Četvrtak, 27.04.2023 | 11:43
IZVOR: Kolektiv.me

Rico Nasty se pridružuje Wu-Tang Clanu za veliku proslavu 50 godina hip-hopa na Exitu

Punk rap primadona Rico Nasty pridružuje se najvećoj rap grupi svih vremena – Wu-Tang Clan, za veliku proslavu 50. godišnjice hip-hop kulture na ovogodišnjem EXIT festivalu.




Foto: EXIT

Petrovaradinska tvrđava spremna je da od 6. do 9. jula odjekuje uz žestoku EXIT Gang posadu, kojoj se priključuje 30 novih izvođača, kao što su Sajsi MC, Sunshine, Bigru & Paja Kratak, FTP, Cunami Flo, kao i već objavljena ekipa koju sačinjavaju stara garda hip-hopa – Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee i Fox & Surreal, izvrsna regionalna podrška Phat Phillie, Bolesna Braća, Z++ i 30 zona, zatim glasni ženski vokali Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel i mnogi drugi.

Na Exitovu Gorki List Glavnu binu stiže žestoka hip-hop i trap diva Rico Nasty spremna da pokori scenu. Rico je savršena kombinacija apsolutnih hedlajnera ovogodišnjeg Exitovog programa, bendova The Prodigy i Wu-Tang Clan, koja kroz svoju žanrovski šarenu muziku prenosi nostalgičan zvuk novim generacijama.  Miješajući punk i hip-hop donosi potpuno novu, uzbudljivu i tvrdu priču kojom obećava da će postati sljedeća ogromna zvijezda u muzičkoj industriji. Prvi put je šokirala scenu 2018. godine singlom „Smack A Bitch”, koji je odmah postao viralan, i od tog momenta aktivno dominira alternativnom scenom. Nasuprot izvođačima koji su svoj zvuk pronašli u mejnstrim kulturi, Rico Nasty izabrala je drugačiji put te je njena muzika podložnija kritikama. Njen kompletan muzički stil i vizuelni identitet svode se na umjetnost nezainteresovanosti za negativne komentare i kritike, što je ujedno najiskreniji pristup žanru kojem je posvećena i unutar kog aktivno kida.

Njeno najsvježije izdanje, album „Las Ruinas”, inspirisan je predstavnicom nadrealizma Fridom Kalo i njenim istoimenim umjetničkim djelom na kom je naslikana težina početaka i ponovnog građenja sebe. Za razliku od svega što je očekivano od Rico, ovaj opus ozbiljno zalazi u ranjivost i dalje dokazuje njen nevjerovatan diverzitet. Pitchfork je ovaj album nazvao preplavljujućim u svakom smislu, a njenu sposobnost da pomiješa nebrojeno mnogo zvukova, a da se oni ne rasplinu u nered impresivnom. Rico je istovremeno sirova, bijesna, žestoka i nevjerovatno emotivna i krhka, te je i njena muzika savršen manifest bolova odrastanja i sučeljavanja sa svijetom. Rico Nasty na EXIT donosi bengere kao što su „Trust Issues”, „Relative”, „Gotsta Get Paid”, i mnoge druge kojima će u potpunosti razdrmati publiku i doprinijeti proslavi žanra i potkulture koja nudi nevjerovatnu širinu i utočište za muzičke umjetnike koji imaju mnogo toga da kažu i nije ih briga ko sluša.

Uz kultni hip-hop sastav Wu-Tang Clan koji predvodi proslavu 50 godina hip-hop kulture na Tvrđavi, i Rico Nasty, stiže i regionalno i lokalno pojačanje, pionirka domaće rap scene koja već deceniju obrađuje ženske teme kroz odvažne rime Sajsi MC, kultni beogradski andergraund rapcore sastav Sunshine, strastveni borci za hip-hop kulturu i predstavnici novog talasa Bigru & Paja Kratak, kao i Cunami Flo, FTP, Gerum, AV47, Bejbi Motorola & Thea, Bekfleš, Faberge x Kza, Jymenik x Mlada Beba, RNB Confusion Soundsystem w. DJ Turk & Zembo Latifa, Rođeni, Viking Krew , Zee, Matej Foltz x Young Dadi, Big Drip, Fam, Fich, Keyri, Kultura, Purpose i Sarchy.

Gang ekipu zastupaće i ranije objavljeni predstavnici stare garde Phat Phillie, Bolesna Braća, Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Njezz i Bege Fank. Izuzetnu žensku podršku daće Mimi Mercedez, Tam, Micka Lifa i Macha Ravel, a mušku Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Kene Beri & Spejs Noksi, Hiljson Mandela, Bore Balboa, Fox & Surreal, Kendi, Ognjen, Grše, Ružno Pače, Yung Bude, Podočnjaci, Dino Blunt, TTM, 2xŠihta, i Thicc Boi.

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista slijeću predvodnici najtraženije turneje na svijetu The Prodigy, zatim rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Epica, Layla Benitez, Gioli & Assia live, Marko Nastić, Tijana T, Space Motion, Coeus, Kristijan Molnar, Human Rias, Mene, Ben UFO, Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Shimza, Cici, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters i mnogi drugi.

Aktuelne cijene ulaznica za EXIT 2023 važiće još do sjutra, tj. petka, 28. aprila ili do isteka zaliha, usljed ogromnog interesovanja. Festivalske ulaznice za fanove Exita u Crnoj Gori dostupne su po cijeni od 64 EUR, što je ušteda od 50 odsto, dok trenutna cijena jednodnevnih ulaznica iznosi 35 EUR. Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu i na prodajnim mjestima Gigstix.me.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

Porodila se prije pola godine, a već ČEKA DRUGO DIJETE - Poznata pjevačica NE KRIJE SREĆU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 16:50

Pet mjeseci nakon što je na svijet donijela ćerkicu Melinu, Nadica Ademov sija od sreće jer ne samo što je postala majka i vratila na muzičku scenu pjesmom "Kukavice", već je saznala i da je druga beba na putu.

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

UP: Knežević IZRUČEN Crnoj Gori, biće SPROVEDEN u Viši sud

Utorak, 30.04.2024 | 11:13

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju optuženog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Petar Grašo ČEKA DRUGO DIJETE sa 14 godina MLAĐOM suprugom

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:15

Petar Grašo i Hana Huljić čekaju drugo dijete.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

Žarko Mrdović v.d. direktora Policijske akademije, imenovan Privremeni upravni odbor

Utorak, 30.04.2024 | 15:31

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Policijske akademije imenovala Žarka Mrdovića, koji je završio Vojnu akademiju Vojske Jugoslavije i nastavnik je u Policijskoj akademiji.

Kako da uskršnja JAJA NE PUCAJU tokom kuvanja? Pet savjeta koje treba imati u vidu prije farbanja

Utorak, 30.04.2024 | 15:09

Pratite ove savjete i neće morati da odbacite nijedno jaje prilikom kuvanja i farbanja za Uskrs

Proljećni pazar od 7. MAJA na Trgu nezavisnosti - Evo kakav program očekuje posjetioce

Utorak, 30.04.2024 | 15:05

Podgorički pazar zauzima važno mjesto u kulturnom životu našeg grada, a proljećno izdanje ove manifestacije počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Milović: Ekstradicija REZULTAT rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih organa

Utorak, 30.04.2024 | 15:01

Ministar pravde Andrej Milović u ime Ministarstva pravde izrazio je zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

NE BACAJTE peteljke od paprika! Činite veliku GREŠKU, jako su korisne za domaćinstvo

Utorak, 30.04.2024 | 14:56

Da li znate da je dobro da sačuvate peteljke od paprika?

HRSKAVI mladi krompirići iz rerne: Caka je u temperaturi pečenja, na ovoj su NAJUKUSNIJI

Utorak, 30.04.2024 | 14:51

Mladi krompirići su stigli na pijace i u markete!

Koprivica: Nevino stradali civili u Murinu dio su naše kulture sjećanja i istorijskog pamćenja

Utorak, 30.04.2024 | 14:42

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica položio je u ime Vlade vijenac na spomenik nevinim žrtvama u Murinu, povodom 25. godišnjice njihovog stradanja. Potpredsjednik Koprivica je tim povodom prisustvovao i liturgiji u Crkvi Svete Petke u Murinu, pomenu i duhovnoj akademiji.

1,7 MILIONA PREGLEDA za DAN - Nakon prvih proba za Eurosong svi pričaju o OVOJ TAKMIČARKI (VIDEO)

Utorak, 30.04.2024 | 14:41

Prve probe za ovogodišnji Eurosong su odrađene.

Baka Prase se POŽALIO zbog ogromnih troškova: "Za hranu mjesečno dajem 10.000 EURA"

Utorak, 30.04.2024 | 14:32

Poznati jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, šokirao je mnoge otkrivši iznos koji mora da izdvoji svakog mjeseca.

Radonjić: Novovićev POZIV da dođem u SDT sam doživio kao PROFESIONALNI IZAZOV

Utorak, 30.04.2024 | 14:21

Tužilac Vukas Radonjić koji se od juna 2022. godine nalazi na radu u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) kazao je da je poziv glavnog specijalnog tužioca.