Ponedjeljak, 20.05.2024 | 20:58
IZVOR: pobjeda.me

Dogovoreni OBAVEZNI periodični sastanci predsjednika odjeljenja i sudija Apelacionog, Višeg i Privrednog suda

Na jednom od sastanaka predsjednice Apelacionog suda Crne Gore Mirjane Popović sa predsjednikom Višeg suda u Bijelom Polju Milanom Smolovićem, vršiocem dužnosti predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisom Savićem i predsjednikom Privrednog suda Crne Gore Mladenom Grdinićem dogovorena je obaveza periodičnog održavanja sastanaka izmedju predsjednika odjeljenja i sudija ova tri suda.




Foto: Ilustarcija/Pixabay.com 

Kako je saopšteno iz Apelacionog suda Crne Gore na sastancima su razmatrana pitanjima od značaja za unapređenje organizacije rada ovih sudova i sudskih uprava.

"Predsjednici sudova došli su do zajedničkog zaključka da je kontinuirano održavanje sastanaka predsjednice Apelacionog suda Crne Gore, predsjednika Višeg suda u Podgorici i Bijelom Polju, te predsjednika Privrednog suda Crne Gore, od velike važnosti za pravilno funkcionisanje ovih sudova, a kao jedna od mjera od značaja za transparentniji, profesionalniji, efikasniji i odgovorniji rad ovih sudova, dogovorena je i obaveza periodičnog održavanja sastanaka izmedju predsjednika odjeljenja i sudija ova tri suda",  navodi se u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Kovačević o izmjeni PUP-a: Čekaju nas prave stvari

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:41

Pošto je Vlada Crne Gore usvojila danas izmjene PUP-a za Nikšić, čime su stvoreni uslovi za dolazak Lidl-a i BIG fashiona-a, predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević poručio je da Nikšić nastavlja putem razvoja i napretka.

Akcija recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama 14. i 17. juna

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:21

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i Udruženjem Roditelji, organizuje akciju recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama, koja počinje sjutra, 14. juna.

Budva: Uhapšen vozač, upravljao vozilom sa 2,36 g/kg alkohola

Četvrtak, 13.06.2024 | 16:21

Budvanska policija uhapsila je vozača I.M. (29), koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,36 g/kg.

Berane: Todorović podnio ostavku

Četvrtak, 13.06.2024 | 15:38

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović (NSD) podnio je danas ostavku na tu funkciju, u skladu sa koalicionim dogovorom nakon lokalnih izbora 2022. godine, prenosi Portal RTCG.

Državni tužilac pristupiće zakazanim pretresima pred nadležnim sudom u predmetu “državni udar”

Četvrtak, 13.06.2024 | 15:07

Povodom medijskih tekstova koji se tiču predmeta koji je javnosti poznat kao “državni udar”, a imajući u vidu interes javnosti da zna, ukazujemo da će pretresima zakazanim za 20. i 21. jun 2024. godine pred nadležnim sudom,  pristupiti državni tužilac, saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo.

VIDEO: Mjesto za UŽIVANJE - Podgorica dobila NOVI PARK u ovom dijelu grada

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:12

Na površini od četiri hiljade kvadrata u Bloku VI, na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Meše Selimovića sinoć je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

VIDEO: Bogatstvo narodne igre i tradicije: FOLKLORNI SPEKTAKL na Trgu nezavisnosti okupio preko 800 igrača

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:59

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica u saradnji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica sinoć je na podgoričkom Trgu nezavisnosti organizovala tradicionalno folklorno veče “Svi plešemo, srce igrom darujemo”.

Volkov: Veljoviću UGROŽEN ŽIVOT, a policija isljeđuje ljekare

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:02

Stanje u državi je zaista zabrinjavajuće kada smo došli u situaciju da se policija počela baviti medicinom i uslovima liječenja pacijenata, da saslušavaju ljekare Kliničkog centra na okolnosti smještaja i liječenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, saopštio je za Pobjedu Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Mars u Biku donosi velike PROMJENE, evo šta se sve sprema u NAREDNOM PERIODU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:32

Poznato je koliko planetarni tranziti i astrološki događaji mogu uticati na našu sudbinu, a uticaj Marsa u određenom znaku nikako se ne smije zanemariti.

"Povećanje minimalne penzije na 450 EURA poguralo rast crnogorske ekonomije u sami evropski vrh"

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:38

Povećanje minimalne penzije na €450 poguralo rast crnogorske ekonomije u sami evropski vrh, saopštio je premijer Milojko Spajić.

POGLEDAJTE - Bugatti otkrio nove detalje Chironovog nasljednika (VIDEO)

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:59

Cijeli svijet iščekuje, a samo najveći sretnici među onima dubokog džepa imaće priliku sjesti za volan nasljednika Chirona

Proslava rođendana kralja Čarlsa III u Podgorici; Don Meken: Radimo ruku pod ruku s crnogorskim kolegama

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:12

Britanska ambasada je svečanom proslavom povodom zvaničnog rođendana kralja Čarlsa III obilježila ovaj važan praznik.

Knežević: Prvo treba staviti na dnevni red Rezoluciju o Jasenovcu pa sve ostalo

Četvrtak, 13.06.2024 | 21:06

Prvo na dnevni red treba da dođe Rezolucija o Jasenovcu, a onda inicijativa o smjeni Milovića, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Milatović: Posvećenost regionalnoj saradnji i reformama preduslov za stabilnost i prosperitet regiona

Četvrtak, 13.06.2024 | 20:10

Naša posvećenost reformama i regionalnoj saradnji nije samo značajna za članstvo u Evropskoj uniji, već i ključna za osiguranje dugoročnog prosperiteta i stabilnosti našeg regiona, poručio je predsjednik Jakov Milatović na sastanku šefova država i vlada u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji se održava u Skoplju.

Petar Grašo otkrio pol drugog djeteta koje čeka s Hanom Huljić: Ja sam srećan čovjek

Četvrtak, 13.06.2024 | 19:25

Petar Grašo je u razgovoru za In Magazin otkrio da će on i Hana Huljić ovog ljeta dobiti sina.

Krapović: Crna Gora će nastaviti da podržava ukrajinski narod

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:46

Crna Gora će i u narednom periodu nastaviti da podržava ukrajinski narod, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović, koji učestvuje na dvodnevnom sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane.

Vlada ukinula obavezne vize za državljane Saudijske Arabije

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:33

Vlada je, na današnjoj 36. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, donijela Odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Demokrate o Todorovićevoj ostavci: Do dogovorene rotacije sa NSD na mjestu predsjednika teško da može doći

Četvrtak, 13.06.2024 | 18:03

S obzirom da se pojavila vijest o ostavci dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane, našeg uvaženog kolege Vuka Todorovića, koja sadrži nekoliko nepreciznih konstatacija, duboko vjerujemo nenamjernih i sa ciljem dobronamjernog, pouzdanog i efikasnog izvještavanja javnosti, mišljenja smo, ipak, da javnosti treba predočiti nekoliko činjenica, radi pojašnjenja, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Kovačević o izmjeni PUP-a: Čekaju nas prave stvari

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:41

Pošto je Vlada Crne Gore usvojila danas izmjene PUP-a za Nikšić, čime su stvoreni uslovi za dolazak Lidl-a i BIG fashiona-a, predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević poručio je da Nikšić nastavlja putem razvoja i napretka.

Obrnuti plank – vježba koja istovremeno zateže stomak, noge i zadnjicu (VIDEO)

Četvrtak, 13.06.2024 | 17:00

Ovu jednostavnu, ali efikasnu vježbu bi trebalo da praktikujemo svakog dana. Osim što zateže, dobra je i za cirkulaciju.