Utorak, 09.04.2024 | 16:35
IZVOR: novosti.magazin.rs

"VOLAN mu je bio u GRUDNOM KOŠU": Milan Kalinić je izgubio kontrolu nad vozilom - u kolima je bio sa suprugom i djecom

Milan Kalinić je 2015. godine izazvao udes u kome na svu sreću nije bilo nastradalih




Foto: K1 Televizija, Youtube screenshot

Voditelj i glumac Milan Kalinić gostovao je u svojoj emisiji "Preživjeli", gdje je zamijenio uloge sa svojom suprugom Sandrom i otvorio dušu o najtežem periodu života.

On je u potresnoj ispovijesti ispričao detalje saobraćajne nezgode koja se dogodila 1. marta 2015. godine u selu Dupci kod Brusa, kada se Kalinić sa suprugom i dvoje djece vraćao s Kopaonika.

Milan je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u "suzuku", u kojem je bilo četvoro putnika.

Muž i žena, koji su sjedeli na mjestu vozača i suvozača, zadobili su povrede unutrašnjih organa, muškarac je povrijedio glavu, a žena se žalila na bol u stomaku. NJihova snaja lakše je povrijeđena, a sin se ugruvao. Oni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Opštu bolnicu u Kruševcu, gdje su urađene detaljne analize.

Kalinić je tada testiran na alkohol, koji mu nije pronađen u krvi. Zbog izazivanja udesa, tada je bio kažnjen sa 250.000 dinara i izrečena mu je mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca zbog teškog dijela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Sudija je naglasila da je kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da je Kalinić tokom istrage i suđenja priznao krivično djelo, čime je doprinio ubrzanju procesa, da je mlad i da ga oštećeni u saobraćajki ne goni.

Za navedeno krivično djelo zaprijećena je kazna do četiri godine, a zamjenik osnovnog javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović zatražio je da se, pored novčane kazne, Kaliniću izrekne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci, što sud nije prihvatio.

"Ja sam ubio čovjeka"

Milan je u emisiji "Preživjeli" ispričao da je mislio da je ubio čovjeka, te je i zaplakao.

- Gledam sve te ljude, oni se deru, šok... Prilazim kolima i zatičem situaciju, vozaču je bio volan u grudnom košu. On je bio nagnut nad volanom i leži sa otvorenim očima. Vidim mrtvog čovjeka. To je najgori trenutak u mom životu. Vidim čovjeka koji ne daje znake života, on je mrtav. Gledam ga i kažem sebi: "Ja sam ubio čovjeka!" Osjećam da sam van sebe, okrenuo sam se autu, gledam tebe, Teu i Vuka. Kažem sebi: "Ti si uništio život svima! Uništio sam mojoj djeci život!" To je pakao, kraj, gotovo. Nema više nikakvog života. Okrećem se ka ovom čovjeku, gledam ove ljude... Kreće da mi se vrti u glavi. To je šok u kom ne znam šta da radim, kome da pomognem. Kraičkom oka vidim, da mu mali prst radi i cijela ruka. On je samo bio u stanju šoka par sekundi, došao je sebi. Brzo optrčavam auto, čupam, lomim sve. Hitna pomoć i policija su se pojavili nevjerovatnom brzinom - prisjeća se Milan, te otkriva da je mađarski državljanin koji je bio za volanom na sebi imao najmanje povreda za razliku od ostalih putnika, ali je jedino bio životno ugrožen.

Vasić i Milošević bili uz njega

- Milan je veoma utučen zbog svega što se dogodilo i mnogo mu je teško. Da je neko drugi bio na njegovom mjestu, taj bi dao izjavu u policiji i otišao, a Kalinić je tamo bio cijelo veče i potrudio se da Mađarima obezbijedi sve što im je potrebno. Našao im je hotelski smještaj i pobrinuo se da im u bolnici ništa ne zafali. Milan je u Beogradu, ali je na vezi s ljekarima i interesuje se za stanje povrijeđenih - rekao je tada Vasić.

Andrija Milošević rekao je tada da Kalinić nije imao alkohola u krvi.

- Milan je izgubio kontrolu i u šoku je zbog svega što se desilo. Sad smo mu mi najpotrebniji kako bi prebrodio ovu muku. Sreća u nesreći je to što su svi ostali živi, a ostalo će se riješiti kako mora - rekao je Milošević.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Legenda Liverpula: Salah je najsebičniji fudbaler kojeg sam ikada vidio

Petak, 03.05.2024 | 10:35

Nekadašnji igrač Liverpula, Grem Sunes, govorio je o ponašanju Mohameda Salaha koji je posebnu pažnju skrenuo prije nekoliko dana kada se tokom utakmice sa Vest Hemom posvađao s menadžerom Jirgenom Klopom.

RECEPT DANA: Posna pita na vodi sa pečurkama

Petak, 03.05.2024 | 09:24

Odličan izbor da započnete dan jeste jednom domaćom pitom.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Nezapamćena TRAGEDIJA - GODIŠNJICA masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar

Petak, 03.05.2024 | 08:38

Na današnji dan prije godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K. K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

CGO: Svjetski dan slobode medija u Crnoj Gori se obilježava BEZ NAPRETKA u oblasti medija

Petak, 03.05.2024 | 08:35

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) upućuje čestitke svim medijima i zaposlenima u medijima, uz žaljenje što umjesto sveobuhvatnog unaprijeđenja na polju medijskih sloboda konstatujemo loše stanje na svim nivoima u ovoj oblasti, kazao je asistent na programima u CGO Nikola Obradović.

Budućnost Voli digla glas protiv komesara za suđenje: Pakuj kofere!

Četvrtak, 02.05.2024 | 22:02

Košarkaški klub Budućnost Voli je digao glas u Admiralbet ABA ligi i tražio smjenu komesara za suđenje Srđana Dožaja.

Pavićević: Vlada mora biti rekonstruisana ove godine, Spajić će procijeniti kad

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:55

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević kazao je da očekuje rekonstrukciju Vlade, jer je to dogovoreno i potpisano, ali da se još ne zna da li će to biti urađeno u jednoj ili u više faza.

Još jedan KIŠAN dan: Pročitajte vremensku prognozu za PETAK

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:51

Pročitajte vremensku prognozu!

Crna Gora - Građani grabe da uvezu automobile koja evropska tržista neće

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:40

Podaci MUP-a pokazuju da svaki treći građanin u Crnoj Gori ima automobil i da je prosječna starost registrovanih vozila 17 godina. Tako je Vlada odlučila da obnovi vozni park u državi i od prvog jula zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina. Zato građani grabe da ovih dana uvezu automobile koja evropska tržista neće.

Popović: Sloboda medija ključni uslov napretka Crne Gore ka EU

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:19

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.