Utorak, 30.04.2024 | 09:08
IZVOR: cdm.me

MUP: Za PROMJENU PREBIVALIŠTA u Budvi podnijeto 50 prijava, a evo koliko u Andrijevici

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je u periodu od dana donošenja Odluke Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora u opštini Budva (26. mart-26. april) podnijeto 50 prijava promjene prebivališta u toj opštini.




Foto: arhiva, Kolektiv.me 

“Od ukupnog broja podnijetih prijava usvojena je 21 prijava promjene prebivališta, obustavljen je 1 postupak po podnijetoj prijavi promjene prebivališta, zbog odustajanja stranke, dok je u postupku 28 prijava promjene prebivališta za tu opštinu”, saopštio je MUP.

Dostavljena je jedna negativna terenska provjera od strane Uprave policije, shodno kojoj će, u skladu sa Zakonom o registrima prebivališta i boravišta, kao i Zakonu o upravnom postupku, biti donijeto rješenje o odbijanju prijave promjene prebivališta.

Od dana raspisivanja izbora u Andrijevici, u periodu od 30. marta do 26. aprila u toj opštini podnesene su četiri prijave za promjenu prebivališta.

“Od ukupnog broja podnijetih prijava, usvojene su 3 prijave promjene prebivališta i obustavljen 1 postupak po podnijetoj prijavi promjene prebivališta zbog odustajanja stranke. Shodno navedenom, u opštini Andrijevica na današnji dan nema podnijetih prijava promjene prebivališta koje su u postupku. Napominjemo da su za sve usvojene prijave promjene prebivališta dostavljene pozitivne terenske provjere od strane Uprave policije”, navodi  u saopštenju. 

Podsjećaju da su, shodno Zakonu o registrima prebivališta i boravišta, crnogorski državljani dužni da prijavu promjene prebivališta podnesu Ministarstvu u opštini u kojoj namjeravaju da žive, u roku od osam dana od dana nastanka promjene.

“Uz prijavu, crnogorski državljanin daje izjavu da se nastanio u mjestu i na adresi koju je naveo u prijavi”, navodi MUP.

Crnogorski državljanin može prijaviti promjenu prebivališta na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine, ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje, ili drugom na zakonu zasnovanom pravnom osnovu.

“Ako je u prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu drugog lica, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu sa stanodavcem”, dodaje MUP.

Ukoliko crnogorski državljanin prijavu promjene prebivališta prijavi na adresi prebivališta njegovog supružnika ili vanbračnog partnera, ili na adresi prebivališta njegovih roditelja unos podataka o prebivalištu Ministarstvo vrši na osnovu podataka sadržanim u evidencijama čije je vođenje u nadležnosti Ministarstva.

“Ako postoji sumnja u istinitost date izjave o nastanjenju Ministarstvo će u roku od osam dana od policije zatražiti terensku kontrolu tačnosti adrese iz prijave promjene prebivališta iz opštine u opštinu koja je podnijeta u skladu sa zakonom”, ukazuje MUP.

O provjeri policija dostavlja izvještaj Ministarstvu u roku od 15 dana od dana prijema zahtjeva za provjeru podataka.

Ako se terenskom provjerom utvrdi da lice koje je podnijelo prijavu ne živi na prijavljenoj adresi, Ministarstvo će rješenjem odbiti prijavu promjene prebivališta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ministarstvo sugeriše: ODRŽATI polumatursko u OŠ “Vlado Milić”, sankcionisati pojedinačnu odgovornost

Utorak, 21.05.2024 | 09:59

Uskraćivanje doživljaja polumaturske večeri jednoj generaciji, konkretno polumaturantima JU OŠ „Vlado Milić“, predstavlja kolektivno kažnjavanje kojim bi se, svim sadašnjiim i budućim učenicima, poslala pogrešna poruka, poručuju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Dogovoreni OBAVEZNI periodični sastanci predsjednika odjeljenja i sudija Apelacionog, Višeg i Privrednog suda

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 20:58

Na jednom od sastanaka predsjednice Apelacionog suda Crne Gore Mirjane Popović sa predsjednikom Višeg suda u Bijelom Polju Milanom Smolovićem, vršiocem dužnosti predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisom Savićem i predsjednikom Privrednog suda Crne Gore Mladenom Grdinićem dogovorena je obaveza periodičnog održavanja sastanaka izmedju predsjednika odjeljenja i sudija ova tri suda.

Mašković: Mještani naselja Račice i Koćeve Glavice danima BEZ VODE, Vodovod da HITNO riješi problem

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 19:38

"Oko 60 domaćinstava u naseljima Račiće i Koćeve Glavice od početka ovog mjeseca praktično su bez vode. Pozivam Vodovod da hitno reaguje i omogući vodosnabdijevanje u ovom dijelu grada i prestane sa ugrožavanjem života i zdravlja naših sugrađana, kazao je  odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Volkov: Veljović prevezen u KCCG, u TEŠKOM je zdravstvenom stanju

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 19:15

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović hitno je prevezen u Klinički centar, potvrdio je Pobjedi njegov branilac advokat Mihailo Volkov.

MPNI: FORMIRANA međuresorska radna grupa za PROVJERU DIPLOMA

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 18:22

Ministatsvo prosvjete, nauke i inovacija formiralo je Međuresorsku radnu grupu koja će predložiti model provjere inostranih obrazovnih isprava o završenom srednjem i visokom obrazovanju stečenom na privatnim i javnim ustanovama u regionu, saopšteno je iz tog resora. 

Milatović - Ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, spremni smo da nastavimo graditi društvo prosperiteta i jednakih šansi

Utorak, 21.05.2024 | 10:06

18 godina nakon obnove državne nezavisnosti uvjeren sam da smo, više nego ikada ranije, spremni i odlučni da razumijemo jedni druge i, ujedinjeni u ljubavi prema Crnoj Gori, nastavimo da gradimo društvo prosperiteta i jednakih šansi, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Vujović: Proaktivnijim pristupom iskoristiti EU fondove u cilju bržeg rasta kulturnog i kreativnog sektora

Utorak, 21.05.2024 | 09:56

Crna Gora bi trebalo da proaktivnije iskoristi fondove Evropske unije (EU) za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora, zbog čega će Ministarstvo kulture i medija u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji i komunikaciji svih potencijala ovog sektora", poručila je resorna ministarka dr Tamara Vujović.

Inicijativa 110 NVO i preko 500 istaknutih ličnosti da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Utorak, 21.05.2024 | 09:22

110 NVO-a i preko 500 istaknutih pojedinaca očekuje od Vlade Crne Gore da naša država kosponzoriše rezoluciju UN o danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

Jelena Škerović - Bez Nataše Mek u Meksiku; Ova reprezentacija ima potencijal

Utorak, 21.05.2024 | 09:08

Košarkašice Crne Gore završile su dvonedjeljne mini pripreme u “Bemax areni”, a nakon ovog okupljanja reprezentacije portal Meridian sport je razgovarao sa selektorkom Jelenom Škerović.

"Toliko o tome" - Jokić otkrio za koga NAVIJA u borbi za šampionski prsten

Utorak, 21.05.2024 | 08:59

Nikola Jokić i košarkaši Denvera nisu uspjeli ove sezone da odbrane šampionski prsten.

Đurašković - Cetinje je imalo ključnu ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti

Utorak, 21.05.2024 | 08:18

Danas s ponosom slavimo najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji - dan kada smo mirno i dostojanstveno obnovili nezavisnost Crne Gore i krenuli putem slobode i samostalnosti, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

SAN za svakog ljubitelja slatkiša: Pripremire ČOKOLADNI HKLJEB OD BANANE

Utorak, 21.05.2024 | 07:53

Jedina stvar koja je bolja od hleba od banane je recept za čokoladni hljeb od banane. Nazovite ga doručkom, hljebom ili čak desertom - ovaj mekani i čokoladni hljeb je san za svakog ljubitelja slatkiša koji ne propuštaju priliku da ih provuku kroz svaki obrok.

JEFTINIJE sve vrste goriva - Ovo su cijene za litar

Utorak, 21.05.2024 | 07:27

Od danas, u Crnoj Gori su jeftinije sve vrste goriva.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u UTORAK

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 22:03

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za 21. maj najavljuju uglavnom sivo vrijeme sa dužim sunčanim intervalima, 

Izvajano tijelo i savršena forma: Šta jede Zlatan Ibrahimović?

Ponedjeljak, 20.05.2024 | 21:59

Zlatan Ibrahimović, švedski fudbaler balkanskih korjena, zlatnim se slovima upisao u istoriju sporta.