Petak, 24.05.2024 | 07:15
IZVOR: b92.net

Španski teniser na Rolan Garosu - "Nadal je od onih sa kojima niko ne želi da igra"

Rafael Nadal nije favorit kao nekada da osvoji pehar u Parizu.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/Tennis TV

To je mišljenje bivših šampiona, prije svega Toda Vudbridža.

Nadal je uz sve to dobio izuzetno težak zadatak na startu, u prvom kolu igra protiv šampiona Rima, Njemca Aleksandera Zvereva.

Vudbridž, koji je nekada žario i palio u dublu, smatra da su godine rekle svoje i da španski teniser neće biti u stanju da ponovi ranije uspjehe.

"Biće jako teško sa ovim uvodom u sezonu koji je imao. Fizički zahtjevi što se tiče njegovog tijela, da dobije sedam mečeva, to je ekstremno teško. Nema mnogo mečeva u nogama na šta je navikao kada ulazi u ovaj turnir. To što je on uradio na šljaci je izuzetno. Niko nije vjerovao da će turnir osvojiti tako mnogo puta na bilo kojoj podlozi, ali uraditi to na ovoj, što zahtijeva izuzetnu fizičku snagu i vjerovatno najjaču mentalnu snagu, to nam je svima pokazalo šta sve može da se učini", smatra Vudbridž.

Ni Mats Vilander nije ubijeđen da Nadal ima sve što je potrebno da se dobije sedam zahtjevnih mečeva u nizu, ali opet konstatuje da ga niko ne želi za protivnika.

"Iako nije na sto odsto, igra dovoljno dobro tako da niko ne želi da igra protiv njega. Ubijeđen sam da će pokušati sve. Kada tamo već trenira, to je znak da želi da igra. Govorio je proteklih nedelja, posle mečeva, da mu je Rolan Garos sve i da će izaći na teren čak iako nije sto odsto, što stvarno mislim da nije...Ne vidim ko bi u njegovim godinama i bio spreman toliko. Kada priča o tome, shvatite koliko je ovaj turnir važan Rafi. Uvijek je bio i biće. Igrao je dovoljno dobro na nekim mečevima, posebno u Madridu. U Rimu je tijesno izgubio od Hurkača iako rezultat tako ne govori. Zna da je veoma blizu. Nije dobijao te velike poene. Ipak, on je od onih sa kojima niko ne želi da igra", rekao je Vilander. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Krajem juna o davanju u zakup proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić

Nedjelja, 16.06.2024 | 15:00

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) trebalo bi da na Skupštini dioničara 28. juna razmatraju Predlog odluke o odobravanju nacrta ugovora o zakupu proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić i daju saglasnost za potpisivanje.

Cikotić: Dvojno državljanstvo je CRVENA LINIJA za građansku Crnu Goru

Nedjelja, 16.06.2024 | 14:31

Uvođenje dvojnog državljanstva trenutno je najopasnija stvar za građansku Crnu Goru, saopštila je za Antenu M portparolka SDP-a Amina Cikotić.

Ovo su PROVJERENI NAČINI da izaberete najbolju LUBENICU

Nedjelja, 16.06.2024 | 14:27

Godinama unazad se raspredaju legende, naučne teorije i životne lekcije o tome kako i na koji način treba izabrati pravu lubenicu.

POGLEDAJTE - Mladoženja na LETU za Banjaluku prošetao u ŠTIKLAMA, orila se pjesma (VIDEO)

Nedjelja, 16.06.2024 | 13:58

Neobičan snimak jednog mladoženje, koji u avionu, na letu za Banjaluku, šeta obučen kao žena, postao je viralan na društvenim mrežama.

REVIJA dokumentarnog filma od 18. juna do 4. jula ŠIROM Crne Gore

Nedjelja, 16.06.2024 | 13:48

Mreža kinoprikazivača Crne Gore od 18. juna do 4. jula organizuje svoju prvu aktivnost – Reviju dokumentarnog filma, koja se realizuje u saradnji sa Underhill Festom.

Rijana SNIMA FILM o svom životu? Već izabrala glumicu koja će je igrati

Nedjelja, 16.06.2024 | 13:27

Pjevačica je vidi kao idealan izbor zbog njenog talenta i sposobnosti da prikaže suptilnosti njenog života i karijere na velikom platnu.

Kako SMANJITI POTROŠNJU VODE u DOMU? Uz ove savjete možete znatno UŠTEDJETI

Nedjelja, 16.06.2024 | 13:02

Postoji mnogo načina na koje možete uštedjeti vodu u svom domu.

Abazović ČESTITAO Kurban Bajram: Da se uvijek RADUJEMO zajedno i gradimo društvo TOLERANCIJE i SOLIDARNOSTI

Nedjelja, 16.06.2024 | 12:36

Povodom velikog muslimanskog praznika, Kurban bajrama, želim vam uputiti najiskrenije čestitke i najbolje želje. Neka pobijedi ljubav i dobro, te zavlada pravda među ljudima. Da se uvijek radujemo zajedno i gradimo društvo tolerancije i solidarnosti na ponos svakog pojedinaca, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. 

Prava LJETNJA PASTA: Uživajte u pripremi i degustaciji

Nedjelja, 16.06.2024 | 12:19

Ne razmišljajte puno o nedjeljnom ručku po ovako lijepom danu.

KRAJ SAMOĆI za ova tri horoskopska znaka - Vrijeme je da kroz život koračate u paru

Nedjelja, 16.06.2024 | 12:09

Možda ste se uplašili da pustite ljubav u život i navikli ste se da budete sami, ali sada poslušajte svoje srce.