Petak, 12.01.2024 | 13:56
IZVOR: Zadovoljna.rs

Idealno poslije praznika - Najbolji način da uštediš novac u 2024. prema tvom horoskopskom znaku

Saznajte kako.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovan
Pravilo 30 dana
Strpljenje uglavnom nije vaša vrlina, ali ako vježbate da budete promišljeni i uzdržani, to vam može pomoći da uštedite novac i da razlikujete šta je prava potreba od privremene želje.

Ako razmišljate da kupite nešto šta vam nije neophodno za svakodnevno funkcionisanje, zapišite to i sklonite spisak od sebe na 30 dana.

Ako zaboravite na sve za to vrijeme ili uvidite da vam ne treba, uštedećete novac i zadržaćete kontrolu nad svojim finansijama.

Bik
Jedan dan u nedelji – nulto trošenje
Nerijetko umete da troškarite čisto da biste zadovoljili svoje hirove i zato je za vas preporučljiv izazov da odvojite jedan dan u nedjelji za nultu potrošnju. Svakako će vam unaprijed trebati plan, posebno za spremanje hrane, ali dajte sve od sebe da ne potrošite ni dinara cio dan. Probajte da se presaberete i da vidite koliko zadovoljstva možete da dobijete iz onoga što već posjedujete.

Blizanci
Poseban račun za štednju

U skladu sa vašim osobinama, ne bi bilo loše da razmislite o tome da vaš štedni račun bude potpuno odvojen od tekućeg računa.

Tako ćete jasno sebi postaviti granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda nešto i uštedite.

 
Rak
Naručujte namirnice onlajn

Rak često svoje emocije zna da utoli preko hrane i da daje novac na sve i svašta iako za tim možda i nema toliko potrebe. Mnogi Rakovi vole da ugode sebi i drugima kroz spremanje obroka, a naručivanje namirnica putem interneta vam omogućava da to i nastavite, ali uz bolju kontrolu budžeta.

Pored toga što vam štedi vrijeme i energiju, naručivanje unaprijed preko interneta umesto u radnji spasava vas iskušenja da dodate više u korpu nego što vam je potrebno.

Lav
Mjesečni džeparac

 
Možda djeluje neobično, ali ako sebi jednom mjesečno odvojite određenu sumu za neki sitan prohtjev, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu, obuzdate impulsivnu kupovinu i uštedite za ono što će vam zaista trebati.

Djevica
Uradi sam princip

Djevice su spremnije od bilo kog drugog znaka da savladaju neku veštinu i da ne plate drugom da to uradi umesto njih. Od YouTube vodiča o sitnim popravkama u kući do saveta o šivenju, vi lako možete da sopstvenim rukama iznedrite svašta i ujedno uštedite novac.

Vaga
Pomoć prijatelja
Možete se osloniti na svoj instinkt da sa drugima dijelite i razmjenjujete i kreirate plan odgovornosti za uštedu. Pronađite nekog od povjerenja ili stručnjaka i u dogovoru s njim napravite svoj plan potrošnje.

Vage generalno nisu sklone sukobima, tako da neće biti problema i ako ta osoba upozori da u nekom trenutku prelazite granicu.

Škorpija
Pravilo 50/15/5

Za Škorpije mnogi finansijski stručnjaci preporučuju jednostavnu strategiju za raspodjelu prihoda i planiranje – potrošite 50 odsto novca za dažbine, probajte da 15 odsto uštedite i ostavite pet odsto za hitne neplanirate troškove. Preostalih 30 odsto možete potrošiti na šta god želite.

 
Strijelac
Racionalno planirajte troškove

Volite da putujete, pa za to vreme nađete nekog da vam čuva kućnog ljubimca za novac? Razmislite o povoljnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi.

Gledajte da se oslonite na pomoć prijatelja ili komšija ili da svoje planove drugačije organizujete.

Jarac
Razmislite o drugačijem šopingu

 
Jarčevi vole fine stvari, veruju da se dobre stvari kupuju jednom i da traju. Ali mogli biste i da manje trošite i uštedite ako neki fin zanimljiv komad potražite, recimo, na buvljaku ili u vintidž radnji.

Vodolija
Racionalna potrošnja

Za Vodolije ne bi bilo loše da više pažnje posvete savjetima stručnjaka koji izdvajaju sitne trikove uz koje može dosta da se uštedi, recimo, male kućne aparate kojie ne koristite stalno, isključite ih sasvim iz struje kad vam ne trebaju.

Tako uz nekoliko sitnih promjena možete doći do velikih rezultata.

Ribe
Za vas je dobar savjet da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su na svom primjeru već pokazali kako se može uštedjeti bez mnogo truda.

Tuđi primjer vi uvijek upijate kao sunđer i tako ćete najbrže savladati osnovne trikove uz koje ćete manje trošiti.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

U susret Vaskrsu - Pravoslavni vjernici danas obilježavaju VELIKI PETAK

Petak, 03.05.2024 | 08:22

Pravoslavni vjernici obilježavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. To je dan najveće hrišćanske žalosti, posljednji u nedjelji Stradanja, tokom koga ne zvone crkvena zvona, posti se i farbaju uskršnja jaja.

Vujović: 30. aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 TURISTA, optimistični smo u pogledu turističke sezone

Petak, 03.05.2024 | 08:46

Prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dobija od lokalnih turističkih organizacija na nedjeljnom nivou, 30. aprila u Crnoj Gori je boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

VIDEO: Pogledajte ovu "zvijer" - Predstavljen NOVI Ferrari, evo po čemu je poseban

Petak, 03.05.2024 | 09:41

Danas predstavljeni Ferrari 12Cilindri predstavlja vrhunac u razvoju Ferrarijevih motora, uvjeren je Gianmaria Fulgenzi, glavni direktor za razvoj proizvoda u Ferrariju. Dizajniran je od samog početka da slavi zvuk i performanse koje samo V-12 može isporučiti.

Dosadašnje rezervacije OBEĆAVAJUĆE - Sve je spremno na ljetnju sezonu na ŽABLJAKU

Petak, 03.05.2024 | 08:25

Nakon kraha zimske sezone, i na Žabljaku s nestrpljenjem očekuju ljetnju. Dosadašnje rezervacije su obećavajuće, ali sve to moraće da isprati i lokalna uprava. No, pitanje vodosnabdijevanja, parkinga i divlje gradnje gorući su problemi sa kojima opština ne može sama da se izbori.

Motociklista podlegao povredama nakon udesa u Budvi

Petak, 03.05.2024 | 21:56

Budvani M.Š. (38) podlegao je povredama koje je zadobio u udesu koji se večeras dogodio na bulevaru u Budvi.

FK Budućnost: Puna podrška Brnoviću, vjerujemo da će nadležni rasvijetliti nemili događaj

Petak, 03.05.2024 | 21:43

"Fudbalski klub Budućnost, u svjetlu najnovijih događaja sa kojima je javnost upoznata, želi još jednom da iskaže punu podršku šefu stručnog štaba Ivanu Brnoviću, uz vjeru da će nadležni organi preduzeti sve mjere na rasvjetljavanju nemilih događaja", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Rajković: Sumnjam da iza nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija

Petak, 03.05.2024 | 21:29

V.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković u emisiji Okvir rekao je da sumnja, ali nema dokaze da iza velike nelegalne sječe u Jelovici stoji korupcija. Pomoćnik direktorice Uprave za inspekcijske poslove Darko Rašović kazao je da su inspektori u prethodnih desetak godina  podnijeli sedam krivičnih prijava protiv zaposlenih u Upravi za šume u Beranama od čuvara do menadžmenta, da su neki sankcionisani, ali da ti isti ljudi još rade.    

Popijte ga uveče i nećete zažaliti: Moćan napitak rješava nervozu i poboljšava san

Petak, 03.05.2024 | 21:16

Na pomen banana, većina pomisli na veliki broj kalorija

Da li subota donosi PRESTANAK PADAVINA? Pročitajte šta meteorolozi kažu

Petak, 03.05.2024 | 21:08

Pročitajte vremensku prognozu!

Uhapšena dva vozača: Auto-putem vozili 183 i 200 na sat

Petak, 03.05.2024 | 20:54

Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem Princeza Ksenija vozili brzinom od 183 i 210 kilometara na sat, saopšteno je iz Uprave policije.

Đurović studentima: Nadam se da ćete za sljedeću Medicinijadu pozvati nekog muzičara dostojnog vašeg zvanja

Petak, 03.05.2024 | 20:35

Bivši ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović obratio se studentima putem društvene mreže X.

U Podgorici od početka godine zbog nepropisnog parkiranja izdato 4.806 prekršajnih naloga, naplaćeno 82 hiljade eura kazni

Petak, 03.05.2024 | 20:06

Od početka godine, pauk vozilom su premjestena 34 vozila koja su bila nepropisno parkirana na autobuskim stajalištima, a izdato je 4 806 prekršajnih naloga, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada . Od ukupno 230 hiljada eura izrečenih kazni, naplatili su, kažu, gotovo 82 hiljade.

Saobraćajna nezgoda na putu Šavnik – Žabljak, automobil završio na krovu

Petak, 03.05.2024 | 19:24

Na putu magistralnom putu Šavnik – Žabljak danas poslije podne dogodila se saobraćajna nezgoda, objavio je portal Antena M.

Oslić sa povrćem, idealan za laganu i zdravu večeru

Petak, 03.05.2024 | 19:07

Isprobajte odmah!