Srijeda, 31.03.2021 | 11:33
IZVOR: Kolektiv.me

Spajić: Odgovorno tvrdim da je ovo NAJBOLJI BUDŽET U ISTORIJI Crne Gore

"Mi imamo programski budžet prvi put implementiran u Crnoj Gori".




Foto: gov.me/B.Ćupić

Odgovorno tvrdim da je ovo najbolji budžet u istoriji Crne Gore, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

"Šta znači programski budžet? Ovaj put imamo četiri nivoa transparentnosti. Građani će znati gdje se troši svaku cent, u odnosu na prethodne budžete. Mi smo zatekli jednu jako tešku situaciju. U novijoj istoriji Crne Gore nije bilo teže recesije od 15.2%. Samom tom brojkom mi smo smanjili bazu za ovu godinu", dodao je Spajić.

Kako je kazao, ovim budžetom nijesu smnjivane plate, penzije ni socijalna davanja.

"Nismo smanjivali plate, penzije i socijalna davanja, a u isto vrijeme smo imali na istom nivou subvencije i kapitalne investicije. Ovaj budžet je i socijalni i razvojni".

Kaputalni budžet su, kaže, naslijedili.

"Kapitalni budžet nije u potpunosti naš budžet. Taj budžet smo naslijedili i ja nimalo nijesam ponosan na taj dio budžeta, jer to su večinom ugovorenoh obaveza, koje će morati da se sprovedu. Takve obaveze dovode do jedne velike disproporcije, tako da imamo opštinu Kolašin koja će po stanovniku da dobije 1.500 eura kapitalnih investicija, opština Mojkovac 650 eura, Cetinje 700 eura, a Ulcinj će dobiti jedan euro. To je jedno zastiđe i to nije poruka ove Vlade. Poruka Vlade je da će biti inkluzivna", istakao je Spajić.

KOMENTARI (8)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Nk
31.03.2021 11:41

Gospodine Spajicu,morate urgirati otvaranje ugostitelja i ostalih maloprodajnih objekata,jer mi nemamo vise od cega da zivimo. Pa nam je vas budzet najmanji problem

15 0
Нк
31.03.2021 13:48

Слажем се требају се отворити локали, АЛИ БЕЗ ЖУРКИ У СРЕД БИЈЕЛА ДАНА. Ту би комунална требала да води рачуна више

10 0
Marko
31.03.2021 12:29

Nijeste smanjivali jer su vam frontovci priprijetili a nijedan cent nista nijeste povecali osim sto planirate da povecate akcize na sve zivo i jos dodatno zaduzite 560 miliona

7 0
ENA
31.03.2021 13:03

Kako zgodan čovjek, ljepota :)

8 4
Oj ‘ Ha
31.03.2021 13:34

I biće to najbolji budžet u istoriji planete , pogotovo kada ukinete penzije ,socijalu a ostavite Coronu da nas definitivno pospremi.

10 1
Boro
31.03.2021 18:09

Zar nije sramno tvrditi da je najbolji budžet u istoriji CG. Sram vas bilo zadužili ste se nezakonski, kupili avione bez tendera. Šta mislite da smo mi nepismeni već da smo vašim doslakom dobili posvećene. Smradovi jedni četnički.

4 1
Mikele
31.03.2021 21:03

Tako je Bonja .👏👏👏👏👏👏👏

1 1
Miro
31.03.2021 22:50

Gos..Nova Vlado mnogo ste uzleteli..Trebao si na Obuku nekolike godine da uskladis...Cak i bivsa Vlas je toliko govorila da bi bili Srecni da ima u Opoziciju ljudi koji bi nastavili put CG.tamo dje je krenula.. Ja neznam kakva je to tvoja glupava izjava kod neznas ni sjutra sta ce biti.. SAMI BOG ZNA STA NAS CEKA DO KRAJA GODINE A SVE STALO CIO SVIJET IMA VEC GODINA IPO DANA.. DA LI STE VI UOPSTE NORMALNI...ZAR NE VIDITE DA SVAKI COVJEK U CG I SVE STRANKE OPOZICIJE I POZICIJE TREBA UJEDINITI U JEDAN DOGOVOR...SPORAZUM...BEZ TOGA JE NEMOGUCE...SCELI ILI NE IDE TOME...DRUGOGA RESENJA NE POSTOJI...BILI VI ILI ONI MORACETE ZAJEDNO AKO IKO IOLJE SVOJ UM KORISTI DJETICU...SHVATAS ILI NE ..ZNAM DA CE BITI TAKO...I NIKAKO DRUGACIJE ...PA SE VI IGRAJTE LOPTICA I PREBACAJTE ODGOVORNOST... NA BIVSU VLADU..ONI SU ZA SVE IMALI RESENJE KAD JE IZGLEDALO DA NEMA NESTO SU OSMISLILI...toliko..hvala

1 1

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.

Seka Sablić: Strašno je što smo posvađani sa svim susedima;

Petak, 26.04.2024 | 08:37

Zamračili su sve zvijezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na koljenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u Srbiji u emisiji “360 stepeni” čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić, piše N1.

"Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj"

Petak, 26.04.2024 | 08:32

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je iz kabineta Spajića.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika. 

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).