Subota, 26.09.2020 | 18:39
IZVOR: Mondo.rs

"Mislim da postoji velika konfuzija u svijetu...": Đoković iskreno o koronavirusu i mjerama na RG

"Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari".




Foto: Screenshot YouTube/Graham Bensinger

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razgovarao je s novinarima uoči početka Rolan Garosa, na kome će pokušati da dođe do 18. grend slema, a uprkos tome što je bio fantastičan u Rimu - fokus je ponovo bio na korona virusu...

Zbog toga je sve tokom opširnog razgovora najviše zanimali da li je već testiran, koliko puta je testiran... Iako je već imao korona virus.

"Da, testiran sam. Testirali su me nekoliko puta u Rimu, pa prije dolaska u Pariz, pa onda kada sam došao ovde, gdje sam bio u karantinu prije nego što su stigli rezultati. Pratiću instrukcije koje svi imamo i testiraće me kao i sve ostale, na svakih četiri, pet dana", kazao je Đoković

"Uprkos tome što imam anti-tijela moraće da bude tako".

Ispričao je da je drugačija procedura bila u Njujorku, gdje je poslije prvog testa bio negativan i poslije nije testiran zbog anti-tijela, ali ističe da razumije da svi imaju drugačiji pristup...

"Ne razmišljam o tome da li i dalje imam virus u sebi, testiran sam mnogo puta (negativno) od kada sam dobio virus. I dalje se ne zna da li virus može da vam se vrati nakon što ga dobijete. Ima mnogo nesporazuma, neke zemlje tvrde jedno, neke drugo... Mi moramo da pratimo pravila, ona su dosta striktna u Francuskoj, ali mislim da mora da bude tako. Zahvalan sam kao teniser što mogu da igram tenis i da se takmičim za još jedan grend slem", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je istakao da odsjeda u zvaničnom hotelu određenom za učesnike Rolan Garosa, poručuje da ih konstantno prate gdje god krenu, ali da uprkos tome što su pravila "nedefinisana" prihvatio ih je jer mora da bi igrao turnir.

Takođe, Đoković se dotakao i korona virusa...

"Mislim da postoji velika konfuzija u svijetu, ja nisam medicinski stručnjak ili sam iz te oblasti, ali ovako, sa strane kao neko ko posmatra šta se događa, ima puno različitih mišljenja oko toga. Šta je ovaj virus, da li je virus, koliko je jak, da li je toliko opasan illi nije, koje su mjere da bi se borili sa virusom. Ima pregršt informacija i na jednoj i na drugoj strani spektra, tako da...", naveo je Đoković, pa se potom raspričao o onome što mu smeta.

"Ja mislim da je generalno većina stanovništva svijeta veoma zbunjena količinom informacija, što se dobija preko zvaničnih što preko alternativnih medija. Ja nemam neki izraženi stav o tome, ne mogu stručno da pričam, ali ono što meni smeta što ne vidim kako pričaju mediji u svijetu o tome kako može da se ojača imunitet. Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari. Postoji razlog zašto se to ne dijeli, očigledno. Ja mislim da bi to poslužilo ljudima jer su u strahu. Toliko različitih informacija drži ljude u strahu i to je normalno".

Podsjetimo, Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedeljak) igra protiv Mikaela Imera.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu doneti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.

Seka Sablić: Strašno je što smo posvađani sa svim susedima;

Petak, 26.04.2024 | 08:37

Zamračili su sve zvijezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na koljenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u Srbiji u emisiji “360 stepeni” čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić, piše N1.

"Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj"

Petak, 26.04.2024 | 08:32

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je iz kabineta Spajića.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika. 

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.