Četvrtak, 23.05.2024 | 11:38
IZVOR: kolektiv.me

Bojanić Lalović: Podnijećemo KRIVIČNU PRIJAVU protiv direktora OŠ “Bajo Pivljanin” zbog povrede UGLEDA DRŽAVE

Demokratska partija socijalista podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora OŠ “Bajo Pivljanin” zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore, saopštila je poslanica Zoja Lalović Bojanić. 




Foto: Screenshot YouTube/PR Centar Public Relation Centre

Prema njenim riječima, direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji je opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine.

Ona dodaje da je najmanje što očekuju od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija jeste da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, ali i da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu ove časne profesije.

"O nezavisnosti Crne Gore ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike, pa onda ne treba da čudi ni postupak direktora OŠ “Bajo Pivljanin”. Nažalost, Mirjačić nije izuzetak, on je tipičan izdanak školske reforme “oslobodilaca“ i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu. Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića. Jasno je da su u tom, i mnogim drugim slučajevima, svojim nečinjenjem, ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice",  zaključila je Lalović Bojanić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Milatović: Simbolika Kuban Bajrama inspiriše nas da DOBRIM DJELIMA budemo OSLONAC jedni drugima

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:36

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama, poručio je  predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. 

Čarapić: Sjednica Odbora iduće sedmice, IZGUBLJENO dosta vremena po pitanju IZBORNE REFORME

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:10

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić ističe za Radio Crne Gore da će skupštinski Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu nastaviti s radom u četvrtak, 20. juna, poslije više mjeseci blokade od strane, prije svega opozicije.

"Crnu Goru vidim kao najvažnijeg strateškog partnera SAD na Zapadnom Balkanu"

Subota, 15.06.2024 | 21:14

Veoma srdačan i otvoren razgovor sa potpredsjednicom SAD-a Kamalom Haris, saopštio je predsjednik Jakov Milatović.

Dragaš: PES spreman za dogovor da ne bi došlo do formiranja nove vlasti sa DPS-om

Subota, 15.06.2024 | 20:30

U Pokretu Evropa sad (PES) vjerujemo da je moguće postići dogovor i nakon jučerašnjeg neuspjelog sastanka sa predstavnicima Pokreta za Podgoricu, kazao je funkcioner PES a Tihomir Dragaš u Dnevniku Gradske RTV.

Parlamentarna većina očekuje rekonstrukciju Vlade odmah nakon IBAR-a

Subota, 15.06.2024 | 20:08

Nakon dobijanja dugo iščekivanog IBAR-a čeka nas i dugo najavljivana rekonstrukcija Vlade. Iako je izvjesno da će se članovi Nove srpske demokratije priključiti izvršnoj vlasti, nije poznato da li osim njih još neko ulazi u Vladu. Nije još objelodanjeno ni da li će Demokrate nakon dobijanja IBAR-a iz Vlade izaći, jer su oročili svoj ostanak zbog spora se premijerom u vezi sa imenovanjem v.d direktora Uprave policije. I Demokratska narodna partija je uslovila podršku Vladi usvajanjem rezolucije o Jasenovcu.  

Evropska dobrodošlica: Tvoj put do fantastičnih poklona!

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:16

Evropska Dobrodošlica Vas čeka!

Spajić: Neka nas PRAZNIČNI DANI učvrste u spremnosti na nesebičan trud i požrtvovanost

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:10

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić čestitao je građanima i građankama islamske vjeroispovjesti Kurban bajram, praznik radosti i zajedništva, koji dodatno inspiriše duh solidarnosti i uvažavanja među svim građanima Crne Gore. 

“Ovo je jedan od NAJGORIH TIMOVA" - Ronaldinjo šokirao javnost: "Neću navijati za Brazil"

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:03

Legendarni Brazilac Ronaldinjo rekao je da neće gledati mečeve svoje selekcije na Kopa Amerike jer je nezadovoljan timom koji će predstavljati njegovu državu.

Trajekti će biti SPREMNI ZA SEZONU, bez dužih čekanja

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:51

U floti JP “Morsko dobro” na liniji Kamenari–Lepetane je osam trajekata.

"Mene suprug NE RAZUMIJE" - Ana Ivanović o BRAKU sa bivšim fudbalerom

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:42

Bivša teniserka Ana Ivanović već godinama je u braku sa bivšim fudbalerom nemačke reprezentacije Bastijanom Švajnštajgerom. Ona je nedavno progovorila o svojoj bračnoj zajednici.

Milatović: Simbolika Kuban Bajrama inspiriše nas da DOBRIM DJELIMA budemo OSLONAC jedni drugima

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:36

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama, poručio je  predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. 

UHAPŠEN vozač kod kojeg je navodno pronađena marihuana: ODBIO da se podvrgne ispitivanju i analizi?

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:33

Danilovgradska policija uhapsila je S.Ć.(32) nakon što je u njegovom vozilu pronađen veći pvc zamotuljak sa sadržajem nalik marihuanu, drobilica sa ostacima biljne materije, dvije pvc kese sa ostacima biljne materije, četiri rizle i jedna improvizovana cigareta tzv.džoint u kojoj se nalazila biljna materija zelene boje nalik na opojnu drogu marihuana, saopšteno je iz Uprave policije.

SDP: Kurban Bajram je vrijeme kada se slavi SOLIDARNOST, LJUBAV i ZAJEDNIŠTVO

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:29

Povodom Kurban Bajrama, Socijaldemokratska partija Crne Gore upućuje najiskrenije čestitke svim građanima koji slave ovaj veliki praznik.

Ovo su najčešći pokazatelji da se NE KREĆETE dovoljno

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:20

Bilo da radite od kuće ili u kancelariji, ako cijeli  dan sjedite zbog posla, vaše tijelo možda propušta ključne pokrete i koristi koje oni donose.

MOHITO ZA SVAČIJI UKUS: Bezalkoholno piće koje će vas odmah rashladiti u toplim danima

Subota, 15.06.2024 | 21:59

Od samo nekoliko sastojaka napravite napitak koji će vam odmah prirasti za srce.