Ponedjeljak, 01.01.2024 | 09:09
IZVOR: meridianbetsport.me

Vasilije Adžić - Poređenje sa Savićevićem prija i obavezuje, jedva čekam nastup za A reprezentaciju

Kao najbolji fudbaler Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, Vasilije Adžić obilježio je 2023. godinu.




Foto: YouTube screenshot/FK Budućnost Podgorica

U trenutku dok čitava Evropa govori o njegovom transferu u Juventus, sa mladim vezistom Budućnosti portal Meridiansport je sumirao godinu.

Prototip modernog veziste, koji već sa 17 godina pravi razliku u crnogorskom fudbalu je ove godine u dresu aktuelnog šampiona Crne Gore postigao osam golova, a njegove partije nisu promakle ni najvećim evropskim klubovima.

Juventus je ugrabio da dogovori dolazak veziste Budućnosti, a cifra koja će Stara dama platiti za njega postaviće rekord kada je transfer nekog fudbalera iz Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige u pitanju.

U izboru za najboljeg fudbalera lige Vasilije Adžić je završio ispred Draška Božovića i Žarka Koraća.

Vezista Dečića mu je poželio da napravi karijeru bolju čak i od aktuelnog predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića ali mladi vizista čvrsto stoji na zemlji i ne želi da “preskače stepenike”.

Prvi cilj je dupla kruna sa ekipom Budućnosti.

„Naravno da prija kada vas neko poput Draška Božovića i Žarka Koraća podrže u radu, ali i uporede sa jednim Dejanom Savićevićem. Imponije mi, a istovremeno stvara obavezu da uporno radim i napredujem. Fokusiran sam na rad i boravak u Budućnosti sve dok sam tu. Cilj je naravno, dupla kruna i dobre igre Budućnosti. Što se tiče individualnih nagrada, isključivo želim dobru igru kako u klubu, tako i u reprezentaciji, a sve ostalo će doći“, rekao je Adžić na startu razgovora za Meridianbet sport portal.

Kao najtalentovaniji fudbaler iz generacije crnogorskih igrača rođenih 2006. godine izdvojio se lucidni vezista, ali u istog dana kad i on rođen je Bodin Tomašević koji igra na poziciji štopera, a takođe pokazuje veliki potencijal u prvom timu aktuelnog šampiona Meridianbet 1. CFL.

Kroz italijanske medije pominjalo se da bi dvojica igrača u tandemu mogli da pojačaju Bolonju ali najbolji fudbaler lige ne isključuje mogućnost da u budućnosti ponovo dijeli svlačionicu sa „blizancem“.

„Upravo tako. Bodin je moj prijatelj i saigrač sa kojim sam od svog dolaska u Budućnost. On je perspektivan igrač i sigurno je da ga očekuje blistava karijera. Što se tiče igranja u Seriji A, sve je moguće, vidjećemo šta nosi vrijeme pred nama“, rekao je Adžić.

Dvojica fudbalera daju optimizam kada je budućnost naše reprezntacije u pitanju, a po završetku karijere Stefana Savića i Stevana Jovetića, dvojica fudbalera bi mogla da preuzmu uloge trenutnih lidera „hrabrih sokola“.

„Svakako da prija poređenje sa takvim imenima, koji su napravili impozantne karijere. Na nama je da se trudimo, radimo i izborimo za svoju poziciju. Nastup za A selekciju nestrpljvo iščekujem, a kada dobijem poziv, potrudiću se da opravdam ukazano povjerenje, jer igranje za nacionalni tim za mene predstavlja posebnu čast i osjećaj ponosa“, navodi Adžić za Meridianbet sport portal.

Budućnost je jesenji dio šampionata u Meridianbet 1. CFL završila na prvoj poziciji sa bodom prednosti u odnosu na Dečića koji je pokazao da u ovoj takmičarskoj godini može da stigne do prvog trofeja u klupskoj istoriji uzimajući u obzir da su stigli i do polufinala Kupa Crne Gore.

Jezero i Sutjeska Meridianbet iz prikrajka će čekati priliku da ugroze lidera ali vezista plavo-bijelih smatra da najtrofejniji crnogorski klub odskače kvalitetom u odnosu na ostatak lige.

„Dečić je pokazao svoje ambicije i definitivno želi da osvoji titulu. Međutim, mi smo Budućnost i moramo da se ponašamo tako u svakom mogućem trenutku. Poštujemo svakog, ali smatram da imamo ekipu za prvo mjesto. Kada su u pitanju Sutjeska i Jezero, koji su odvojeni, ali svakako ne zanemarljivi sa bodovnim saldom“, ističe Vasilije Adžić za Meridianbet sport portal.

Od malena je zavolio ovaj sport, a glavni „krivci“ za to su Lionel Mesi i Barselona.

„Moj idol je Lionel Messi, zbog koga sam između ostalog i počeo da igram fudbal, a koji me od djetinjstva oduševljavao svojim potezima. Generalno volim fudbal i pratim utakmice iz kojih uvijek izvučem nešto poučno naročito glajući igrače na mojoj poziciji. Fudbal je strast i stvarno uživam u svakom trenutku provedenom na terenu. Ako bih izdvojio neki fudbalski klub to bi možda bila Barselona, koju pratim od svog početka bavljenja fudbalom, a čiji stil igre mi se posebno dopada“, rekao je Adžić.

Gol koji će Adžić posebno pamtiti je svakako debitanski protiv Arsenala iz Tivta kada je prelijepim lobom sa 30 metara odmah skrenuo pažnju na sebe.

Sa 16 godina i 16 dana postao je drugi najmlađi strijelac u istoriji naše lige iza Ilije Vukotića koji je prilikom postizanja prvog gola u Grblju bio dva dana mlađi.

„Pa sigurno da posebno mjesto zauzima pogodak postignut na debiju u Kotoru protiv tivatskog Arsenala, sa svojih 16 godina. Bio je to debi koji bi poželio svaki mladi fudbaler. Kada sam išao prema lopti, znao sam šta mi je činiti što se tiče dribliga. Vidio sam da se golman skoro vratio, ali sam takođe vidio prostor da mogu da pogodim. Pokušao sam i uspjelo je“, zaključio je Adžić razgovor za Meridianbet sport portal.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nišić najavila - SEDMOČASOVNO radno vrijeme do kraja godine

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:16

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić najavila je da se do kraja godine u Crnoj Gori može očekivati uvođenje sedmočasovnog radnog vremena. 

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Počela je Stradalna nedjelja - Posljednja sedma nedjelja VASKRŠNJEG POSTA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 07:15

Počela je sedma posljednja nedjelja Vaskršnjeg posta. Svi dani u njoj nose naziv Veliki, pa je tako danas Veliki ponedjeljak.

Trgovine NEĆE RADITI 1. i 2. maja, za nepoštovanje predviđene KAZNE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak.

Građani Andrijevice ogorčeni, voda SKUPLJA 300 odsto

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:33

Skupština Andrijevice nije u zakonskom roku donijela odluku o saglasnosti na cjenovnik za utrošenu vodu koji je u aprilu minule godine dostavljen Regulatornoj agenciji. Gradskom vodovodu je prošlog mjeseca stigao dopis, a sa njim i povećanje od 300 odsto po kojem će se i obračunavati aprilski računi. Građani su uputili prigovore Vodovodu, a svoje negodovanje će iskazati i na protestima ukoliko se cijene ne koriguju, objavio je Javni servis RTCG.

URA: Milović uz PODRŠKU Spajića nastavlja sa KRŠENJEM ZAKONA, uvjereni smo da će zato odgovarati

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:12

Prvih pet mjeseci rada 44. Spajićeve Vlade obilježilo je kontinuirano kršenje Ustava i zakona, a danas je tu praksu nastavio i kontraverzni ministar pravde Andrej Milović sa nezakonitim vraćanjem u kaznenu evidenciju bivšeg generalnog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija. Radi se o skandaloznom činu koji ima za cilj da preduprijedi obavezu povratka na presudu Upravnog suda o vraćanju na mjesto generalnog inspektora, u skladu sa odlukom nadležne sudske instance, ali i klasičnu diskreditaciju ličnosti", saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Božović: Gradsko preduzeće Deponija bilježi MAKSIMALNE REZULTATE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:08

U cilju uvođenja novih praksi obavještavanja građana o rezultatima i planovima, „Deponija” d.o.o. Podgorica organizovala je danas radni doručak sa predstavnicima medija u cilju boljeg i svestranijeg informisanja javnosti o aktivnosti ovog društva. Tema istog bila je prezentacija rada prvog kvartala 2024. godine i budućih planova Deponije.

Džastin Biber objavio fotografiju na kojoj PLAČE, fanovi ZABRINUTI - OGLASILA se i njegova žena (FOTO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:03

Džastin Biber je na društvenim mrežama objavio niz fotografija, a na nekima od njih gleda u kameru i plače.

Žakelj: Borba, želja i fokus ODLUČIĆE UTAKMICU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:52

Trener košarkaša Budućnosti, Andrej Žakelj, svjestan je da je Partizan ozbiljan protivnik i da će dvomeč u polufinalu ABA lige odlučiti detalji - borba, želja i fokus.

Alkohol DOSTUPAN maloljetnicima iako je zakonom ZABRANJEN

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:49

Alkoholna pića i dalje su, uprkos zakonskim propisima, u velikoj mjeri dostupna maloljetnicima u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori, a to su potvrdili i rezultati socijalnog eksperimenta koji je sprovelo udruženje Roditelji.

Slavni glumac ŠOKIRAO javnost kad je skinuo masku - Pokazao PRAVO LICE nakon godinu dana (FOTO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:30

Slavni glumac Majk Majers pojavio se u javnosti nakon godinu dana. Prisustvovao je 49. gali AFI Life Achievement Award, gdje je održao i govor.

Arsović: Grubo KRŠENJE zakona u Glavnom gradu se samo nastavlja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:26

Dok smo upozoravali da gradonačelnica Olivera Injac krši zakon time što ne reaguje na sad već četiri rješenja Upravne inspekcije i jedno iz MUP-a za ustanovljeno nezakonito imenovanje, v.d. komandiru Zdravku Blečiću je 27.04. istekao v.d. status, naveo je na mreži X odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović.

Bivši radnici "Košute" i danas BLOKIRALI PUT: I u jeku SEZONE ćemo biti na magistrali

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:19

Bivši radnici nekadašnje fabrike obuće "Košuta" protestovali su i danas zbog devet neisplaćenih zarada, na koje čekaju više od 28 godina, te su ponovo blokirali put Cetinje – Podgorica.

Popović pred Partizan: Imamo ŠANSU, nadamo se POBJEDI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:09

Košarkaši Budućnost Volija danas putuju za Beograd, gdje ih sjutra veče u “Beogradskoj Areni” protiv Partizana (18.30 časova) očekuje prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige. Bez obzira što igraju protiv aktuelnog šampiona, evroligaša, ekipe koja je pravljena za trofej u regionalnoj ligi, u podgoričkom timu nema skrivanja. Napašće Partizan već u prvoj utakmici u Beogradu…

Ljekar OTKRIVA s koliko godina bi trebalo da PRESTANEMO da PIJEMO ALKOHOL

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 15:05

Veliki broj ljudi s vremena na vrijeme uživa u alkoholnim pićima. Ipak, neki vrlo često znaju da prejteraju, što nije dobro za cjelokupno zdravlje.