Nedjelja, 28.04.2024 | 13:47
IZVOR: kolektiv.me

Liberalna partija sjutra organizuje PROTEST ispred Ustavnog suda

Liberalna partija LP organizovaće sjutra protest ispred zgrade Ustavnog suda u Podgorici sjutra u 12 sati.




Foto: Liberalna partija 

“Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine”, navode  iz LP u saopštenju.

Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana potpredsjednica LP i odbornica u SO Nikšić Jelena Marković, predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor.

“16. aprila ispred Ustavnog suda organizovan je protesni skup na kojem se tražilo od suda da u roku od 10 dana postupi po ovoj žalbi, međutim do danas se to nije desilo”, zaključili su u LP.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Konatar: URA predlaže izmjene Poslovnika Skupštine kojima će biti obavezno održavanje kontrolnih saslušanja na predlog opozicije

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 14:35

"URA će predložiti izmjene Poslovnika kojima će se jasno definisati obaveza Skupštine za održavanje kontrolnih saslušanja na predlog opozicije", kazao je šef njihovog poslaničkog kluba Miloš Konatar.

Mašković: Putevi za godinu dana ZAPOSLILI 190 ljudi

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 11:47

Gradsko preduzeće Putevi DOO je za prvih godinu dana rada nove gradske uprave zaposlilo 190 ljudi, kazao je odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Vlada podiže granicu za penzionisanje sudija: Ne odustaju ni nakon dva propala pokušaja

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:52

Vladajuća većina pokušala je do sada, prvo kroz izmjene Zakona o Ustavnom sudu, a zatim izmjenama Zakona o PIO, da produži mandat sudijama Ustavnog suda koji ove godine stiču uslov za penziju. Ministarstvo pravde očekuje da će izmjene Zakona o Sudskom savjetu i sudijama Vlada usvojiti krajem maja.

Mandić tražio od Vlade izmjene Ustava do kraja godine

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:34

Skupština Crne Gore, tačnije Kabinet predsjednika, tražio je od Vlade, da u plan Reformske agende, kojim predviđa da dobije sredstva iz Plana rasta za Zapadni Balkan, uvrsti i izmjene Ustava do decembra 2024. godine. To proizilazi iz plana Reformske agende, u koji je Pobjeda imala uvid.

Vuković: "Srpski narod PONIŽAVAJU oni koji ga izjednačavaju sa genocidnim djelom Karadžića i Mladića"

Nedjelja, 12.05.2024 | 13:57

Ljudi koji pokušavaju da stave znak jednakosti između genocidnog djela Radovana Karadžića i Ratka Mladića s jedne i srpskog naroda s druge strane, na najgori mogući način vrijeđaju srpski narod, kazao je potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković.

Konatar: URA predlaže izmjene Poslovnika Skupštine kojima će biti obavezno održavanje kontrolnih saslušanja na predlog opozicije

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 14:35

"URA će predložiti izmjene Poslovnika kojima će se jasno definisati obaveza Skupštine za održavanje kontrolnih saslušanja na predlog opozicije", kazao je šef njihovog poslaničkog kluba Miloš Konatar.

Teja Dora se vratila u Beograd, a evo šta je poručila odmah po slijetanju: "Bila je čudna atmosfera, nije bilo toliko zabavno"

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 14:16

Predstavnica Srbije na Evroviziji, Teja Dora, vratila se sinoć u Beograd nakon učešća na najvećem muizičkom takmičenju

Sudski savjet odlučuje u petak: Ovo su kandidati za novog čelnika Višeg suda

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 14:04

Sudski savjet u petak bi mogao donijeti odluku o tome ko će biti novi predsjednik Višeg suda u Podgorici.

Pozorišna tribina: O režiji, pisanju i produkciji u Crnogorskom narodnom pozorištu

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:56

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem organizuje program pod nazivom POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji, 14. maja sa početkom u 19 h u Press sali pozorišta.

Prešao više od 700 kilometara PJEŠKE - Ovoliko novca je Nikola Rokvić skupio za 22 dana hodočašća

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:55

Pjevač Nikola Rokvić je prije 22 dana krenuo pješaka iz Beograda put Grčke, tačnije do manastira Svetog Nektarija Eginskog.  

CNP: Javno čitanje drame Sergeja Pavlovića

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:35

Javno čitanje drame “Tvoje pravo ja ili Moderna bajka o zamjenčadima”, autora Sergeja Pavlovića, studenta master studija studijskog programa Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, biće održano večeras (ponedjeljak, 13. maj), u 19h na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Stopala govore mnogo o vašem zdravlju: Dodirnite nožne prste i saznajte da li imate problema sa srcem

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:34

Sjajan test koji otkriva stanje vašeg srca.

UP: Uhapšen Nikšićanin, vozio 133 kilometra na sat na putu gdje je brzina ograničena na 60

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:21

Službenici policije uhapsili su M.K. (25) zbog prebrze vožnje, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Simić: Nadam se povratku na stare staze

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 13:10

Nakon (ne)prespavane noći, golman rukometne reprezentacije Crne Gore Nebojša Simić oglasio se na društvenim mrežama i kratko prokomentrisao eliminaciju “lavova” od Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Astro savjet za danas: Ne pretjerujte sa TROŠENJEM NOVCA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 12:56

MJESEC danas u 12.37 časova ulazi u dramatičnog, temperamentnog, vatrenog Lava (znak koji voli da uživa u svemu što je lokepo) i obrazuje neharmonične (napete, izazovne) aspekte sa opuštenom i uživanjima sklonom Venerom u Biku (pretjerivanje u životnim zadovoljstvima, emocionalno nezadovoljstvo), Suncem (sukob razuma i emocija) i Plutonom u Vodoliji (preosjetljivost).