Nedjelja, 19.05.2024 | 21:57
IZVOR: kolektiv.me/cdm.me

Titula za crveno-bijele: Crvena Zvezda OSVOJILA ABA ligu

Košarkaši Crvene Zvezde novi su šampioni ABA lige.




Foto: YouTube screenshot/ABA Liga j.t.d.

Zvezda je savladala Partizan na gostujućem terenu u Beogradskoj areni, rezultatom 82:76.

U plej-of seriji, tim sa malog Kalemegdana je slavio sa 3:0, pošto je prve dvije utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić", riješio u svoju korist.

Poslije više od šest godina dogodilo se i da gostujući tim u finalu ostvari trijumf. Posljednji put je to napravila Budućnost u nezaboravnoj 2018.

Crvena zvezda je u večerašnjem meču kontrolisala dešavanja na parketu i da je za nijansiju bila koncentrisanija sa linije za slobodna bacanja, trijumf bi bio sigurniji.

Dvocifren učinak kod pobjednika imali su Luka Mitrović i Rokas Gidraitis sa po 12, kao i Jago Dos Santos sa 11 poena. Brazilac je na kraju proglašen i za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Kod crno-bijelih, za koje zbog današnjeg incidenta sa Stefanom Lazarevićem nije igrao Džejms Naneli, 17 poena Avramovića, 13 Anđušića.

Zvezda u ovogodišnjem doigravanju nije izgubila nijedan meča. Prije Partizana padali su Mega i SC Derby.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Aleksandra Mladenović NE ŽELI da priča o dečku: "Do UDAJE niko ništa NEĆE ZNATI"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:59

Fokus joj je na karijeri.

Nemojte BACATI stari HLJEB - Ovo su TRIKOVI kako mu vratiti SVJEŽINU

Srijeda, 12.06.2024 | 20:43

Hljeb  na kojeg ste zaboravili ili niste uspjeli pojesti uvijek možete - spasiti.

"Smanjiti stigmu kako bi se RIZIČNE GRUPE testirale na HIV"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:29

U Crnoj Gori je prošle godine registrovano 54 slučaja HIV infekcije, a ljekari vjeruju da kod trećine oboljelih infekcija nije dijagnostifikovana. Sa Edukativnog sastanka poručuju da je nužno smanjiti stigmu, kako bi se rizične grupe testirale.

POVRATAK na teren - Simanić: "CILJ je da ostanem..."

Srijeda, 12.06.2024 | 20:22

Nakon teške povrede na prethodnom Mundobasketu, zbog koje je ostao bez bubrega, Boriša Simanić najavio je povratak na parket.

Trevisa Kelsija pitali o Tejlor Svift - "To je nešto što bih ZADRŽAO za sebe"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:11

Zvijezda američkog fudbala, Trevis Kelsi, i pjevačica Tejlor Svift u vezi su od prošle godine. NJihova veza privlači veliku pažnju, pa se sportisti sve češće postavljaju pitanja na konferencijama koja nisu vezana samo za sport kojim se profesionalno bavi.

ZAVRŠEN sastanak predstavnika PES-a i Pokreta za Podgoricu

Srijeda, 12.06.2024 | 20:03

Sastanak odbornika Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu, sa ciljem prevazilaženja političke vlasti završen je bez dogovora. Nastavak je najavljen za sjutra.

Đurović: Milovićev rad bio je TURBULENTAN, ali ćemo o SMJENI odlučiti kad čujemo argumente

Srijeda, 12.06.2024 | 19:53

U Novoj srpskoj demokratiji još nemaju konačan stav o tome da li će glasati za smjenu ministra Andreja Milovića, koju je predložio premijer Milojko Spajić.

"Mogućnost buduće saradnje u domenu valorizacije obnovljivih izvora energije"

Srijeda, 12.06.2024 | 19:42

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i DOO Žičara Kotor-Lovćen potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u cilju postavljanja okvira za identifikovanje mogućnosti buduće saradnje, sa fokusom na obnovljive izvore energije.

Političar koji je SPASIO bebu iz Morače IZABRAN za poslanika EP

Srijeda, 12.06.2024 | 19:32

Švedski političar Adnan Dibrani, porijeklom sa Kosova, izabran je za poslanika Evropskog parlamenta kao kandidat Socijaldemokrata. Dibrani je već tri mandata proveo u švedskom parlamentu Riksdagu, gdje je član odbora za finansije. Bio je i predstavnik u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Opra Vinfri se OGLASILA nakon što je HITNO završila u bolnici: Uputila VAŽAN APEL

Srijeda, 12.06.2024 | 19:21

Slavna voditeljka se uspješno oporavlja.