Ponedjeljak, 20.05.2024 | 13:43
IZVOR: Telegraf.rs

"Osumnjičeni za ubistvo malene Danke su uračunljivi: Dejanov otac za devet dana izlazi iz pritvora"

28. i 29. maja i dalje će se u VJT nastaviti saslušanje svjedoka kako bi se došlo do bilo kakvog saznanja koje bi ukazalo gde bi moglo da se nađe tijelo male Danke Ilić.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com; mup.rs (kolaž)

Osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić (2) Dejan Dragijević i Srđan Janković, nakon psihijatrijskog vještačenja u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, nedavno su vraćeni u pritvorsku jedinicu u Zaječaru.

- Rezultati vještačenja su stigli i Dragijević i Janković su po procjeni specijalita uračunljivi, stoji u zvaničnim zapisnicima. Inače, vještačeni su i predmeti uzeti iz automobila JP "Vodovod" Bor kojim je udarena djevojčica kao i predmeti koji su uzeti iz porodičnog domaćinstva Dragijevića u Zlotu. Za sada nijedan zapisnik nije pokazao da se bilo šta pokazalo da se nalaze biološki tragovin ili DNK male Danke Ilić. Očekuje se rezultat vještačenja GPS uređaja koji će pokazati kretanje vozila tog dana. Što se tiče oca osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić, Dejana Dragijevića , koji je saučestvovao u zločinu Radoslav , biće pušten kući, 29. maja kada mu ističe produženi pritvor, jer nema osnova za njegovo dalje zadržavanje . Tako da će se on braniti sa slobode u daljem istražnom postupku -  kažu u Višem Javnom Turžilaštvu u Zajerčaru.

Inače, 28. i 29. maja i dalje će se u VJT nastaviti saslušanje svjedoka kako bi se došlo do bilo kakvog saznanja koje bi ukazalo gde bi moglo da se nađe tijelo male Danke Ilić.

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Beograd - Određen pritvor do 48 sati majci zbog sumnje da je PRETUKLA NASTAVNICU u školi

Petak, 14.06.2024 | 12:32

Policija je uhapsila ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocjenom koja je zaključena njenom sinu, nastavnici uputila prijetnje, vrijeđala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predjelu stomaka.

EURO 2024: Svaki gol za bolje sjutra

Petak, 14.06.2024 | 09:30

Ovog ljeta, EURO 2024 donosi uzbuđenje na terenu, a kompanija Meridian kao i mnogo puta do sada odlučila se za humanitarnu misiju van njega.

Ćulafić: Pretragom na portalu GIS-a do ličnih podataka građana Podgorice, tužilaštvo da utvrdi ko je odgovoran

Petak, 14.06.2024 | 08:48

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Stefan Ćulafić kazao je da se jednostavnom pretragom na portalu Geografskog informacionog sistema (GIS) Podgorica dolazi do ličnih podataka građana glavnog grada poput jedinstvenog matičnog broja i slično.

Kovačević o izmjeni PUP-a: Čekaju nas prave stvari

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:41

Pošto je Vlada Crne Gore usvojila danas izmjene PUP-a za Nikšić, čime su stvoreni uslovi za dolazak Lidl-a i BIG fashiona-a, predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević poručio je da Nikšić nastavlja putem razvoja i napretka.

Akcija recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama 14. i 17. juna

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:21

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i Udruženjem Roditelji, organizuje akciju recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama, koja počinje sjutra, 14. juna.

Vujović: Kolektivni ugovor radnika Željezare mora ostati ili će radnici imati svoj odgovor

Petak, 14.06.2024 | 13:30

Kolektivni ugovor radnika Željezare mora ostati, u suprotnom radnici će imati svoj odgovor, kazao je aktuelni predsjednik Sindikata te fabrike Ivan Vujović.

URA: Spajić zadužuje Crnu Goru i rasprodaje državnu imovinu

Petak, 14.06.2024 | 13:24

Sprema li se rasprodaja Crne Gore da bi se vraćali enormni dugovi Spajićeve Vlade, pitali su iz Građanskog pokreta URA kritikujući predložene izmjene Zakona o državnoj imovini koje predviđaju da se isključivo Vlada pita za raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona eura.

Ovo voće tokom sezone jedite često: Smanjuje loš holesterol i ubija bakterije

Petak, 14.06.2024 | 13:13

Ono što jedemo ima veliki uticaj na naše zdravlje. Poznato je da određene namirnice smanjuju rizik od opasnih stanja, dok druge mogu imati suprotan efekat.

Odbačeno svih 13 disciplinskih postupaka Jelene Perović

Petak, 14.06.2024 | 12:57

Iz Sindikata uprave i pravosuđa je saopšteno da je Disciplinska komisija odbacila svih 13 postupaka koje je direktorica Jelena Perović pokrenula protiv zaposlenih Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), a na osnovu kojih je suspendovala 8 službenika.

UCG neće podržati rekonstrukciju Vlade sa aktuelnim tekstom rezolucije o Jasenovcu

Petak, 14.06.2024 | 12:36

Ako je uslov za ulazak u Vladu usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu onda pravimo veliku istorijsku grešku, kazao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Beograd - Određen pritvor do 48 sati majci zbog sumnje da je PRETUKLA NASTAVNICU u školi

Petak, 14.06.2024 | 12:32

Policija je uhapsila ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, nezadovoljna ocjenom koja je zaključena njenom sinu, nastavnici uputila prijetnje, vrijeđala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predjelu stomaka.

Ovaj sos je i zvanično proglašen najboljim na svijetu: Ima samo četiri sastojka i svako može da ga napravi

Petak, 14.06.2024 | 12:21

Čuvena Italijanka, Marcela Hazan, napisala je nekoliko kuvara, a u jednom je otkrila kako se pravi najbolji sos za tjesteninu.

Del Pjero o EP - "Možda se nešto ludo dogodi i ovog ljeta, za mene su FAVORITI..."

Petak, 14.06.2024 | 12:20

Legendarni Alesandro Del Pjero vjeruje da Italija može da odbrani titulu prvaka Evrope.

Đokaj: Sudija mora odlučivati bez političkih pritisaka

Petak, 14.06.2024 | 11:47

Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora obavljeno je konsultativno saslušanje kandidata za sudiju Ustavnog suda Muhameda Đokaja. Ovim saslušanjem završeno je ispitivanje svih prijavljenih kandidata za sudiju Ustavnog suda.

Šta znače oznake na etiketi odjeće? Nemojte ih ignorisati

Petak, 14.06.2024 | 11:30

Svaki komad odjeće ima etiketu s detaljnim uputstvom za pranje. Na njoj se obično nalaze različiti simboli, poput pegle, kružića i trougla.