Srijeda, 01.02.2023 | 16:20
IZVOR: Kolektiv.me

Ministar Dukaj u radnoj posjeti Opštini Budva: Uprava u službi građana

Ministar javne uprave,  Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Budva i sastao se sa predsjednikom Opštine Milom Božovićem.




Foto: Ministarstvo javne uprave 

Na sastanku su razgovarali o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga, zakonskog okvira i konkretnim aktuelnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave. 

"Posjetili smo danas Opštinu Budva kako bismo razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji, sagledali dostignuća, ali sa posebnim akcentom na izazove, kako bi u saradnji lokalnih i državnih vlasti te izazove prevazišli"  rekao je ministar Dukaj. 

"Unapređenje kvaliteta života građana je cilj bez alternative. Oko ovog cilja moramo se svi okupiti, bez obzira na političke ili druge razlike", dodao je ministar Dukaj. 

Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa djelokrugom rada  dati punu podršku opštini Budva u pravcu daljeg i intenzivnijeg razvoja, kako bi obezbijedili efikasno pružanje usluga građanima, kao i uspostavljanju saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave. 

On je kazao da će unapređenje zakonodavnog okvira i uvođenje elektronskih usluga dovesti do promjene pristupa na način što će  lokalne samouprave preuzeti aktivnu ulogu u pravcu ostvarivanja zacrtanih prioriteta.

"Takođe, potpuno smo posvećeni procesu decentralizacije sistema u Crnoj Gori, kao i važnosti i osnaživanja uloge jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme  javne uprave na lokalnom nivou", kazao je ministar Dukaj. 

Predsjednik opštine, Božović upoznao je ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima i istakao da je ova posjeta značajna za opštinu Budva zbog razmjene iskustava i preporuka koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. 

"Ministar je imao priliku da se upozna sa  određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa izazovima sa kojima se susrećemo. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih kako bismo bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava", kazao je Božović.  

Predsjednik Opštine Božović je govorio o modelima finansiranja razvojnih projekata u opštini i sugerisao njihovo unapređenje. 

"Pisanje dobrih projekata u skladu sa potrebama lokalne uprave je jedna od šansi razvoja", naglasio je ministar Dukaj.

U tom dijelu usaglasili su se da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz fondova EU, a sa kojima se, svakako, može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Predsjednik Opštine Milo Božović zahvalio se ministru na iskazanoj spremnosti za podršku u ostvarivanju  započetih i budućih projekata.   

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević, v.d. generalnog direktora Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Husein Nurković i šefica kabineta Milica Pajović. 

U ime Opštine Budva, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali glavna administratorka Nevenka Božović Jovović, v.d. sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu Darko Čelebić i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Danijela Došljak.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Bivši radnici “Košute” ponovo blokirali put Podgorica – Cetinje

Petak, 26.04.2024 | 13:20

Bivši radnici cetinjske “Košute”blokirali su danas put Podgorica-Cetinje. Blokada će trajati do 15 sati.

Evo koje posuđe koristiti da namirnice duže traju

Petak, 26.04.2024 | 13:09

Pomoći će i papirnate kuhinjske salvete

Posadite ove dvije biljke u dvorište i nikada više nećete vidjeti krpelje: Od njihovog mirisa bježaće kao ludi

Petak, 26.04.2024 | 13:00

Da biste se trajno riješili krpelja, morate nabaviti određene biljke

SNIMAK Jelene Đoković OBORIO INTERNET: Novakova supruga PODIGLA FANOVE NA NOGE (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 12:30

Pogledajte video!

Nikola Rokvić PJEŠKE u humanoj misiji - Do sada prikupio ČETIRI MILIONA DINARA

Petak, 26.04.2024 | 12:27

Pjevač Nikola Rokvić hrabro je krenuo u svoju humanu misiju.

Pročitajte zašto je plivanje jedna od najboljih vježbi koju možete odabrati

Petak, 26.04.2024 | 12:14

Dok većina ljudi cijeni zdravstvene prednosti koje dolaze od trčanja, vožnje bicikla ili dizanja tegova, mnogo manje njih razumije prednosti koje proizlaze iz plivanja, a koje uključuju toniranje i jačanje mišića, smanjenje upale i jačanje srca, pluća i mentalnog zdravlja.

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Konačno je kraj retrogradnog Merkura, evo kako će to uticati na vaš znak

Petak, 26.04.2024 | 11:55

Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 26. april 2024. dan kada će se dosta stvari promijeniti. Planeta nastavlja svoj direktan hod, što znači da će znakovi morati da sumiraju dosadašnje lekcije. Iako će biti bolnih trenutaka, znaćete kako da počnete iznova. Važne odluke više neće morati da se odlažu, a greške iz prošlosti sada će dostići novu fazu.

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Ove tri GREŠKE U IZBORU ODJEĆE o vama govore i više nego što mislite

Petak, 26.04.2024 | 11:40

Stilisti upozoravaju na tri greške koje žene često prave kada je u pitanju izbor garderobe, a koje nehotice naglašavaju stomak. Ove greške mogu dodati kilograme tamo gdje ih zapravo nema.