Utorak, 06.10.2020 | 20:17
IZVOR: rtcg.me

Kolašin: Apel na POŠTOVANJE mjera, većina zaraženih MLADI

U Kolašinu je trenutno 29 oboljelih od kovida-19. Opštinski operativni štab zaključio je na jučerašnjoj sjednici da je stanje u gradu i dalje pod kontrolom, ali da je neophodno da građani više poštuju propisane mjere. U kolašinskom Domu zdravlja zabrinuti su jer su većina oboljelih mladi između 18 i 30 godina koji se najviše kreću i imaju brojne kontakte.




Foto: Kolektiv.me/ Pixabay

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Kolašin u tom gradu ima 29 korona pozitivnih pacijenata od kojih se većina liječi u kućnim uslovima uz preporučenu terapiju izabranih ljekara.

„Stanje pacijenata u Kolašinu je vrlo različita, klinička slika je različita. U našoj ustanovi liječe se četiri pneumonije – upale pluća i dobrog su opšteg stanja, i moram istaći da su to pacijenti od 50- 60 godina“, kazala je direktorica Doma zdravlja dr Jelena Zindović.

Naša sagovornica istiće da su od pojave korona virusa u Crnoj Gori četiri pacijenta iz Kolašina liječena u KCCG. Tri su izliječena, jedan je nažalost preminuo.

„Sad u ovom talasu javlja se uglavnom ta neka mlađa populacija od 18 – 31 godinu. Ti pacijenti nijesu poštovali mjere izrečene od strane NKT - a. Nijesu nosili maske, nijesu poštovali distancu grupisali su se, a kao što znamo ovaj virus se širi lako i brzo“, istakla je Zindović.

U kolašinskom Domu zdravlja se u prosjeku dnevno pregleda 130 pacijenata.

„Imamo urađenih RTG pluća 18, od 22- 30 naloga za laboratoriju, ciljano idemo sa traženim nalazima zavisno od simptomatologije i kliničke slike, kovid pacijenata u ambulanti Doma zdravlja Kolašin juče smo imali sedam“, kazala je Zindović.

Juče je zasijedao i operativni štab Opštine Kolašin koji je zaključio je da je neophodno da se mjere NKT- a još više poštuju kako bi broj oboljelih bio što manji.

Poseban apel je upućen građanima koji kod sebe primijete ili osjete bilo kakve simptome koji bi eventualno ukazivali na korona virus, njima savjetuju da obustave kontakte sa drugim licima i da se u najkraćem roku prijave u kovid ambulantu.

Medicinari poručuju kada naredni put pomislite da vam maska smeta zamislite kako je onima koji brinu o kovid pacijentima pa nakad smjenu provedu pod maskama i u specijalnim odijelima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Podnijeta krivična prijava: Osumnjičen da je ukrao 200 EURA iz crkve u Plavu

Subota, 18.05.2024 | 13:53

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Odjeljenja bezbjednosti Plav, rasvijetlili su krivično djelo krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Milović sa porodicom žrtve silovanja: Založiću se da slučaj bude ispitan do kraja

Subota, 18.05.2024 | 10:09

Ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović, i državni sekretar u Ministarstvu pravde, Aleksandar Bakrač, održali su sastanak sa advokatom i članovima porodice žrtve silovanja koja je u trenutku izvršenja djela bila maloljetna, a u vezi slučaja koji ovih dana izaziva veliko interesovanje crnogorske javnosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Beograd: SUDAR vozova u podzemnom tunelu, POVRIJEĐENO 13 ljudi

Petak, 17.05.2024 | 21:28

U podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta oko 18:30 časova došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, u kojem je povrijeđeno 13 ljudi.

Laković: NEMA POLITIKE, pjesma o Crnoj Gori na proslavi Dana škole nije izvedena zbog tehničkih razloga

Petak, 17.05.2024 | 20:37

Direktorica Osnovne škole „Jagoš Kontić“ Ranka Laković kazala je da je pjesmu posvećenu Crnoj Gori makla iz programa proslave Dana škole, ne iz političkih, već „tehničkih razloga“.

Stranom državljaninu 15 dana zatvora zbog ometanja policijskog službenika u radu

Petak, 17.05.2024 | 19:20

Albanski državljanin Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je ometao policijskog službenika u vršenju kontrole boravka i rada stranaca, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.

Knežević: Nakon prijateljskog ubjeđivanja sa Spajićem, poslanici PES-a potpisali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Subota, 18.05.2024 | 15:20

Parlamentarna većina, bez poslanika albanskih stranaka, sinoć je uputila skupštini predlog rezolucije o osudi genocida u Jasenovcu. Kako je došlo do podrške poslanika PES-a tom dokumentu koji prijeti da izazove tenzije u odnosima sa Hrvatskom, za TV Prva govorio je jutros lider DNP-a Milan Knežević 

Piksi skratio spisak za EP na 35 igrača

Subota, 18.05.2024 | 15:04

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je skraćeni, ali i dalje širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

SIN Siniše Mihajlovića postao POMOĆNI TRENER u mlađim kategorijama BOLONJE

Subota, 18.05.2024 | 14:48

Miroslav Mihajlović, sin proslavljenog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, pridružuje se klubu Bologna kao trener, prema pisanjima lista "Korijere delo sport".

Ostaje u "kraljevskom klubu" - MODRIĆ i naredne sezone u Real Madridu

Subota, 18.05.2024 | 14:35

Luka Modrić produžio je ugovor na još godinu sa Ral Madridom. Hrvatski fudbalski virtuoz, predsjednik Reala Florentino Peres i sjajni njemački vezista Toni Kros, održali su sastanak na kojem je Modrić prihvatio uslove novog ugovora.

DPS Nikšić: Kovačević ni sebe ne može da ubijedi u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, a kamoli građane

Subota, 18.05.2024 | 14:24

Sinoć je u okviru emisije “Perspektiva” lokalnog javnog emitera RTV Nikšić gostovao predsjednik Opštine Nikšić. Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić. Bez one početne energije, elana i entuzijazma, pokušao je ubijediti građane kako lokalna vlast radi, a sve nam se čini da ni sebe nije ubijedio u to, saopšteno je iz DPS Nikšić.

Stručnjaci otkrivaju - Zbog čega osjećamo još veću GLAD nakon što pojedemo PROTEINSKI PLOČICU?

Subota, 18.05.2024 | 14:15

Reklamiraju se kao obrok u pokretu, a neki su čak označeni kao „dokazano da pomažu u suzbijanju apetita“. Ali mnogi tvrde da se osjećaju gladnije nakon što pojedu proteinsku pločicu. Zašto?

Podnijeta krivična prijava: Osumnjičen da je ukrao 200 EURA iz crkve u Plavu

Subota, 18.05.2024 | 13:53

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“, Odjeljenja bezbjednosti Plav, rasvijetlili su krivično djelo krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Ovo možda niste znali - Evo zbog čega je dobro da u dvorištu uvijek ostavite KAŠIKU ŠEĆERA

Subota, 18.05.2024 | 13:28

Čim napolju postane toplo, pokušajte da se navikavate da ostavljate kašiku šećera u svom dvorištu ili na balkonu. Ova jednostavna akcija može izgledati besmislena na prvi pogled, ali ima potencijal da spasi ljude od gladi!

SALVETA na kojoj se Barselona obavezala da će potpisati ugovor sa Mesijem, prodata za NEVJEROVATNU SUMU

Subota, 18.05.2024 | 12:31

Salveta na kojoj se Barselona obavezala da će potpisati ugovor sa Lionelom Mesijem prodata je na aukciji za 762.400 funti.

Stiže NASTAVAK: Jedna od najboljih ovogodišnjih serija dobija DVIJE NOVE SEZONE

Subota, 18.05.2024 | 12:08

Nakon glasina o potencijalnoj drugoj sezoni, serija Shōgun zvanično je obnovljena za drugu i treću sezonu, potvrdio je The Hollywood Reporter.