Petak, 22.03.2024 | 16:26
IZVOR: nezavisne.rs

Vilander: "NE BRINITE za Đokovića jer ni on..."

Nekadašnjeg najboljeg tenisera svijeta Matsa Vilandera ne brine forma u kojoj se nalazi Novak Đoković.




Foto: YouTube screenshot/ Australian Open TV 

Prvi reket svijeta je godinu počeo porazom u Melburnu u polufinalu, kada mu je  Siner nanio prvi poraz na Australijan Openu od 2018. Uslijedio je još jedan neuspjeh u duelima sa Italijanima. Luka Nardi ga je eliminisao u trećem kolu Indijan Velsa, nakon čega je Đoković odustao i od učešća na turniru u Majamiju. Šveđanin smatra da ga poraz od Nardija nije previše poremetio.

"Novaka nije briga kada izgubi na manjim turnirima. Volio bi da pobijedi u svakom meču ali vjerujem da nekad ovih dana ode na putovanje samo da testira sebe. ‘Kako sam trenirao kod kuće?‘ ili gdje god da je trenirao", rekao je Vilander koji sportsku penziju provodi kao analitičar i dodaje da je jasno šta je Novakov cilj:

"I onda ode na turnir i igra sa profesionalcima, najboljim teniserima na svijetu. Kada prođe rundu, dvije ili tri ili koji god da je rezultat shvati: ‘Ok, dovoljno sam blizu. Ne moram da budem bolji u ovom trenutku. Otvoreno prvenstvo u Francuskoj je za dva mjeseca i tada moram da igram svoj najbolji tenis. Za Rolan Garos i Vimbldon‘ i potom samo gura i nada se kada su Olimpijske igre u pitanju".

Ranije je kaže, brinuo oko toga koliko često Đoković pobjeđuje, ali ne i sada.

"Nisam zabrinut. Uvijek sam brinuo oko toga što Novak previše pobjeđuje i mislim da je posljednjih godina razlog što je osvojio toliko grend slemove u tome što nije pobjeđivao toliko na Turu. Jednostavno, svjež je", smatra Vilander koji u podlozi u Kaliforniji pronalazi uzrok poraza:

"Podloga mu nije odgovarala. Spor odskok loptice koji je i visok. Voli brže terene".

Odbacuje mogućnost da ga godine sustižu.

"Postoji mnogo dobrih tenisera koji se ne brinu kada je Đoković u pitanju u pogledu fizičke spreme. Jedino kada se igra u pet setova, tada postaju i oni zabrinuti. Novak to zna. Ne bih brinuo za njega i siguran sam da ni on nije zabrinut", navodi Vilander.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Pao dogovor - Luka Modrić napušta Real

Utorak, 14.05.2024 | 18:12

Luka Modrić će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone, javilo je više izvora iz Španije. U Realu vjeruju da je sada pravi trenutak za rastanak sa najtrofejnijim igračem u istoriji kluba.

NAČINI DA OSTAVITE DOBAR PRVI UTISAK: Govor tijela je snažniji od riječi, obratite najviše pažnju na gestikulaciju

Utorak, 14.05.2024 | 17:53

Prema stručnjacima ovo su načini da se dopadnete drugima i da zračite samopouzdanjem.

Ljiljanić: PES otkazao, bez objašnjenja, pregovore sa Pokretom za Podgoricu

Utorak, 14.05.2024 | 17:44

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić, kazala je da danas je bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

Obezbijeđena novčana sredstva za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju

Utorak, 14.05.2024 | 17:34

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) je obezbijedilo sredstva za isplatu nadoknada za učenike u dualnom obrazovanju, za mart i april školske 2023/2024. godine u iznosu 74.920 eura.

Knežević: Upitna podrška Vladi ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Utorak, 14.05.2024 | 17:27

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je za “Kurir” da sa liderom NSD-a Andrijom Mandićem i ostalim liderima srpskih partija intenzivno rade na tome da razgovaraju sa premijerom Milojkom Spajićem i da mu dodatno objašnjavaju kakve su konsekvence glasanja Crne Gore za eventualnu podršku Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.  

Mašković: Zečević demantovao sam sebe

Utorak, 14.05.2024 | 17:02

Direktor Puteva Radoš Zečević demantovao je moje navode da je u tom preduzeću za prvih godinu dana rada nove gradske uprave zaposleno 190 ljudi, uprkos činjenici da mi je on dostavio taj podatak koji sam iznio. Dakle, demantovao je sam sebe, kazao je odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković.

FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv tri prvoligaša

Utorak, 14.05.2024 | 16:54

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvančnika utakmice, Disciplinska komisija je na današnjoj sjednici donijela sljedeće odluke:

Apelacioni sud: Optuženom za silovanje maloljetnice izrečena kazna u granicama zakonom propisane

Utorak, 14.05.2024 | 16:30

Saopštili su iz Apelacionog suda!

Borovinić Bojović: Svi zajedno da doprinesemo osnaživanju osoba sa invaliditetom

Utorak, 14.05.2024 | 16:04

Porodice osoba sa invaliditetom suočavaju se sa specifičnim izazovima u jednom širokom spektru od zdravstvenih i socijalnih, preko finansijskih i pravnih, pa sve do onih ličnih emocionalnih, a pritom još uvijek nemaju ni približno adekvatnu institucionalnu i društvenu podršku, ocijenila je predsjednica Gradskog parlamenta dr Jelena Borovinić Bojović na panel diskusiji na temu „Porodični život osoba s invaliditetom”, koju je Sekretarijat za socijalno staranje organizovao povodom Svjetskog dana porodice.