Nedjelja, 23.06.2024 | 12:30
IZVOR: kolektiv.me

Made In New York Jazz Festival PROMOVIŠE džez muziku i INSPIRIŠE mlade muzičare da se oprobaju u tom žanru

Made In New York Jazz Festival ima veliku ulogu u promociji džez muzike u Crnoj Gori, koja nema mjesto i status koji zaslužuje, ali je interesovanje publike iz godine u godinu sve veće, a podrška Ministarstva kulture i medija tom festivalu kontinuirana.




Foto: Ministarstvo kulture i medija; Gardasevic photography 

To je poručeno sa susreta koji je ministarka kulture i medija  Tamara Vujović imala sa organizatorima i učesnicima 9. izdanja "Made in NY Jazz Festivala".

Sastanku su pored organizatora festivala Vladimira Maraša prisustvovali istaknuti jazz umjetnici: Michael Brovkine, Nathan East, Noah East, Frank Gambale, Jeff Tain Watts, Laura Kahle, Latoya Kennedy, Ekep Nkwelle, Yaacov Mayman, Michal Martyniuk, Luis Bonilla, Lana Janjanin, Branko Sterpin i Milan Pavković.

Ministarka Vujović poželjela je učesnicima dobrodošlicu u Crnu Goru i istakla da festival ima veliku ulogu u promociji i popularizaciji džez muzike u našoj državi.

„Iz tog razloga Ministarstvo kontinuirano podržava organizaciju, a 2022. godine joj je dodjelilo status festivala od posebnog značaja. Džez kod nas nema mjesto i status koji zaslužuje, zato smo srećni što zajedno sa vama možemo dati doprinos njegovom razvoju i inspirisati mlade muzičare da se oprobaju i u ovom žanru", rekla je Vujović.

Gosti Festivala su prenijeli odlične utiske sa otvaranja koje je održano u Tivtu i naveli da se raduju nastavku programa i druženju sa publikom u Crnoj Gori.

Organizator Festivala Vladimir Maraš zahvalio je zbog podrške Ministarstva i naveo da su planovi za naredni period, posebno za sljedeće, jubilarno deseto izdanje festivala, veliki, te da iz godine u godinu svjedočimo sve većem interesovanju publike.

Od 21. do 23. juna održava se 9. izdanje Made in NY Jazz Festivala Montenegro, koji postoji od 2012. godine, uz kontinuiranu podršku Ministarstva. Festival od decembra 2022. godine ima status manifestacije od posebnog značaja.

Ovogodišnji festival, pored koncerata u Tivtu 21. i u Podgorici 22. i 23. juna, obuhvata besplatnu radionicu sa uglednim muzičarima i nekoliko svirki na trgovima (Street Jam Session).

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Promocija knjige „Crnogorska poezija između dva svjetska rata” u KIC-u

Srijeda, 23.10.2024 | 10:07

Knjiga „Crnogorska poezija između dva svjetska rata” Olge Vojičić-Komatine biće predstavljena u petak, 25. oktobra, u sali DODEST, od 19 sati.

Koncert i majstorska radionica violiniste Andreja Kurtija - Đurovića u KIC-u

Utorak, 22.10.2024 | 09:54

U okviru muzičkog programa KIC-a „Budo Tomović“ 24. oktobra gostovaće međunarodno priznati koncertni violinista i univerzitetski profesor Andrej Kurti-Đurović (Northwestern State University of Louisiana, USA). Kurti će izvesti kompozicije za solo violinu (Johan Sebastijan Bah, Nikolo Paganini i Ežen Izaji) na koncertu u velikoj sali KIC-a u 20 sati.

FUNK radionica: Alumni priče sa Dušanom Kovačevićem

Ponedjeljak, 21.10.2024 | 15:47

Radionica Alumni priče sa Dušanom Kovačevićem biće održana u srijedu 23. oktobra u 19 časova, u holu tehničkih fakulteta u Podgorici, kao dio ovogodišnjeg Festivala umjetnosti, nauke i kulture - FUNK, organizovanog povodom jubileja Univerziteta Crne Gore.

CNP: Predstava „Ibzen mašina“ dvije večeri na Velikoj sceni

Ponedjeljak, 21.10.2024 | 14:03

Predstava „Ibzen mašina“ biće izvedena u utorak i srijedu (22. i 23. oktobra) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Petar Balaban: Harmonika, zvuk srca i instrument za dušu

Ponedjeljak, 21.10.2024 | 09:16

Petar Balaban, učenik IV razreda Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice, sa svojih 18 godina već ostavlja značajan trag u svijetu klasične harmonike. Koraci koje pravi u svijetu muzike sa harmonikom zasigurno će mu osugurati zavidno mjesto.

Džoni Dep tvrdi da bi jedan film mogao da gleda svaki dan

Srijeda, 23.10.2024 | 09:37

Džoni Dep je jednom dobio zanimljivo pitanje: Koji bi film mogao da gleda svaki dan, pa čak i „posljednjeg dana svog života“? Imao je spreman odgovor.

Tri horoskopska znaka u naredna TRI MJESECA čeka velika sreća: Mijenja im se život iz korijena

Srijeda, 23.10.2024 | 13:05

Polako nam se približava kraj godine, a kako jesen bude prelazila u zimu, život određenih horoskopskih znakova će ponovo procvjetati. 

Đukanović: Živimo u dobu brutalnog i divljeg revanšizma

Srijeda, 23.10.2024 | 08:29

Znate, mi živimo u vremenu revanšizma, brutalnog revanšizma, divljeg revanšizma, komplikovanog revanšizma. Dakle, ove četiri godine su sve to. Oni, koji su 30 godina iskompleksirani gubitkom izbora čekali svojih pet minuta, pokušavaju da instrumentalizuju vlast, prije svega sudsku, da bi diskreditovali prethodnu vlast, koje se ujedno plaše kao buduće vlasti, kazao je u intervjuu za makedonsku televiziju KDP bivši crnogorski predsjednik Milo Đukanović, prenosi Pobjeda.

Crna Gora - Žena manje u čak 16 opština, sjever posebno ugrožen

Srijeda, 23.10.2024 | 07:02

Iako u Crnoj Gori živi više žena (50,80%) nego muškaraca (49,20%), žena ima značajno manje u odnosu na muškarce u čak 16 opština, od ukupno 25, upozoravaju u Centru za ženska prava (CZŽP) nakon analize prvog seta obrađenih podataka iz popisa stanovništva.

Šimun: Olovo u krvi radnika koji su upućeni u Beograd u granicama dozvoljenog u odnosu na radno mjesto

Srijeda, 23.10.2024 | 08:53

Ispitivanjima na beogradskom Institutu za medicinu rada ”Dr Dragomir Karajović” utvrđeno je da šest lučko-transportnih radnika kompanije “Port of Adria” u krvi imaju doze olova koje su dozvoljene za nekoga ko je profesionalno izložen tom teškom metalu, kazao je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Bajern PORAŽEN u Kataloniji, Barselona na krilima spektakularnog Rafinje SLAVILA u meču Lige šampiona

Srijeda, 23.10.2024 | 22:01

Kompletirano je treće kolo Lige šampiona i zasad glavnu riječ vode timovi iz Engleske – Liverpul se pridružio Aston Vili na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom, po sedam bodova sakupili su Mančester Siti i Arsenal.

Modni brend opet ŠOKIRA, ljudi NE ZNAJU šta kupuju TORBICU ili BAGET, a CIJENA PRAVA SITNICA (VIDEO)

Srijeda, 23.10.2024 | 21:54

Američki influenser Džejk Fleming pohvalio se na TikToku neobičnom torbicom u obliku celera.

ABA liga: Nekoliko POGREŠNIH ODLUKA u nastavku utakmice

Srijeda, 23.10.2024 | 21:44

Dva dana nakon burnog derbija 5. kola u "Morači" između Budućnost Volija i Crvene zvezde, kancelarija ABA lige objavila je saopštenje na zvaničnom portalu takmičenja.

Krivokapić traži da se Spajić i Milatović POMIRE: BOLJELO me je vaše RAZDVAJANJE, sad imate jedinstvenu šansu

Srijeda, 23.10.2024 | 21:38

Bivši premijer Zdravko Krivokapić pozvao je predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika države Jakova Milatovića da premoste jaz koji postoji između njih.

Policajac uvijek prvo dodirne auto kada vas ZAUSTAVI, a RAZLOG je prosto genijalan!

Srijeda, 23.10.2024 | 21:22

Kada vas saobraćajna policija zaustavi, prilaze sa zadnje strane, a vi u retrovizoru možete da vidite kako policajac dodiruje gepek ili drugi dio automobila vašeg auta. Naravno, pod uslovom da ste obratili pažnju.

Disney OTKAZAO premijeru jednog od NAJIŠČEKIVANIJIH Marvelovih filmova

Srijeda, 23.10.2024 | 21:00

Kompanija Disni uklonila je Marvelov reboot serijala "Blade" iz kalendara, koji je trebao biti objavljen 7. novembra 2025. godine.

"Nikad nisam bila sa partnerom koji zarađuje MANJE OD MENE“: Emina Jahović potpuno iskreno o LJUBAVNOM ŽIVOTU

Srijeda, 23.10.2024 | 20:41

Popularna pjevačica, Emina Jahović, nakon razvoda od turske zvijezde Mustafe Sandala otkrila je da i dalje vjeruje u ljubav, te da je sigurna da će uskoro pronaći svoju sreću.

Marković: Ako se ne slažete sa DPS-om onda ste izdajnik, misle da treba da imaju MONOPOL na ovom političkom polu

Srijeda, 23.10.2024 | 20:31

Lider Stranke evropskog progresa Duško Marković poručio je kako ne vjeruje da će ostati bez mandata u Podgorici, te da će se odazvati ukoliko bude poziva na dijalog o formiranju nove vlasti u glavnom gradu.

U Šavniku spremni za IZBORE, ali se ne nazire KRAJ izbornog procesa

Srijeda, 23.10.2024 | 20:24

Na današnji dan prije dvije godine održani su prvi u nizu neuspjelih izbora u Šavniku. Kraj izbornog procesa još se ne nazire, a vlast i opozicija i dalje jedni druge optužuju ali su kažu spremni za nove izbore kada za to dođe vrijeme.

U Crnoj Gori 70 hiljada NELEGALNO SAGRAĐENIH objekata, od čega u Podgorici preko 17 hiljada

Srijeda, 23.10.2024 | 20:13

Legalizacije bespravno sagrađnih objekata u Crnoj Gori je na niskom nivou, a država ne čini dovoljno da nelegalnu gradnju zaustavi, već svojim djelovanjem pospješuje takvo ponašanje, ocjena je sagovornika Gradske RTV.