Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:56
IZVOR: kolektiv.me

Milatović – Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka.




Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

"Tom prilikom, predsjednik države je istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećena na putu ka punopravnom članstvu u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj naše zemlje. Ukazao je da je naša država sprovođenjem širokih društvenih i političkih reformi zaslužila završnu fazu procesa pristupanja EU, a dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls na našem evropskom putu. Ocijenio je i da bi učlanjenje Crne Gore u EU bila poruka i ostalim zemljama kandidatima da istraju u reformama i da je proces proširenja i dalje živ", saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Specijalni izaslanik Lajčak je kazao da za Crnu Goru postoji pozitivan momenat u EU koji treba iskoristiti, dodajući da je naša država na dobrom putu da postane prva naredna članica.

Takođe, naglasio je i značaj uloge Predsjednika u procesu evropskih integracija i demokratskih reformi u našoj zemlji.

"Predsjednik Milatović je poručio da su dobrosusjedski odnosi jedan od stubova naše vanjske politike, te da Crna Gora kao kredibilan saveznik u okviru NATO-a značajno doprinosi miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Na kraju, on je gospodinu Lajčaku zahvalio na dosadašnjem zalaganju kada je u pitanju Crna Gora i poželio mu puno uspjeha u budućem profesionalnim angažmanu", zaključeno je u saopštenju Kabineta Milatovića.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Hrvatska uputila PROTESTNU NOTU Crnoj Gori zbog rezolucije o Jasenovcu

Srijeda, 15.05.2024 | 13:03

Hrvatska je danas uručila protestnu notu Crnoj Gori na predlog predsjednika Skupštine Andrije Mandića koji je rekao da će politički predstavnici Srba predložiti rezoluciju o Jasenovcu, prenosi Večernji list.

Milović - Katnića ljekari obilaze na svakih tri sata, odbio da ide u KCCG

Srijeda, 15.05.2024 | 12:06

Godišnji izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda za 2023. godinu, sa osvrtom na Godišnji izvještaj o aktivnostima na sprovođenju i unapređenju upravljanja i kontrola za 2023. godinu za instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda na dnevnom je redu Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Ljiljanić: PES otkazao, bez objašnjenja, pregovore sa Pokretom za Podgoricu

Utorak, 14.05.2024 | 17:44

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić, kazala je da danas je bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

RTS: Rasprava o rezoluciji o Srebrenici vjerovatno 22. maja

Utorak, 14.05.2024 | 13:59

Kako saznaje RTS, najverovatnije će ponovo doći do odlaganja sjednice UN o Srebrenici. Moguće je da će novi termin biti 22. maj.

Ceca priredila gala slavlje nakon rođenja unuka i okupila estradu: „Bogdana je žena zmaj“

Srijeda, 15.05.2024 | 08:56

Veljko i Bogdana su juče dobili trećeg sina Isaija, a tim povodom u vili Ražnatovića upriličena je gala proslava na kojoj su u porodičnom krugu uz brojne prijatelje proslavili dolazak novog člana.

Još jedna prijava zbog sumnje o lažnoj diplomi o srednjem obrazovanju

Utorak, 14.05.2024 | 15:16

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv lica N. J. zbog osnovane sumnje da je dostavilo lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu, za koju su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju, te nadležnosti srednje škole, utvrdili da nije vjerodostojna javna isprava.

Ljekar analizirao posljedice Đokovićevog udarca: "Vrlo je zabrinjavajuće"

Utorak, 14.05.2024 | 14:51

Novak Đoković je na Mastersu u Rimu doživio neprijatnost kada ga je prilikom potpisivanja autogarama pogodila flašica vode u glavu.

Za godinu u Crnoj Gori 192 MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE, najmlađa koja je abortirala imala 15 godina

Utorak, 14.05.2024 | 14:43

Mladi u Crnoj Gori, ali i svijetu, sve ranije stupaju u seksualne odnose, često nezaštićene. Stoga, povećan je i broj maloljetničkih trudnoća ali i djevojčica koje se često odluče za namjerni prekid trudnoće tj abortus. 

Nije svejedno kupujete li avionske karte srijedom, nedjeljom ili ponedjeljkom, evo kada su najjeftinije

Utorak, 14.05.2024 | 21:34

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cijena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cijene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unaprijed ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u cijeni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.

Njegovim dizajnom rekli bismo "ZBOGOM" semaforima - Polukružne raskrsnice za efikasan saobraćaj (VIDEO)

Srijeda, 15.05.2024 | 14:22

Jemenski inžinjer Muhammad Abd Allah Hussein Awas predstavio je inovativni dizajn kojim bi regulisao kontinuirani tok saobraćaja.

Objavljen trejler za drugu sezonu serije „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“: Poznato i kada kreće emitovanje (VIDEO)

Srijeda, 15.05.2024 | 14:06

Druga sezona Amazonove serije "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" sa prikazivanjem će na ovoj platformi početi 29. avgusta.

Najavljen bogat program: Festival komedije i zabave "FunFest Cetinje" od 11. do 23. juna

Srijeda, 15.05.2024 | 13:54

Festival komedije i zabave „FunFest Cetinje“ je prvi pozorišno žanrovski festival u Crnoj Gori, kao prvi festival komedije u državi, održaće se ove godine na Cetinju od 11-23. juna 2024 godine, saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Test: Saznajte odmah da li ste maher za novac ili ne!

Srijeda, 15.05.2024 | 13:45

Uradite test!

TRI NOVA FILMA na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 15.05.2024 | 13:31

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Saša Popović u bolnici: Supruga se ne odvaja od njega, poručila samo jedno

Srijeda, 15.05.2024 | 13:24

Nije poznato kako je Saša popović doživio povredu.

AKCIJA policije - Pretreseno nekoliko osoba, PRONAĐEN PIŠTOLJ

Srijeda, 15.05.2024 | 12:43

Danas je na parking prostoru u ulici Svetlane Kane Radević policija kontorlisala lice J.J. (36) sa Cetinja koji se nalazio pored vozila bez registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Milović - Katnića ljekari obilaze na svakih tri sata, odbio da ide u KCCG

Srijeda, 15.05.2024 | 12:06

Godišnji izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda za 2023. godinu, sa osvrtom na Godišnji izvještaj o aktivnostima na sprovođenju i unapređenju upravljanja i kontrola za 2023. godinu za instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda na dnevnom je redu Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine.

PRETRES u hotelu "Podgorica"

Srijeda, 15.05.2024 | 11:44

Službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju kolega iz Posebne jedinice policije ušli su jutros sa nalogom za pretres u hotel "Podgorica".

Ubistvo kod Foče: Muž ubio suprugu pa sebe, tijela nađena u porodičnoj kući

Srijeda, 15.05.2024 | 11:25

Tijela dvije osobe, muškarca i žene, pronađena su u kući u mjestu Miljevina, opština Foča.