Četvrtak, 21.03.2024 | 09:56
IZVOR: b92.net

NADAL o povratku na teren - Ne usuđujem se više da kažem bilo šta

Španski teniser Rafael Nadal više ne želi da daje prognoze u vezi sa svojim povratkom na teren.




Foto: YouTube screenshot/ATP Tour, arhiva

Kako se bliži period sezone na njegovoj najdražoj poziciji šljaci, prvi cilj nekadašnjeg najboljeg tenisera svijeta je da bude spreman za njega.

Nadal nije igrao još od početka godine i turnira u Brizbejnu, a nova povreda je umanjila njegov optimizam kada govori o povratku na teren.

Barem su tako zvučale njegove izjave tokom dodjela nagrada koje uručuje Rafina fondacija.

"Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vrijeme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je", rekao je Nadal koji i ne smatra da mu je optimizan bitan u ovom trenutku:

"Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dvije otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan."

Nedavno je odustao od igranja u Indijan Velsu.

"Ni u jednom trenutku nisam prestao da treniram. Trudim se u svakom trenutku. Dobro se osjećam, jednostavno nisam uspio da ispoštujem raspored koji bih želio u ovom trenutku. Nadam se da stvari mogu da se promijene, ali ja ne mogu ništa reći jer ni ne znam", nastavio je Nadal i dodatno objasnio:

"Realnost je da se nisam osjećao spremnim da počnem da igram turnir ovog nivoa, sa malo iskustva koje sam imao, nisam trenirao na nivou koji mi je bio potreban. Nisam želio da započnem turnir iz moje početne tačke, bez ikakve garancije da ću moći da napredujem barem do nivoa koji moram da zahtijevam od sebe."

Nadal je u ovom trenutku 647. teniser svijeta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

13 ISTINA o osobama koje su rođene u znaku ŠKORPIJE

Utorak, 14.05.2024 | 11:59

Ni ne pokušavajte da shvatite i provalite Škorpiju. Ponavljamo - ne pokušavajte. Jer, nema šanse da ćete uspjeti.

ANKETA: Firenca PLAĆA ljudima da voze BICIKLO, treba li tu praksu UVESTI i kod nas?

Utorak, 14.05.2024 | 11:58

Glasajte u našoj novoj anketi. 

VIŠI SUD: POTVRĐENA optužnica protiv Veselina Veljovića

Utorak, 14.05.2024 | 11:50

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića saopšteno je TVCG iz tog suda.

Način stanovanja širom Evrope: Crna Gora u VRHU po pretrpanim domaćinstvima

Utorak, 14.05.2024 | 11:43

Stambena kriza je rastuća zabrinutost širom Evrope, obilježena nestašicama i eskalacijom stanarina. Otprilike 70% stanovnika EU posjeduje svoje domove, dok preostalih 30% iznajmljuje. Oko 17% stanovništva EU živi u uslovima prenaseljenosti.

Nikola Rokvić uputio EMOTIVNE RIJEČI Aleksandri Prijović i Filipu Živojinoviću, razlog je PREDIVAN

Utorak, 14.05.2024 | 11:20

Nikola Rokvić prije 23 dana pješke je krenuo iz Beograda do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, a pjevač se sada oglasio na Instagramu zbog dodatne donacije.

Prijave za Social Impact Award program otvorene do 31. maja

Utorak, 14.05.2024 | 11:16

Prijave za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), otvorene su do 31. maja ove godine. Svi zainteresovani učesnici, uzrasta od 15-30 godina, mogu prijaviti svoje ideje putem aplikacione forme (link), a finalisti programa biće proglašeni 24. juna.

OGLASILA se Ceca Ražnatović nakon što je dobila trećeg unuka: "NAJPONOSNIJA sam žena na svijetu"

Utorak, 14.05.2024 | 11:10

Supruga Veljka Ražnatovića, Bogdana Ražnatović, porodila se danas i na svijet donijela sina Isaijana.

Kovačević najavio: Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih RADNIH MJESTA

Utorak, 14.05.2024 | 11:09

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta.

Rižoto bolonjez: RECEPT koji ćeš VOLJETI i ako si prvi put za šporetom

Utorak, 14.05.2024 | 10:59

Rižoto bolonjeze priprema se tako da se arborio pirinač polako kuva u bujonu dok ne postane kremast i ne omekša, a onda se pomiješa s bolonjeze sosom - jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Budvanska URA: Kroz program STAN ZA SVE omogućićemo građanima Budve da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom

Utorak, 14.05.2024 | 10:57

"URA će izraditi i sprovesti na lokalnom nivou program "STAN ZA SVE" koji ima za cilj rješavanje stambenog pitanja za sve građanke i građane Budve koji nemaju svoj stan i to po višestruko povoljnijim uslovima od tržišnih. Stanovi će koštati samo onoliko koliko bude iznosila cijena njihove izgradnje, odnosno, po aktuelnim cijema 900 eura po metru kvadratnom", saopštili su iz budvanske URE dodajući da će u budućoj lokalnoj vlasti voditi drugačiju socijalnu i obrazovnu politiku.