Ponedjeljak, 05.02.2024 | 20:18
IZVOR: n1.hrvatska.hr

Ova VJEŽBA SAGORIJEVA jednako kalorija kao i trčanje

Bilo da vježbate radi mršavljenja, mišićne snage, fleksibilnosti ili radi jačanja mentalnog zdravlja, vježbanje ponekad može postati dosadno.




Foto: YouTube screneshot/ Sportsmans Warehouse

Naravno, možda smo stvorenja navike, ali postoje trenuci kada miješanje stvari može biti uzbudljivo i motivišuće.

Ispostavilo se da postoji eksplozivan kardio trening koji sagorijeva isto toliko kalorija kao i trčanje, a koji možete iskoristiti za ovakve trenutke: pogoing, poznat i kao kardio s pogo štapom, odnosno sa štapom za skakanje. Možete sagorjeti 600 kalorija u sat vremena s ovom dječjom igrom koja je evoluirala u otkačenu kardio vježbu, pa čak i ekstremni sport.

Ako nikada prije niste čuli za štap za skakanje, zamislite metalni štap koji ima šipke za vaša stopala i poskakakuje gore-dolje dok se držite za ručke koje su takođe prikladno pričvršćene za šta, prenosi healthdigest.com.

Vaša forma treba biti uspravna, iako bi avanturistički entuzijasti mogli poskakivati ​​pod kutovima. Sam instrument prvi je patentirao George Hansburg 1919. godine, ali drvena konstrukcija s čeličnim zavojnicama i nožicama od tada je evoluirala u metalne palice s pjenastim ručkama koje se lako drže i mehanizmima za podizanje na vazdušni pogon.

Kako vježbati sa štapom za skakanje

Za one koji su pogo štap koristili kao djeca, biće im mačji kašalj uzeti ga ponovno u ruke kao odrasli, ali početnicima bi to moglo biti malo teže. 

Iako postoji mnogo štapova za skakanje za djecu, za pronalaženje onih za odrasle trebaće više truda. Možda je najjednostavnije da ih ptoražite na internetu. Imajte na umu da sigurno možete pasti i povrijediti se, posebno u početku, stoga uložite u kacigu i štitnike za laktove i koljena.

Dok tehnički možete skakati gore-dolje u zatvorenom prostoru (ako su stropovi dovoljno visoki), pronalaženje otvorenog prostora, poput travnjaka s čvrstim tlom, odličan je način da se osjećate prijatno tokom vježbe.

Možda ćete htjeti isprobati teren prije nego što počnete skakti. Potrebna vam je kompresija da biste dobili pravu vrstu odbijanja. Sljedeći korak uključuje penjanje na štap. Zatražite pomoć od prijatelja koji može držati štap na mjestu ili upotrijebite ogradu ili stup u blizini da biste uspostavili ravnotežu dok skačete na njega. Držite štap blizu svog tijela i skačite gore-dolje u ravnoj liniji bez naginjanja, posebno na početku.

Uvjerite se da su vaša stopala u sredini naslona za stopala. Ako počnete osjećati da gubite ravnotežu, odgurnite štap od sebe i lagano se spustite na tlo.

Koje su dobrobiti skakanja na štapu

Vaš leđa među glavnim su mišićnim, koje ćete vježbati skakanjem na štapu jer ćete ih aktivno angažovati pokušavajući ostati uspravni. Dakle, ako tražite vježbe za trbušnjake koje bi trebale biti u vašoj rutini vježbanja, razmislite o tome da svojoj kombinaciji dodate pogo štap. Pogo kardio takođe je odličan za vaše noge. Vaši kvadricepsi i listovi posebno će vam biti zahvalni na ovoj zabavnoj vježbi, a vaši glutealni mišići mogu postati čvršći i zategnutiji.

Takođe, iako su kardio vježbe poput trčanja i skakanju na štapu izvrsne za zdravlje vašeg srca, ako imate neko srčano oboljenje, bolje vam je da prije nego što počnete s njima dobijete odobrenje od svog doktora.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u NJujorku

Kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu: Komični video nasmijao region

Subota, 04.05.2024 | 17:13

Hrvatska glumica i tiktokerka Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku “Slađa s brda” uspjela je da nasmije region snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Subota, 04.05.2024 | 16:54

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku

USKRŠNJA POGAČA sa puterom: Oduševiće sve za sjutrašnjom trpezom (VIDEO)

Subota, 04.05.2024 | 16:22

Sjutra je Uskrs, pa je dobro da na vrijeme počnemo sa pripremama trpeze

Popović: Neka ovaj praznik koji simboliše pobjedu dobra nad zlom i života nad smrću

Subota, 04.05.2024 | 16:09

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, mitropolitu crnogorsko- primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs, dan Hristovog vaskrsenja, kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Raičević: Opština Bar će nastaviti da podržava unapređenje uslova rada vatrogasaca

Subota, 04.05.2024 | 15:41

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku komandiru Službe zaštite i spašavanja Bar, Acu Vuleviću povodom 4. maja – Međunarodnog dana vatrogasaca.

Vježbe koje mogu da pomognu kod visokog krvnog pritiska

Subota, 04.05.2024 | 15:22

Visok pritisak može da drži pod kontrolom ako vježbate, ali postoje ciljane vježbe koje će vam pomoći u borbi sa hipertenzijom.

PREPOZNAJTE ODANOG MUŠKARCA: Obratite pažnju na sljedeće tri osobine

Subota, 04.05.2024 | 15:10

Prema stručnjacima ovo su tri osobine koje posjeduje vjeran i zreo muškarac