Petak, 19.01.2024 | 08:48
IZVOR: Klix.ba

Ovo će vam se svidjeti - Zdrave POSLASTICE koje možete jesti bez griže savjesti

Ako ste na određenom režimu ishrane gdje želite da izgubite kilograme, dobra vijest je da ne morate da izbjegavate slatkiše. Postoji niz poslastica u kojima možete uživati bez griže savjesti.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Trik je u korišćenju zdravih sastojaka cjelovitih namirnica, a koje mogu zadovoljiti vaše potrebe za slatkišima. Dijetetičarka Destini Mudi dijeli čak 10 poslastica koje možete svakodnevno da konzumirate bez straha od suvišnih kilograma.

Sladoled od banana

Sladoled od banana koji Mudi preporučuje razlikuje se od drugih sladoleda po tome što ovdje koristite smrznute banane. Ljubitelji sladoleda posebno će uživati u ovom dezertu. Potrebno je da smrznute banane stavite u blender i dodate malo (bademovog) mlijeka te po želji proteinskog praha i blendate dok ne dobijete gustu i jednaku smjesu poput sladoleda.

Smrznuto grožđe

Smrznuto grožđe u osnovi nije desert, ali donosi zdravu dozu antioksidansa zajedno s prirodnim šećerima. Dijetetičarka Mudi navodi da smrznuto grožđe ima ukus poput malih kuglica voćnog sorbeta kada se zamrzne, što ga čini savršenim za desert usred dana pogotovo tokom ljetnih dana.

Jagode u tamnoj čokoladi

Jagode u kombinaciji s tamnom čokoladom donose dozu antioksidanasa pa možete uživati bez griže savjesti. Ali, prije nego što se odlučite za ovaj desert, važno je da izaberete čokoladu s visokim udjelom kakaa.

Jabuke i maslac od badema

Kombinacija jabuka i maslaca od badema je odlična kombinacija zdravih masti, vlakana, proteina i ugljenih hidrata pa može se slobodno reći da je to cjeloviti desert koji zadovoljava sve potrebe u ishrani čovjeka.

Tamna čokolada i sušene borovnice

Osim jedinstvenog okusa, tamna čokolada i sušene borovnice istovremeno će vam pružiti obilje antioksidansa i vitamina. Jednostavno otopite komadiće tamne čokolade u zdjeli i umiješajte suhe borovnice. Zatim ohladite smjesu na papiru za pečenje dok ne postane čvrsta. Zatim jednostavno odlomite koliko planirate da pojedete.

Energetske kuglice

Napravljene od hranjivih sastojaka poput zobi, orašastih plodova i sjemenki, energetske kuglice su divan desert koji služi i kao zadovoljavajući međuobrok. Zob je dobar izvor topivih vlakana, koja ne samo da pomažu u snižavanju holesterola, već stvaraju gel u želucu koji pruža osjećaj sitosti i kontroliše glad. Budite kreativni i dodajte malo kakaa u prahu pa čak i sjemenke.

Mus od avokada

Pomiješan s kakaovim prahom i zaslađen prirodnim šećerima poput meda, ovaj kremasti desert još je jedan užitak bez griže savjesti. Osim toga, avokado sadrži zdrave masti za koje istraživanja pokazuju da vam mogu pomoći u gubitku kilograma.

Sladoled od svježeg voća

Jednostavno izblendajte svoje omiljeno voće, zamrznite smjesu u kalupima i dobit ćete osvježavajući i zdrav desert za čiju pripremu nije potreban veliki trud. Jagode i mango su sjajni za voćni sladoled jer se dobro smrzavaju.

Kolačići s maslacem od jabuke i kikirikija

Ovaj desert sličan je kombinaciji jabuka i maslaca od badema jer su nutritivno bogati. Potrebno je da pomiješate maslac od kikirikija, malo meda, šaku sušenih jabuka, malo cimeta i otprilike dvije šolje kukuruznih ili zobenih pahuljica.

Puding od čija sjemenki

Za one kojima nije teško čekati da nekoliko sati, mogu isprobati puding od čija sjemenki. On se pravi tako što pomiješate dvije kašike čija sjemenki i pola šolje nemasnog mlijeka. Potrebno je da ga ostavite nekoliko sati ili preko noći kako bi postao gust. Kada postane dovoljno gust, dodajte omiljeno voće, med i orašaste plodove ili druge sjemenke.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Knežević: Spajić je meni i Mandiću OBEĆAO da će Crna Gora biti UZDRŽANA povodom Rezolucije o Srebrenici

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:56

Premijer Crne Gore Milojko Spajić obećao je meni i Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kazao je lider DNP-a Milan Knežević.

PREMINUO nekadašnji NBA šampion

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:48

Nekadašnji američki košarkaš i član kuće slavnih Bil Volton preminuo je u 73. godini.

"STAVE FEJK SAT, a pjesme NIKAKVE" - Aco Pejović o kolegama: "Tu pomoći nema"

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:32

Aco Pejović dugi niz godina u samom je vrhu na estradnom nebu, a sada se prisjetio svojih početaka, koji nisu bili laki.

Istraživanje UTVRDILO da vrane mogu da BROJE

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:13

Način na koji ptice prepoznaju brojeve i reaguju na njih sličan je ljudima.

brahimović: Predstava između Budve i Zete ličila na sve, osim na fudbal

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 21:06

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović oglasio se nakon što je danas odigrana posljednja utakmica baraža u fudbalu za ulazak u Drugu ligu.

Nikad više NEĆETE SJECKATI LUK nožem: Ovaj TRIK je SPAS u kuhinji (VIDEO)

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:55

Nećete se više mučiti, a dobićete savršeno tanke kolutiće luka.

Jakara: Čeka nas još jedna biti ili ne biti utakmica

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:43

SC Derby i Budućnost Voli igraju četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa za košarkaše.

Veliki planovi za RAZVOJ i UNAPREĐENJE Državnog arhiva Crne Gore

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:36

Ministarka kulture i medija  Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak "Neđelje arhiva", manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

PES: Staviti sve institucionalne resurse u službu OTKRIVANJE ISTINE o ubistvu Jovanovića

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:34

Danas se navršava dvadeset godina od bezuspješnog traganja za istinom o ubistvu antirežimskog novinara i glavnog urednika dnevnog lista DAN, Duška Jovanovića. Jovanović se pisanom riječju beskompromisnom borio za društveni interes, istražujući najosjetljivije teme kriminala i njegove povezanosti sa političkom elitom, čime je zadužio crnogorsko društvo i zavrijedio status borca za istinu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Donosimo SAVJETE kako da ZAČAS napunite telefon

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 20:24

Nije tako rijetko da nam se u važnim i ključnim momentima ugasi telefon. Kako se više ne biste doveli u takvu situaciju, obavezno pročitajte i primijenite ove savjete.