Nedjelja, 26.03.2023 | 10:44
IZVOR: magazinnovosti.rs

Da li je ovo NAJZDRAVIJE VOĆE na svijetu? Stručnjaci imaju odgovor

Guave su pravi dar prirode koji nudi mediteranska klima.




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Naučnici sa Indijskog nacionalnog instituta potkrepljuju svoje zaključke činjenicama i smatraju ih najkorisnijim voćem na svetu. Guave imaju naklonost nutricionista i naučnika širom svijeta. Tajna je u ogromnoj količini vitamina C koju sadrži. Naučnici su otkrili da sadrži pet puta više askorbinske kiseline nego, na primjer, limun.

Guave takođe sadrži mnoge antioksidante koji promovišu regeneraciju ćelija. što znači da potiskuju našu starost. U kombinaciji sa vitaminom C, ispostavlja se prava pomoć imunološkom sistemu, mnoge bolesti se povlače, ali to je slučaj, ako redovno jedete guavu.

Guava je otprilike veličine kruške, ali miriše na citruse, i to nije iznenađujuće, jer sadrži toliko vitamina C. Pulpa smokvi je slatkog i kiselog ukusa, u zavisnosti od stepena zrelosti, može biti kisela ili, obrnuto, slađa.

Guava je široko rasprostranjena u tropima, tipično je voće Južne Amerike, Arike i jugoistočne Azije, ali se u našim krajevima može naći u bolje opremenim supermarketima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Napitak koji čisti JETRU i BUBREGE, a priprema se za MINUT

Petak, 19.04.2024 | 16:57

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

Pet ranih simptoma dijabetesa: Ako ih primijetite nemojte ih ignorisati, javite se ljekaru što prije

Četvrtak, 18.04.2024 | 16:48

Farmaceut Grejam Filips više od tri decenije posvećen je proaktivnom pristupu zdravlju, sa posebnim akcentom na sprječavanje pojave metaboličkog sindroma, kao predvorja dijabetesa, i pomaganju ljudima da spreče nastanak dijabetesa, kao i da izgube kilograme.

Ovo voće SNIŽAVA krivni pritisak

Četvrtak, 18.04.2024 | 15:01

Višnja je voće koje je u savremenoj ishrani vrlo zastupljeno pa ga nalazimo u mnogim proizvodima.

HPV vakcinacija u dodatnim terminima - POGLEDAJTE raspored po opštinama širom Crne Gore

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:32

Institut za javno zdravlje Crne Gore zajedno sa domovima zdravlja nastavlja kampanju HPV vakcinacije u dodatnim terminima, koja će trajati još narednog vikenda. Od početka vakcinacije u Crnoj Gori dato je više od 8.400 doza HPV vakcina, saopšteno je iz ove zdravstvene institucije.

Klikovac: Injac plasira neistine i njima prikriva brojne zloupotrebe

Subota, 20.04.2024 | 16:18

Plasiranjem neistina gradonačelnica Injac pokušava da prikrije brojne zloupotrebe koje su učinjene u prethodnih godinu dana kazao je šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

ŠOK IZJAVA HARISA DžINOVIĆA: Evo šta je rekao O PROPALOM BRAKU

Subota, 20.04.2024 | 15:27

Nakon što je kao bomba u javnosti odjeknula vest da se Haris Džinović razvodi od svoje dugogodišnje supruge Meline, pjevač je gostujući kod Cece Ražnatović otkrio da je razlog krahu braka bila Melinina prevara

Borovinić-Bojović otkrila spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića

Subota, 20.04.2024 | 15:06

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, na poziv porodice Milić, otkrila je danas u kučkom seluu Orahovo spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića. Skupština Glavnog grada 3. avgusta prošle godine jednoglasno je usvojila odluku o podizanju ovog spomen-obilježja.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.