Nedjelja, 07.04.2024 | 14:15
IZVOR: vijesti.me/rtcg.me

"Čeka se mišljenje tužioca da li će se Mijajlović BRANITI SA SLOBODE"

Advokat Aleksandra Mijajlovića, Zoran Piperović saopštio je da Viši sud još nije odlučio da li će se njegov branjenik, optužen za formiranje kriminalne grupe zbog šverca cigareta, uz jemstvo braniti sa slobode.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Piperović je kazao da se čeka mišljenje specijalnog tužioca.

Kako prenose Vijesti, Mijajlovićeva odbrana 22. marta garantovala je sudu sa 1,1 milion eura da će im taj Podgoričanin biti dostupan ako mu ukinu pritvor.

“Do petka, do 15 sati, u sud nije pristiglo mišljenje specijalnog tužioca Miroslava Turkovića kojim bi se izjasnio da li je saglasan da sud prihvati jemstvo koje smo ponudili ja i kolega Stefan Jovanović. To znači da je predlog u tužilaštvu već sedam ili osam dana, a radnja koju treba da završi može da traje 10 ili pet minuta”, kazao je Piperović za RTCG.

Piperović napomimje da u trenutku kada je određen pritvor, sudija Suzana Mugoša je konstatovala u obrazloženju rješenja o određivanju pritvora da ne postoje komunikacije na Skaj aplikaciji između Aleksandra Mijajlovića i bilo kojeg lica, vjerovatno misleći da to tužilaštvo ima i da je pitanje dana kad će da ispliva u predmetu.

“Danas imamo sljedeći fakat, koji je prosto nevjerovatan, a najviše nezakonit. Mijajlović je u pritvoru više od 30 dana, a tužilaštvo je prije par dana, kako imam informaciju, ili tek treba da uputi zahtjev Francuskoj, postavljajući pitanja Europolu – da li postoji bilo kakva komunikacija na Skaju između Mijajlovića i bilo kog lica. A ja pitam – što treba do tada da radi Mijajlović i što treba do tada da radi odbrana Mijajlovića? Znači imamo Mijajlovića u pritvoru bez elementarnog i jedinog dokaza u tom predmetu, a to je Skaj komunikacija. Imamo građanina Crne Gore koji čeka da tužilaštvo nađe dokaz da mu verifikuje dosadašnji pritvor”, kazao je on.

Smatra da Mijajlović treba odmah da izađe iz pritvora, pišu Vijesti.

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića SDT je označio policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatim Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili slobode dva međunarodno tražena lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Podgorica: Mitropolit Joanikije PREDVODI LITIJU u srijedu

Utorak, 07.05.2024 | 14:32

Povodom slave grada Podgorice, Svetog Apostola i Jevanđeliste Marka, i ove godine će biti organizovani Dani Svetog Marka, uz bogat sadržaj, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.