Utorak, 06.02.2024 | 11:32
IZVOR: una.rs

Šest TikTok trikova koji će vas ODUŠEVITI

Otkrijte nove pogodnosti najpopularnije društvene mreže.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com

S ciljem unaprjeđenja korisničkog doživljaja i kreativnog izražavanja, TikTok uvodi i testira nove alate za korisnike te pruža dodatnu podršku u razumijevanju razloga pojavljivanja određenih videa na vašem For You page-u.

Pohvalno je koliko TikTok aktivno sluša korisnike i konstantno uvodi inovacije kako bi im pružio vrhunsko iskustvo prilikom korišćenja aplikacije. Ovo su neka od iskustava koja su vrijedna pažnje.

1. Ubrzajte ili usporite svoj TikTok svijet

Ponekad želite brzo doći do poente priče ili polako savladati korake popularne koreografije. Sada možete ubrzati ili usporiti svoj TikTok svijet. Držite prst bilo gdje na ekranu kako biste ubrzali vidio na 2x. Za 1.5x ili 0.5x, dodirnite ekran na nekoliko sekundi i odaberite željenu brzinu iz menija ‘Brzina reprodukcije‘.

2. Pronađite video koji ste upravo pogledali

Zamislite, gledate neki prezanimljiv video kreatora kojeg nikad niste vidjeli. Usred videa dobijete poziv ili se mobilni zablokira i izbaci vas iz aplikacije. Kada ponovno otvorite TikTok, novi video vam je na FYP-u i nema nigdje traga niti videu niti kreatoru. Ovaj problem se lako riješi: samo treba da se vratite u pretraživač, upišete zvijezdicu i pojaviće vam se vaša istorija gledanja.

3. Krenite ispočetka sa svojom FYP

Ako sadržaj koji vam iskače na FYP ne daje nikakvu vrijednost ili korist, možda je vrijeme da osvježite sadržaj koji vam TikTok nudi. Kako biste restartovali i krenuli ispočetka, idite na svoj profil, kliknite na tri vodoravne crte i zatim kliknite na ‘postavke i privatnost’. Nakon toga kliknite na ‘Preferencije sadržaja’ i ‘Osvježi svoj FYP’.

4. TikTok podsjetnik za odmor - Vaš ključ za bolji san!

Ako vam je TikTok omiljena aktivnost pred spavanje, možda vam je izmaklo koliko vremena provodite na aplikaciji. Korisnici mogu aktivirati ovu opciju ako žele prioritetno posvetiti vreme snu, uz mogućnost isključivanja obavještenja tokom preporučenih 7 sati sna.

5. Razotkrijte tajne FYP algoritma na TikToku

Tik Tok algoritam impresivan je i prilično precizan, pa prilagođava FYP sadržaj korisnicima prema njihovim preferencijama. Sada, osim što uživate u videima, imate priliku saznati zašto baš taj video završava na vašem FYP-u. Pristupite ovoj uzbudljivoj novoj postavci tako što ćete posjetiti FYP, dodirnuti ikonu jeljenja, a zatim odabrati "Zašto ovaj video?" kako biste dobili detaljna objašnjenja. Ovo je odlična prilika za firme, brendove i kreatore sadržaja da dublje razumiju svoju ciljanu publiku i optimizuju svoj sadržaj na TikToku.

6. Kontrolišite sadržaj kog vaša djeca gledaju uz Parenting control

Ako ste roditelj i vaše dijete koristi ovu aplikaciju, roditeljska kontrola na Tik Toku pruža dodatnu sigurnost nad sadržajem kojem je vaše dijete izloženo. Ključne postavke su: povezivanje profila roditelja sa profilom djeteta, kontrola postavki privatnosti profila i ograničenja komentara na videozapisima. Sve ove postavke dio su posebnih alata koje osiguravaju deci sigurno i odgovorno korišćenje Tik Tok mreže, prenosi Jutarnji.hr.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PRIRODNE boje za farbanje jaja: Obojite ih namirnicama koje već IMATE KOD KUĆE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:16

Bliži nam se Uskrs, pa je većina domaćica fokusirna farbanje jaja.

Đoković PRVI NOSILAC u Parizu

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:00

Novak Đoković biće prvi nosilac na Rolan Garosu.

Ovo su ZDRASTVENE PREDSNOSTI konzumiranja limuna

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:55

Limun je pikantan, sočan i svjež.

Prema Google pretragama - Ovo je NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST među turistima u Crnoj Gori

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:41

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

I nauka POTVRDILA: Omiljeni HOBI naših baka je prava "JOGA" za mozak

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:30

Petlja, petlja, još jedna petlja…

"Nisi daleko iza mene" - Dejvid Bekam SLAVI 49. rođendan, a od Viktorije stigla POSEBNA poruka (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:12

 Dejvid Bekam danas slavi 49. rođendan.

Spajić: PODRŠKA njemačkih partnera se POJAČAVA , a naš evropski put postaje opipljiviji

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:03

Spajić saopštio. 

Meteorska kiša koja dostiže vrhunac za nekoliko dana, mogla bi biti NAJBOGATIJA u ovom vijeku

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:55

Meteori, poznatiji kao zvijezde padalice, mogu se vidjeti bilo koje noći u godini. Neke noći su međutim bolje za posmatranje neba od drugih.

OBRATITE PAŽNJU - Ako imate ovu dijagnozu, NE SMIJETE da jedete JAGODE

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:48

Iako su idealna poslastica i osvježenje, potrebno je da obratite pažnju na količinu koju konzumirate. 

PREMINUO otac Tošeta Proeskog

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:40

Preminuo je Nikola Proeski, otac Tošeta i Dore Proeski.