Nedjelja, 04.02.2024 | 10:46
IZVOR: kolektiv.me

U KIC-u počela dvomjesečna radionica kreativnog pisanja

Dvomjesečna radionica kreativnog pisanja u KIC-u „Budo Tomović“ koju vodi pisac Vasko Raičević održavaće se svake subote do kraja marta, a prva je juče održana.




Foto: KIC "Budo Tomović"

Kako je saopšteno iz KIC-a ,,Budo Tomović”, polaznici radionice su mladi autori, srednjoškolci i studenti, koji će na radionici dovršavati i unapređivati tekstove koje su već započeli ili raditi na novim djelima.

O konceptu radionice Vasko Raičević kaže da se na njoj posebna pažnja posvećuje prepoznavanju prevaziđenih obrazaca i anahronih pogleda na umjetnost. 

„Pomažemo autorima koji su na početku svog stvaralačkog puta da postanu svjesni tih elemenata u procesu pisanja i da otvore vidike ka savremenom književnom izrazu”, ističe Raičević.

Foto: KIC "Budo Tomović"

On dodaje da svako bira temu u skladu sa svojim interesovanjem i iskustvom, a da se u različitim idejama traži njihova veza sa vremenom u kome živimo, tj. zašto bi to moglo biti zanimljivo danas i što nam to sve govori o ovom društvu i trenutku u kome se nalazimo.

“Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu tekstova za zajedničku knjigu mladih pisaca, koja će na kraju godine biti objavljena u izdanju KIC-a „Budo Tomović”, zaključuje Raičević.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Koncert kamernog ansambla “Union” u petak u KIC-u

Srijeda, 22.05.2024 | 10:11

Kamerni ansambl „Union” u sastavu: Nadežda Artamonova (violina), Marija Đuranović (violina), Ilijana Blagojević Zvicer (viola), Olesija Anakovskaja (violončelo), Aleksej Kurbatov (klavir) i Damjan Begović (klarinet), nastupiće u okviru koncertnog ciklusa “Kamerna muzika” u petak, 24. maja, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.

VIDEO: Povodom Dana nezavisnosti u Kotoru svečano prezentovana bronzana MAKETA GRADA

Utorak, 21.05.2024 | 16:22

) U okviru projekta "Volim Kotor" Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Sekretarijatom za urbanizam, stanovanje i uređenje prstora, uz nezaobilaznu podršku Komunalnog doo, Službe zaštite i spašavanja Kotor, Vodovoda Kotor uredila je mali trg između nekadašnjeg "Uranka" i bastiona Valijer, te ga obogatila raznim sadržajem.

Vujović: Proaktivnijim pristupom iskoristiti EU fondove u cilju bržeg rasta kulturnog i kreativnog sektora

Utorak, 21.05.2024 | 09:56

Crna Gora bi trebalo da proaktivnije iskoristi fondove Evropske unije (EU) za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora, zbog čega će Ministarstvo kulture i medija u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji i komunikaciji svih potencijala ovog sektora", poručila je resorna ministarka dr Tamara Vujović.

Otvaranjem IZLOŽBE “Igra staklenih perli” Prirodnjački muzej Crne Gore OBILJEŽIO Evropsku noć muzeja

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:10

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava svakog 18. maja od 1977. godine i Evropska noć muzeja obilježeni su sinoć i u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore. Tim povodom u galeriji Prirodnjačkog muzeja svečano je otvorena izložba „Igra staklenih perli“, autorki Vere Biberdžić i dr Ekatarine Romanove.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Petak, 17.05.2024 | 13:08

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 18. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice su rasprodate.

Podgorica: POŽAR na Marezi, IZGORIO krov kuće

Srijeda, 22.05.2024 | 17:58

Krov kuće porodice Roksandić izgorio je u požaru koji je oko podneva izbio u naselju Mareza.

Zvijezda "Vampirskih dnevnika" doživjela NEZGODU - Glumica HITNO HOSPITALIZOVANA

Srijeda, 22.05.2024 | 17:52

Glumica Nina Dobrev hospitalizovana je nakon teške saobraćajne nezgode koju je imala na planinskom biciklu.

Bijelo Polje: UHAPŠNEO pet vozača, podnijeto osam PREKRŠAJNIH PRIJAVA

Srijeda, 22.05.2024 | 17:42

Pripadnici bjelopoljske policije proteklih dana vršili su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju i uhapsili pet vozača.

DRAMA u Kanu: Okršaj pjevačice i obezbjeđenja (FOTO/VIDEO)

Srijeda, 22.05.2024 | 17:30

Američka pjevačica i glumica Keli Roland na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu posvađala se s članicom osiguranja.

Vuksanović: CILJ rezolucije o Jasenovcu je da se NARUŠE odnosi Crne Gore i Hrvatske, žrtve im nijesu važne

Srijeda, 22.05.2024 | 17:17

Jedan od ciljeva „Rezolucije o genocidu u Jasenovcu“ je da se naruše bilateralni odnosi Crne Gore i Hrvatske, rekao je u Drugačijoj radio vezi predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović.

PREMINUO muzičar Toni Montano

Srijeda, 22.05.2024 | 17:08

Dana 22.05.2024. godine, Avala radio vezom javlja da je preminuo Miljković Velibor poznatiji kao Toni Montano.

BEZ SUMNJE - On je NAJBOLJI TRENER Premijer lige

Srijeda, 22.05.2024 | 16:58

Premijer liga je nakon zvaničnog završetka lige proglasila najboljeg menadžera, a bez ikakve dileme nagrada je otišla u ruke Pepa Gvardiole.

OMILJENO voće mnogih - Ovo su ZDRAVSTVENE PREDNOSTI TREŠANJA

Srijeda, 22.05.2024 | 16:42

Bogate antioksidantima i hranljivim sastojcima, trešnje mogu da vam pomognu da bolje spavate i da brže trčite. 

"On je uvijek NAJVEĆI" - Đoković OTKRIO ko mu je FAVORIT na RG

Srijeda, 22.05.2024 | 16:28

Rolan Garos je sve bliže, a o favoritima na velikom turniru govorio je i Novak Đoković koji ove nedjelje igra na turniru Serije 250 u Ženevi.

Nikolija Jovanović otvorila dušu o ocu - "Nije bio SREĆAN što sam PJEVAČICA“

Srijeda, 22.05.2024 | 16:19

Nikolija Jovanović nikada nije željela da gradi ime na slavu svoje majke Vesne Zmijanac, međutim jednom prilikom je iskoristila što je ćerka poznate pjevačice.