjelima.




Foto:  arhiva, YouTube screeshot/MediaBiro

Iako se najvljivalo kišovito vrijeme u Crnoj Gori za predstojeće praznike, kako sada stoje prognoze, imamo razloga za radovanje. 

Novogodišnja noć, kako za Portal Analitika najavljuje meteorolog Branko Micev, proteći će bez padavina. 

Nakon toga, lijepa vijest i za ljubitelje zimskih sportova i sniježnih padavina, već prvih dana januara u planinske predjele stižu pahulje.

“Danas i sjutra očekuje se pretežno sunčano vrijeme i neuobičajeno toplo za ovo godine. Temperatura će biti natprosječna, u najtoplijim oblastima biće na nivou od oko 17 stepeni”, najavljuje Micev. 

Ipak, stiže i naoblačenje. 

“U petaki subotu očekuje se promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, ali uglavnom bez padavina”, objašnjava Micev. 

U 2024. bez padavina

Prognostički materijal prethodnih dana jeste ukazivao da će u noći 31. decembra padati kiša ali, kako navodi Micev, po sada dostupnim podacima imamo naglu promjenu vremenske situacije.

Do juče smo, dodaje, imali podatke da je položaj sistema najavljivao da će biti kiša za novogodišnju noć.

“U nedjelju, 31. decembra, očekuje se promjenljivo vrijeme. Smjenjivaće se sunce i oblaci, a tokom novogodišnje noći ne očekuje se kiša, ističe Micev. 

Pojašanjava da je prognoza dinamičkog karaktera, te da se iz dana u dan se mijenja.

„Na osnovu sadašnje situacije i ukoliko narednih dana ne dođe do promjene meteorološke situacije, neće biti kiše. Međutim, ukoliko se desi meteorološka promjena, a u praksi se događa i ne znači da će biti samo iznad našeg podneblja, već čitave Evrope, promijeniće se i prognoza”, objašnjava Micev. 

Temperatura u novogodišnjoj noći, kako najavljuje, uglavnom će biti u granicama klimatske normale. 

“U planinskim centrima tokom novogodišnje noći kretaće se od oko nula do minus 2 stepena. Na području Podgorice temperatura će biti od šest do 10 stepeni, a na primorju od osam do deset”, ističe sagovornik Portala Analitika. 

Od 1. januara stižu i sniježne padavine

Padavine nam ipak stižu već početkom januara, u nižim predjelima kiša, a u planinskim snijeg. 

“Od 1. do 4. januara očekuje nas promjenljivo vrijeme sa kišom. Na sjeveru Crne Gore oko 4. januara očekuje se osjetno zahlađenje, sjeverni vjetar i sniježne padavine u planinskim turističkim centrima”, zaključuje Micev. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ovi objekti će raditi za vrijeme prvomajskih praznika i pravoslavnog Vaskrsa

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjeća sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak, kao ni tokom vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa koji ove godine obuhvata 3. maj (Veliki Petak) i 6. maj (2. dan Vaskrsa).

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

ANKETA: Da li ste zadovoljni planiranim SKRAĆENJEM radnog vremena na SEDAM SATI?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:34

Glasajte u našoj novoj anketi!

Astro savjet za 29. april: Pazite se PREJEDANJA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:29

VENERA, planeta ljubavi, novca, ljepote, umjetnosti, blagostanja i uživanja, danas u 12.32 ulazi u Bika, znak u kome se osjeća kao kod svoje kuće (jer njime upravlja).

Stanovnici ovog dijela svijeta se najbolje hrane i najduže žive: Evo šta jedu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:12

Najzdravije mjesto na svijetu nalazi se u Aziji. Prema mnogim ljekarima specijalizovanim za dugovječnost, Okinava u Japanu ima najbolju ishranu.

Milatović – Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:56

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka.

Stučnjaci upozoravaju - Evo zašto ipak ne bi trebalo da pijemo rakiju prije jela?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:52

Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne podstiče apetit i ne poboljšava ukus jela, kako mnogi tvrde.  

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako prestanete da jedete HLJEB? Tri promjene koje ćete primijetiti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:45

Izbacite bijeli hljeb iz ishrane i pogledajte šta će se desiti  

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Da li ste čuli za burito metodu? Pomoću nje ćete osušiti veš za dva minuta (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:26

Isprobajte način sušenja veša za koji mnogi tvrde da provjereno radi