Srijeda, 29.05.2024 | 12:38
IZVOR: kolektiv.me

Stanić: Mujović se očigledno preigrao i zamišlja da se sa paf-paf politkom može voditi enegetski sektor

Ministar Mujović očigledno želi prebaciti pitanje svoga rada na politički teren, uz osjećaj da će tu bolje zamaskirati ovaj očigledno štetan dogovor. Ali umjesto politikantstvam, jer je od “nezavisnog stručnjaka” preko noći postao političar (član Predsjeništva PES) - baviću će činjenicama i to redom, krenuvši od onih koje je iznio Mujović, saopštio je predsjednik Glavnog odbora SDP-a Mirko Stanić.




Foto: SDP

“Naknada za potopljeno zemljište Opštini Nikšić će se isplaćivati retroaktivno od 1.1.2024. godine, i tako će funckionisati u budućnosti” – izjavio je ministar prekjuče. Niđe se ne pominje 30 godina neisplaćivanja a retroaktivnost se odnosi na samo 6 mjeseci i tako će biti “i u budućnosti”. E sad nek Mujović objasni đe je ovdje naplata za korišćenje voda za posljednih 30 godina i objavi ugovor koji je potpisao? Ministar Mujović takođe ne zna da međudržavne sporazume po zakonu ne odobrava ministar nego Skupština Crne Gore, tako da bilo kakav dogovor koji se postigne mora biti predmet detaljne analize i glasanja poslanika. Ministar Mujović je krenuo stopama DPS-a koji je u sličnoj situaciji morao da odustane od već potpisanog Međuvladinog ugovora o izgradnji Buk Bijela, jer je morao proći ratifikaciju u parlamentu".

Kako je naveo Stanić, "ministar bježeći u polje politike, ne odgovara ni na ključno pitanje – ko je izračunao da treba da se isplaćuje 600.000 eura, kad je prije 1992 godine plaćano 400.000 dem?"

"Da li zna koja je cijena energije tada bila, a kolika je sad i koliko iznosi inflacija za ovaj period? Naravno, kako se cijelo vrijemo plaćalo opštinama Bileća i Trebinje, na svakom sudu bi ovaj iznos bio retroaktivno dosuđen, uz odgovarajuće kamate, koje bi vjerovatno bile veće od samog iznosa. Ministar nije odgovorio na ključno pitanje  - da li će se konačno početi sa isplatom novca za proizvedenu energiju 4 hidroelektrane od voda i sliva sa crnogorske teritorije, jer se to ne plaća već 50 godina, već priča o snadbijevanju vodom za Boku koje je naša država riješila kroz izgradnju regionalnog vodovoda čija je cijena bila 100 miliona eura. Ministar se očigledno preigrao i zamišlja da se sa paf-paf politkom može voditi enegetski sektor, a potpisivanje bilo kakvog štetnog ugovora od njegove strane bi trajno diskvalifikovale Crnu Goru u mogućnosti  da naplati sva svoja potraživanja. Zbog toga “stručnom” ministru u političkim vodama prijateljski savjet da ne trči pred rudu i ne pomišlja da se na svoju ruku može igrati sa vitalnim državnim interesima i dogovarati ugovore kojim bi Crna Gora i Opština Nikšić bile oštećene za desetine miliona eura", zaključio je Stanić.

ČITAJTE I OVO - Mujović Staniću: Kako je 600.000 eura manje od nula eura?

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Radunović ODBLOKIRAO isplatu obeštećenja: Bivši vlasnici i njihovi nasljednici dolaze do svojih prava

Petak, 26.07.2024 | 15:24

Vlada Crne Gore usvojila je Uredbu o utvrđivanju isplate obeštećenja bivšim vlasnicima oduzetih imovinskih prava u novčanim sredstvima za 2024. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

EPCG - Željezara opet lije čelik

Petak, 26.07.2024 | 14:37

Proizvodni pogoni nikšićke Željezare, kćerke firme Elektroprivrede Crne Gore,  u narednih 50 godina poslovaće u okviru švajcarske kompanije 8B Capital S.A. iz Lugana za mjesečnu zakupninu od 31 hiljadu eura (bez PDV-a).

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

EPCG - U utorak počinje pražnjenje dovodnog sistema HE Perućica

Petak, 26.07.2024 | 09:03

U okviru priprema za remont HE „Perućica“, dovodni sistem u Nikšićkom polju prazniće se u utorak, 30. i srijedu, 31. jula.

Bijelić: Veliki broj bolovanja zaposlenih u vrtićima gorući problem

Četvrtak, 25.07.2024 | 20:08

Veliki broj ostvarenih bolovanja zaposlenih u javnim predškolskim ustavama, tokom ljetnjeg perioda u Podgorici, gorući je problem, saopštili su za Gradsku RTV iz vaspitne ustanove Đina Vrbica. Time je onemogućen nesmetan rad sa oko 1300 djece koja su raspoređena u četiri dežurne jedinice vrtića Đina Vrbica.

Po zahtjevu SDT-a trajno ODUZETO ovo vozilo

Petak, 26.07.2024 | 13:27

Viši sud u Podgorici je po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajano oduzelo putničko vozilo „Porsche Cayene“, 3.0 Diesel.

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

EPCG - Željezara opet lije čelik

Petak, 26.07.2024 | 14:37

Proizvodni pogoni nikšićke Željezare, kćerke firme Elektroprivrede Crne Gore,  u narednih 50 godina poslovaće u okviru švajcarske kompanije 8B Capital S.A. iz Lugana za mjesečnu zakupninu od 31 hiljadu eura (bez PDV-a).

Patrijarh Porfirije sjutra stiže u Berane

Petak, 26.07.2024 | 14:49

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sjutra veče će stići u Berane.

Janović o odlasku Milatovića i Spajića u Pariz: Nekada niste a sada NAVIJATE za Crnu Goru, barem NEKA KORIST od vaših putovanja

Petak, 26.07.2024 | 17:42

Poslanik DSP-a u Skupštini Crne Gore, Nikola Janović komentarisao je odlazak crnogorske delegacije, predsjednika države, Jakova Milatovića i premijera, Milojka Spajića na otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

UPOZORENJE farmaceuta: 12 ljekova koje nikada NE TREBA uzimati sa kafom

Subota, 27.07.2024 | 11:48

Kafa je za većinu ljudi ključni dio jutarnje rutine. Međutim, uzimanje određenih ljekova uz kafu može dovesti do nuspojava i ozbiljnih komplikacija, uključujući visoki krvni pritisak i nekontrolisano krvarenje.

Sjemenke su IZVOR ZDRAVLJA - Ove imaju najviše vitamina i minerala

Subota, 27.07.2024 | 11:15

Sjemenke su bogate hranljivim materijama, proteinima, masnim kiselinama, vlaknima, vitaminima i mineralima, a sadrže i antioksidante koji blagotvorno utiču na zdravlje.

Gojković - Hrvatska težak protivnik, moramo dotaći svoj MAKSIMUM

Subota, 27.07.2024 | 10:56

Crnogorski vaterpolisti sjutra će odigrati prvi meč na igrama u Parizu - protivnik na startu takmičenja biće Hrvatska.

ASTRO prognoza: Savršena SRODNA DUŠA za svaki horoskopski znak

Subota, 27.07.2024 | 10:41

Jeste li se ikad pitali šta vas astrologija može naučiti o vašoj idealnoj srodnoj duši? Analizirajući vaš znak Zodijaka možete dobiti puno bolju predstavu o tome s kim ćete biti najviše kompatibilni u ljubavi.

VIDEO: Neprevaziđen ukus - Pripremite sami DŽEM OD ŠLJIVA iz rerne

Subota, 27.07.2024 | 10:25

Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osjetimo ukus džema pd šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Svježe šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cijele zime sladi najljepšim ukusima.

VIDEO: Ovo je NAJSPORIJI MODEL u BMW M seriji, a evo koliko košta

Subota, 27.07.2024 | 09:54

Jedini specijalizovani model u performansama naklonjenoj M diviziji je XM koji se nameće ogromnom snagom, impresivnim gabaritima i ogromnom masom.

Šušić: Odbornici bliski Milatoviću glasanjem za skraćenje mandata već odabrali partnere

Subota, 27.07.2024 | 08:26

Nova srpska demokratija predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.07.2024 | 22:11

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštemo  je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Milatović: PONOSNI smo što se naši sportisti bore među NAJBOLJIMA na cijelom svijetu

Petak, 26.07.2024 | 22:04

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je povodom Olimpijskih igara da je zahvalan i ponosan što se naši sportisti, među najboljima na cijelom svijetu, bore za nove medalje.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.