Petak, 17.04.2020 | 11:52
IZVOR: superzenab92.net

Pet SVAĐA koje će prebroditi i najsrećniji parovi

Problemi u vezi i(li) braku neizbježni su i potpuno normalni, baš kao i svađe koje nastaju zbog dotičnih problema. Zato ne morate da se bojite glasne i žustre rasprave s partnerom, jer ona ne mora biti znak da nešto ne valja s vašim ljubavnim odnosom. Upravo suprotno, svađe su ponekad korisne i znak su zdrave veze.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Provjerite oko kojih tema se ponekad isplati posvađati u vezi ili braku.

1. Svađa zbog trošenja novca

Čak i najsložniji parovi upadnu u raspravu oko toga kako će trošiti svoj teško zarađen novac. Ovaj problem često je dublji od same činjenice da li možete sebi nešto da priuštite. Često je riječ o svađi zbog drugačijeg sistema vrijednosti, objašnjava Sizan Hitler. Idući put kada vaš partner želi da kupi nešto, a vi smatrate da vam to nije neophodno (ili obrnuto), provjerite da li bi osoba koja se protivi kupovini trebalo nečega da se odrekne kako bi partner mogao da kupi željeni artikal.

Ako je odgovor potvrdna, isplanirajte budžet kako biste videli šta je izvodljivo. Ako možete da priuštite tu kupovinu, ali se vi ili vaš partner i dalje protivite, vrijeme je za dublji razgovor. Možda jedno od vas misli da je kupovanje određenih artikala nepotrebno bacanje novca. Razgovorom o tome možete da dobijete neku perspektivu i smislite kako dalje.

2. Svađa zbog seksa

Par koji nema seks ranjiv je par i kada postoji velika asimetrija u vašim željama, to je veliki problem, kaže Suzan Hitler. Ignorisanjem problem neće nestati. Morate da sjednete i usaglasite se oko toga koliko ćete često voditi ljubav. Naravno, vođenje ljubavi nije matematika pa ne možete da odredite tačan broj, ali možete da poradite na tome da to bude češće. Ignorisanje ovog problema može dovesti do toga da jedan od partnera započne preljubničku vezu.

3. Svađa zbog ljutnje

Ako je jedna osoba odrasla u porodici u kojoj je uobičajen obrazac ponašanja bio da se ljutnja iskali, a zatim zaboravi, a druga u porodici u kojoj su se povišeni glasovi izbjegavali po svaku cijenu, u toj vezi tenzije će biti neizbježne, objašnjava Suzan Hitler i savetuje parovima da o tome razgovaraju kada su oboje smireni. Pokušajte da shvatite zašto ste toliko ljuti i pronađite način kako da izrazite ta osjećanja bez velike eksplozije. Ljutnja je znak da morate stati i ako je osjetite, uzmite pauzu, kaže Suzan Hitler.

4. Svađa zbog uloge roditelja u vašem zajedničkom životu

Da li vašeg partnera izluđuje kada vaša majka pozove tokom ručka svake nedjelje? Izbacuje li vas iz takta kada njegovi roditelji dan prije jave da sjutra dolaze u posjetu - i da planiraju da ostanu tri nedjelje? Vrijeme je da postavite neke granice. Možda nemate jednake pojmove o tome šta je u redu, a šta nije, ali morate da razgovarate o tome i poštujete partnerove stavove. Ključ je u tome da nikada ne kritikujete jedno drugo, kao ni partnerovu porodicu, ističe Suzan Hitler.

5. Svađa zbog kućnih obaveza

Jedan od razgovora koje svaki par mora da obavi jeste kako ćete podijeliti kućne poslove, poput stavljanja veša u mašinu, pranja sudova i šetanja psa.

"Kod mene je dolazio par koji se užasno svađao zbog prljavog suđa. On je stalno govorio da će ga oprati, a suđe se samo gomilalo u sudoperi. Njegovu suprugu to je izluđivalo", kaže Suzan Hitler, prenosi Zadovoljna.hr.

Razgovarajte o tome ko će kada obavljati pojedine kućne poslove i držite se rasporeda kako biste u vezi sačuvali sreću i mir.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.