Nedjelja, 18.02.2024 | 13:18
IZVOR: najžena.rs

Stigla je sezona Riba - Donosi turbulentne EMOCIJE, a ovi datumi će biti NAJVAŽNIJI

Sezona Riba je savršena za sanjare i inovatore.




 Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Pošto je 2024. prestupna godina, dobijamo dodatni dan u sezoni Riba. Sunce će biti u znaku Riba od 18. februara do 19. marta. Ribe su posljednji znak zime i završavaju astrološki kalendar.

Kao promjenljiv znak, Ribe označavaju kraj sezone i vrijeme je da završite projekte i emocije prije nego što pređete na sljedeću. Možda se osjećamo kao da smo u žurbi, umjesto da uživamo u svakom trenutku.

Ribama vladaju dvije planete — ekspanzivni i srećni Jupiter (tradicionalni) i iluzorni i misteriozni Neptun (moderni). Dakle, u redu je ponekad se izgubiti u našem svijetu sve dok se fokusiramo na ljubav prema sebi i radimo stvari koje nam donose radost. Uključivanje u aktivnosti poput čitanja romana, bavljenja hobijem ili gledanja emisije može nam pomoći da bolje otkrijemo sebe i povežemo se sa svojim srcima. Sve dok se pojavljujemo na obaveznim aktivnostima i na poslu, u redu je da ostanemo uvučeni u naš lični život do kraja vremena.

Vrijeme snažnih emocija

Tokom sezone Riba, naša intuicija i emocije su pojačane jer su Ribe promjenljiv vodeni znak. Kao rezultat toga, imamo tendenciju da apsorbujemo osjećanja  od onih koji nas okružuju u našu auru, omogućavajući nam da intuitivno osjetimo šta drugi misle i osjećaju. Ovo nas može ostaviti da se osjećamo ranjivo, zbog čega je presudno da postavimo energetske granice sa drugima. Uprkos poteškoćama u postavljanju ograničenja u ovom trenutku, od suštinskog je značaja da damo prioritet sopstvenim potrebama i blagostanju. Pošto ćemo biti empatičniji u mjesecu koji je pred nama, to ponekad može otežati prepoznavanje kada smo iskorišćavani. Međutim, ključno je pronaći ravnotežu i osigurati da ne dozvolimo drugima da nas uzimaju zdravo za gotovo. Ovo nam pomaže da zadržimo samopoštovanje i da se osjećamo sigurnije.

Poznato je da Ribe imaju jedinstvenu estetiku i ukus i jedan su od najkreativnijih znakova zodijaka, sa nevjerovatnom maštom. Ona gleda na svijet drugačije, dajući Ribama prelijepu perspektivu. Tokom sezone Riba, svi možemo da prihvatimo ovu izuzetnu kreativnost koja nam daje drugačije sočivo. Ako postoji projekat na kojem radite već duže vrijeme, ovo je trenutak u kojem možete razumijeti djelove slagalice i koristiti ih da kreirate nešto jedinstveno. Naše umjetničke ideje divljaju, omogućavajući nam da svoje vizije odnesemo u nove dubine. Ovo čak može uticati na naša osjećanja u vezi sa vezama kako ih možemo vidjeti sa sanjivog, romantičnog i ideološkog stanovišta, navodi Refinery29.

Ovo može biti transformativni i iscjeljujući trenutak u kojem razmišljamo o svojim životima i pravimo male korake ka ličnom rastu - baš kao što Ribe, posljednje sazvježđe u zodijaku, nauči iz svake lekcije. Dodirujući našu unutrašnju magiju, možemo podići svoje živote. Ključ je da ostanemo prizemljeni (zbog čega se Ribe odnose na stopala) da bismo napravili promjene u našim životima.

Važni astrološki datumi:

18. februar: Sunce ulazi u Ribe, pojačavajući naše emocije i intuiciju.

19. februar: Sjeverni čvor i kentaur Hiron se ujedinjuju, nudeći ogromno iscjeljenje i saosjećanje.

23. februar: Merkur ulazi u Ribe, povezujući nas sa našom intuicijom.

24. februar: Pun mjesec u Djevici pomaže nam da jasno razumijemo svoje emocije.

9. mart: Merkur ulazi u Ovna, dodajući snagu i direktnost našim riječima.

10. mart: Mlad mjesec u Ribama stavlja našu kreativnost u prvi plan naših života.

11. mart: Venera ulazi u Ribe, pojačavajući našu nježnost i velikodušnost.

17. mart: Sunce i Neptun se spajaju, budi naš umjetnički duh i najdublje snove.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Da li će društvene mreže uskoro biti strogo kontrolisane?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:50

Odri Azule, generalna direktorka UNESKA, pozvala je na globalni dijalog kako bi se našao način da se reguliše postupanje kompanija, vlasnika društvenih mreža i ograničila njihova uloga u širenju dezinformacija.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Novo rukovodstvo ZZZCG: Evo ko je izabran za VD direktora

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:58

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore danas je, na prvoj sjednici u novom sazivu, imenovao nove članove tog organa upravljanja kao i vršioca dužnosti direktora institucije.

Trgovine NEĆE RADITI 1,2,3. i 6. maja, za nepoštovanje predviđene KAZNE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:46

Uprava za inspekcijske poslove podsjeća sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak, kao ni tokom vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa koji ove godine obuhvata 3. maj (Veliki Petak) i 6. maj (2. dan Vaskrsa).

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Astro savjet za 29. april: Pazite se PREJEDANJA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:29

Venera, planeta ljubavi, novca, ljepote, umjetnosti, blagostanja i uživanja, danas u 12.32 ulazi u Bika, znak u kome se osjeća kao kod svoje kuće (jer njime upravlja).

Stanovnici ovog dijela svijeta se NAJBOLJE HRANE i NAJDUŽE ŽIVE: Evo šta jedu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:12

Najzdravije mjesto na svijetu nalazi se u Aziji. Prema mnogim ljekarima specijalizovanim za dugovječnost, Okinava u Japanu ima najbolju ishranu.

Milatović – Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:56

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka.

Stručnjaci upozoravaju - Evo zašto ipak ne bi trebalo da pijemo rakiju prije jela?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:52

Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne podstiče apetit i ne poboljšava ukus jela, kako mnogi tvrde.

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako prestanete da jedete HLJEB? Tri promjene koje ćete primijetiti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:45

Izbacite bijeli hljeb iz ishrane i pogledajte šta će se desiti