Subota, 04.05.2024 | 19:39
IZVOR: Vijesti.me

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.




Foto: Arhiva, Kolektiv.me

“Konsultacije su u Demokratskoj Crnoj Gori i dalje u toku i vjerujem da ćemo do naredne Skupštine Glavnog grada imati predlog za novog zamjenika gradonačelnice”, kazao je šef Kluba odbornika u Skupštini Glavnog grada Vladimir Čađenović.

Čađenović tvrdi da nema nesuglasica u njihovim redovima, dok u opoziciji ističu da je ovakav odnos vlasti prema ključnim pozicijama u gradu neodgovoran.

Da li na funkcionisanje grada utiče ovakva situcija, pitanje je na koje iz Glavnog grada i Pokreta Evropa sad Televizija Vijesti nije dobila odgovor.

Odnedavno političku realnost u Glavnom gradu predstavlja i Blok 11, koji čine odbornici GP URA, Pokreta za promjene (PzP) i Pokreta za Podgoricu. Tvrde da nisu zainteresovani za ovu funkciju.

Da li će Demokrate predložiti kandidata za tu atraktivnu poziciju ostaje da vidimo do naredne sjednice Skupštine Glavnog grada, koja je zakazana za 15. maj.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

VUKŠIĆ oslobođen čuvanja tajne o aferi portal Udar

Subota, 18.05.2024 | 12:37

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika države Dejan Vukšić oslobođen je čuvanja tajne o aferi portal Udar, nezvanično saznaje Televizija Vijesti.

Milatović čestitao Plenkoviću: Podrška Hrvatske od neprocjenjivog značaja na našem EU putu

Subota, 18.05.2024 | 09:21

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Andreju Plenkoviću ponovno stupanje na dužnost premijera Hrvatske.

Muratović: "Nevaspitan i nepismen odgovor Laković najbolje svjedoči koliko su Crna Gora i Nikšić POSRNULI"

Petak, 17.05.2024 | 21:43

Kao roditelj, građanin Nikšića, kao odbornik i predsjednik OO najjače političke partije u Nikšiću, zatečen sam i razočaran odgovorom direktorice OŠ “Jagoš Kontić”, poručio je lider nikšićkog DPS-a Boris Muratović u reagovanju na navode direktorice Ranke Laković.

Marović: Da li vladajuća većina ZNA da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno BLOKIRATI IBAR i pregovore?

Petak, 17.05.2024 | 21:32

Da li vladajuća većina zna da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno blokirati IBAR i pregovore, pitala je na mreži Iks (X) bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović nakon informacije da je u skupštinsku proceduru poslat Prijedlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Spajić: Rezultati iza nas SJAJNI, pred nama još BOLJI

Petak, 17.05.2024 | 20:28

Uvjeren sam da su rezultati iza nas sjajni, a oni pred nama još bolji.

Dječak PAO sa krova zgrade Crvenog krsta, teško POVRIJEĐEN

Petak, 17.05.2024 | 15:01

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Kovačević: Za incident u Nikšiću ODGOVORNA POLICIJA, imamo razloga da sumnjamo da nije bila slučajnost

Petak, 17.05.2024 | 18:27

Incidenti na sinoćnjoj utakmici košarkaša Sutjeske i Budućnosti rezultat su propusta podgoričke i nikšićke policije.

MPNI o požaru na krovu OŠ "Vlado Milić": Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti svih učesnika incidenta

Petak, 17.05.2024 | 13:24

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija osuđuje neprimjerno ponašanje tokom proslave polumature učenika završnih razreda JU OŠ “Vlado Milić” u Podgorici, u kojoj je, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, došlo do požara na objektu škole.

ŽPCG - Dodatni polazak iz Bara za Podgoricu povodom koncerta za proslavu DANA NEZAVISNOSTI

Petak, 17.05.2024 | 13:44

Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica obavještava korisnike svojih usluga da je povodom proslave Dana nezavisnosti i koncerta koji organizuju Turistička organizacija Bar i Opština Bar i 21. maja na platou Sportske dvorane Topolica sa početkom u 21:00h i na kojem će nastupiti Gibonni, Perper i DJ Jools, uveden dodatni polazak voza na relaciji Bar – Podgorica.

U Crnoj Gori dostupan NOVI LIJEK za karcinom dojke

Petak, 17.05.2024 | 13:58

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila revidiranu Listu ljekova. Revizijom je uključeno 11 generičkih ljekova za koje već postoji paralela na Listi ljekova, šest novih ljekova koji se do sada nijesu nalazili na Listi, a proširene su indikacije za dva lijeka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

SALVETA na kojoj se Barselona obavezala da će potpisati ugovor sa Mesijem, prodata za NEVJEROVATNU SUMU

Subota, 18.05.2024 | 12:31

Salveta na kojoj se Barselona obavezala da će potpisati ugovor sa Lionelom Mesijem prodata je na aukciji za 762.400 funti.

Stiže NASTAVAK: Jedna od najboljih ovogodišnjih serija dobija DVIJE NOVE SEZONE

Subota, 18.05.2024 | 12:08

Nakon glasina o potencijalnoj drugoj sezoni, serija Shōgun zvanično je obnovljena za drugu i treću sezonu, potvrdio je The Hollywood Reporter.

Osam načina da mozak održite ZDRAVIM

Subota, 18.05.2024 | 11:30

Zdravlje je važno, osobito zdravlje mozga.

EPCG i EKO-FOND potpisali sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "SOLARI 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica

Subota, 18.05.2024 | 10:50

Izvršni direktori EPCG i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica. 

Finansijski horoskop za JUN 2024: Evo šta očekuje vaš HOROSKOPSKI ZNAK

Subota, 18.05.2024 | 11:06

Saznajte šta otkriva novčani horoskop za jun 2024. godine.

Ristić: Predsezona u Kotoru OBARA REKORDE, proslava 21. maja uz Petra Graša i Who See

Subota, 18.05.2024 | 10:32

Povodom proslave Dana nezavisnosti, u Kotoru će, na Trgu od Oružja, nastupiti jedan od omiljenih muzičara s ovih prostora – Petar Grašo, najavio je za Mediabiro direktor TO Kotor Jovan Ristić. Posjetioce će te večeri, kako je istakao, zabavljati i popularna kotorska grupa – Who See.

PICA MAFINI kakve do sada niste probali: Ovaj RECEPT svima uspijeva

Subota, 18.05.2024 | 10:17

Ako vam je potreban recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a da oduševi goste, onda se možete osloniti na ove pica-mafine. Pica-mafini su uvijek rado viđeni na slavljima svih vrsta, ali su fantastični i kada su tu kao prilog glavnom jelu ili kao predjelo.

FOTO: Na Cetinju otvoren proljećni bazar „Maj u hiljadu boja“

Subota, 18.05.2024 | 09:41

Spektakularnim koncertima Vlatka Stefanovskog i Damira Urbana na Cetinju je sinoć otvoren proljećni bazar „Maj u hiljadu boja“.

Milatović čestitao Plenkoviću: Podrška Hrvatske od neprocjenjivog značaja na našem EU putu

Subota, 18.05.2024 | 09:21

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Andreju Plenkoviću ponovno stupanje na dužnost premijera Hrvatske.

Radulović - SMATSA važan činilac, moramo više ulagati u infrastrukturu

Subota, 18.05.2024 | 09:18

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori. To je saopšteno nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića.