Četvrtak, 21.03.2024 | 09:04
IZVOR: citymagazin.rs

VOZAČI OBRATITE PAŽNJU - Ako vam se na polovnom automobilu upali OVA LAMPICA, odmah ga PRODAJTE

Mehaničar upozorava kako bi ipak bilo dobro da o činjenici da je upaljena lampica za motor, obavjestite i potencijalnog kupca.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

U današnjoj ekonomskoj situaciji, za mnoge je kupovina novog automobila nedostižan san, a ako im svejedno treba vozilo, okrenuće se tržištu polovnih automobila. Zavisno od cijene koju platite, i takav automobil može da vam posluži godinama, ali mehaničar s dugogodišnjim iskustvom upozorava na jedan znak da je vaš limeni ljubimac na izdisaju.

Skoti Kilmer, mehaničar koji se tim zanatom bavi 56 godina, objašnjava kada auto treba zamjeniti, prenosi Mirror.

On tvrdi da je prvi znak da će uskoro doći do problema s mjenjačem kada se na instrument tabli upali lampica „provjerite motor“.

Motor automobila može i dalje biti savršen, ali ako čujete ili osjetite da vam u mjenjaču nešto povremeno „zveči“, to znači da bi trebalo da se riješi svog polovnog automobila, savjetuje Kilmer.

Naime, popravljanje mjenjača zna biti vrlo skup zahvat, zbog čega je ponekad bolje i isplativije jednostavno se riješiti vozila. Ipak, upozorava mehaničar, bilo bi dobro da i kupcu date do znanja u kojem je stanju auto koji kupuje.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DNP o NAJAVI da će Crna Gora GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje PODRŠKA Spajićevoj Vladi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:02

Nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje našu dalju podršku njegovoj Vladi, saopšteno je iz Demokratske narodne partije DNP.

"Katnićevo hapšenje bezobzirna osveta koja urušava GRAĐANSKI MIR"

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:57

U organizaciji grupe građana danas je ispred ugrade Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici održan protest “Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i bez suda” i “Smrt fašizmu – život Milivoju Katniću”.

Ova muška i ženska imena NAJPOPULARNIJA su u Evropi

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:48

Euronews Culture objavio je  listu  najčešćih imena u 30 evropskih zemalja.

Kris Džener OTKRILA da ima tumor

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:27

Kris Džener, majka i menadžerka sestara Kardašijan, saopštila je da boluje od tumora.

"Bilo mi je jako TEŠKO da...": Dragana Mirković nikad iskrenije o bolnom periodu nakon RASKIDA

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:20

Nije lako biti poznat.

Mandić: Predložićemo REZOLUCIJU o Jasenovcu

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:12

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da će savez "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) predložiti Rezoluciju o Jasenovcu.

Žakelj: Učinićemo sve da IZNENADIMO Partizan

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:06

Košarkaši Budućnost Volija srušili su u utorak Partizan (74:73) i u polufinalu Admiralbet ABA lige izjednačili na 1:1, pa će se sve rješavati u majstorici u Beogradu.

Danilovgrad: Policija PRONAŠLA bombu, UHAPŠENA jedna osoba

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:02

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, postupajući po operativnim informacijama, izvršili pretres stana, drugih prostorija koje koristi, kao i vozila V.P. (47) u mjestu Glavica u Danilovgradu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

ISTRAŽIVANJE - Naučnici otkrili NOVU FUNKCIJU malog mozga

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:57

Iako mali mozak (lat. cerebellum) čini samo 10 odsto od ukupne mase mozga, više od tri četvrtine moždanih neurona je spakovano unutar njega.

Ambasada Francuske i kompanija Voli - Privredna saradnja i poštovanje tradicije

Četvrtak, 09.05.2024 | 14:32

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i kompanije Voli, održana je prezentacija autentičnih francuskih proizvoda i predstavljanje umijeća življenja na francuski način. Ovaj događaj je dio projekta Goût de France, posvećenog izvrsnosti francuske kuhinje i njenih prehrambenih proizvoda.