Četvrtak, 25.05.2023 | 09:43
IZVOR: cdm.me/adriatv

Knežević: Na poslaničkoj listi Evrope sad ima Đukanovićevih vedeta

Ako pogledate poslaničku listu Evrope sad vidjećete značajan broj vedeta DPS-a i Milana Roćena i samog Mila Đukanovića, saopštio je, gostujući na Aplus TV-u, nosilac liste Za budućnost Crne Gore Milan Knežević.




Foto: arhiva, I.Šljivančanin/skupština.me

“Vidjećete tu i neke sudske vještake koji su bili zvijezde suđenja za državni udar koji nisu mogli da otključaju jedan telefon a kamoli da vještače u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku“, naveo je Knežević.

On je podsjetio da je specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar 21. maja nacrtao konture buduće vlade u kojoj vidi i DPS i Evropu sad.

“Imate posjetu Milojka Spajića Eskobaru, takođe i Andrije Nikolića Eskobaru u roku od 2 dana. Da sam ja otišao da se vidim sa Eskobarom, a za mnom Andrija Nikolić, vjerovatno bi digli NATO avione i srušili bi moj avion negdje izviše Istanbula da nikad više ne vidim Crnu Goru. Ali kada oni odu da se vide sa Eskobarom i kada Eskobar u svojoj poslanici za 21. maj saopšti kakva treba da bude Vlada crtajući okvire buduće vlade u kojoj vidi DPS i PES, onda je to evropski put, evropski kurs, a sa druge strane se stvara neka izmaglica sumnji da u Crnoj Gori postoje politički subjekti koji su protiv evropskog puta“, naveo je Knežević.

Ocijenio je da je evropski put u Crnoj Gori je uništio Milo Đukanović.

“Imao je priliku i kao predsjednik i kao premijer i sad ove dvije godine, ne može da svede da su krive za sve ono što se dešavalo u Crnoj Gori. Šta god ja mislio o Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću, oni nisu krivi za sve ono što je Crnu Goru učinilo Kolumbijom na Balkanu. Đukanović treba da zna da je on 70% kriv zbog stanja u kojem se trenutno nalazimo“, poručio je Knežević.

Predsjednik DNP-a smatra da su oni koji su vodili bezbjednosni sektor i u Vladi Zdravka Krivokapića i u Vladi Dritana Abazovića napravili haos u tom sektoru.

“Imali smo situaciju da je Dritan Abazović optuživao Koordinatora svih službi bezbjednosti Raška Knjevića da želi da ga ubije. Raško Konjević je optuživao Dritana Abazovića da imaju snimke kako švercuje cigare sa Radem Miloševićem i sa drugim kolegama iz Pokreta URA. To što su oni izrekli jedni za druge a vodili su bezbjednosni sektor najbolje govori o tome da, oni koji su se izjašnjavali kao Crnogorci, odnosno oni koji su bili privrženi tom evroatlanskom kursu o kojem govori Eskobar, su devalvirali tu ideju“, istakao je on.

Da li će demokratska ideja oko koje se okupila naša koalicija „Za budućnost Crne Gore“ biti u Vladi isključivo zavisi od građana Crne Gore, poručio je Knežević.

“Ukoliko nam građani Crne Gore daju podršku, mi smo spremni da budemo dio izvršne vlasti ali svakako da nećemo trpjeti nikakve ucjene niti ćemo prolaziti kroz ona scenarija ucjenjivanja kroz koja smo prošli nakon 30.avgusta. I to treba svi da znaju“, naglasio je on.

Slučaj oko Mila Božovića miriše na političku konstrukciju

Sve ovo što je tužilaštvo uradilo u slučaju Mila Božovića miriše na jednu političku konstrukciju u susret parlamentarnim izborima, uvjeren je Knežević.

“Iskazali smo svoje sumnje da ako tužilaštvo ne dozvoljava advokatima i Milu Božoviću da se upozna sa spisima predmeta iz onog dijela koji se odnosi na naredbu o istrazi i o rjesenju o pritvoru, onda smatramo da se krše njegova osnovna prava na odbranu, a o tome govore i mnogobrojne međunarodne konvencije. Ako tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza protiv Mila Božovića zašto mu ne omoguće ravnopravnost oružja u pravnom smislu. Kada smo Andrija Mandić i ja bili pod istragom, imali smo djelimično uvid u spise predmeta, doduše to je bilo nešto simbolički i nije nam pomoglo ništa. Ali čak je i tužilaštvo na čelu sa Katnićem i Čađenovićem dalo nam uvid u spise predmeta i zato mislim da bi bilo dobro i zbog javnosti da se advokatu Mila Božovića omogući uvid u spise predmeta i da zna zašto je osumnjičen“, kazao je Knežević i dodao:

“Ono što je izašlo u medijima, odnosno što je definitivno izašlo iz tužilaštva kao odgovor na žalbu advokata Miroja Jovanovića je samo jedan spinovani segment koji je bio usmjeren isključivo ka novoj diskreditaciji Mila Božovića i ja bih najzad volio da tužilaštvo omogući njegovom advokatu uvid u spise predmeta“, saopštio je Knežević.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Bogoljub
25.05.2023 11:09

Bogami Milane, ima i kod vas Milovih preletača dosta... Zbog zapošljavanja u EPCG. Pa budi oprezan u konstatacijama. Relaksirano.....👍

3 1
Todor
25.05.2023 11:14

Grehota živa , ne mogu da spavaju jer im se Milo prividja kao duh .

4 2
Maska
26.05.2023 16:23

Bravo Knezevicu 👌 imate podrsku od mene 👏👏👏

0 0

OSTALE VIJESTI

Milatović raspisao izbore u Podgorici za 29. SEPTEMBAR

Subota, 27.07.2024 | 11:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao je izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica.

Borovinić Bojović: Nervoza u napadima pokazuje da je brzo prošla euforija zbog rušenja većine

Subota, 27.07.2024 | 09:29

Jučerašnji zajednički napad uvaženih odbornika Draga Vučinića, Milene Vuković i Anike Bajić, koji sadrži neutemeljene optužbe i neodmjerene kvalifikacije na moj račun, kao i pokazani višak nervoze, govori da im je prebrzo prošla euforija zbog rušenja parlamentarne većine i skraćenja mandata Skupštini, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Šušić: Odbornici bliski Milatoviću glasanjem za skraćenje mandata već odabrali partnere

Subota, 27.07.2024 | 08:26

Nova srpska demokratija predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Abazović pita Spajića: Da li ste prilikom ZADUŽENJA i hedžinga koristili usluge agencija i da li u njima rade Vaša rodbina ili prijatelji?

Petak, 26.07.2024 | 19:37

Da li ste kod prethodnih zaduženja i hedžinga koristili usluge posredničkih agencija?”, pitanje je koje će predsjednik Građanskog pokreta URA, poslanik Dritan Abazović postaviti tokom premijerskog sata predsjedniku Vlade Crne Gore Milojku Spajiću.

Po zahtjevu SDT-a trajno ODUZETO ovo vozilo

Petak, 26.07.2024 | 13:27

Viši sud u Podgorici je po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajano oduzelo putničko vozilo „Porsche Cayene“, 3.0 Diesel.

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

EPCG - Željezara opet lije čelik

Petak, 26.07.2024 | 14:37

Proizvodni pogoni nikšićke Željezare, kćerke firme Elektroprivrede Crne Gore,  u narednih 50 godina poslovaće u okviru švajcarske kompanije 8B Capital S.A. iz Lugana za mjesečnu zakupninu od 31 hiljadu eura (bez PDV-a).

Patrijarh Porfirije sjutra stiže u Berane

Petak, 26.07.2024 | 14:49

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sjutra veče će stići u Berane.

Janović o odlasku Milatovića i Spajića u Pariz: Nekada niste a sada NAVIJATE za Crnu Goru, barem NEKA KORIST od vaših putovanja

Petak, 26.07.2024 | 17:42

Poslanik DSP-a u Skupštini Crne Gore, Nikola Janović komentarisao je odlazak crnogorske delegacije, predsjednika države, Jakova Milatovića i premijera, Milojka Spajića na otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

U nedjelju dvočasovna BLOKADA tunela Sozina, Crmničani traže podršku Opštine Bar i Vlade

Subota, 27.07.2024 | 13:11

Nova blokada...

"Presrećna sam što sam se vratila,..." EMOTIVNA PORUKA Selin Dion nakon nastupa o kojem se priča

Subota, 27.07.2024 | 12:32

Pjevačica Selin Dion imala je posebnu poruku nakon nastupa na Olimpijskim igrama.

OTVOREN Maglaj Spirit Weekend: Gdje kultura spaja

Subota, 27.07.2024 | 12:27

Ambasadori kulture iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije, zajedno sa opštinskim načelnikom, predstavnicima Evropske komisije i mladim evropskim ambasadorima, okupili su se u Maglaju kako bi otvorili filmski festival Maglaj Spirit Weekend, pokazujući kako kultura spaja ljude i umjetnike na Zapadnom Balkanu.

UPOZORENJE farmaceuta: 12 ljekova koje nikada NE TREBA uzimati sa kafom

Subota, 27.07.2024 | 11:48

Kafa je za većinu ljudi ključni dio jutarnje rutine. Međutim, uzimanje određenih ljekova uz kafu može dovesti do nuspojava i ozbiljnih komplikacija, uključujući visoki krvni pritisak i nekontrolisano krvarenje.

Sjemenke su IZVOR ZDRAVLJA - Ove imaju najviše vitamina i minerala

Subota, 27.07.2024 | 11:15

Sjemenke su bogate hranljivim materijama, proteinima, masnim kiselinama, vlaknima, vitaminima i mineralima, a sadrže i antioksidante koji blagotvorno utiču na zdravlje.

Gojković - Hrvatska težak protivnik, moramo dotaći svoj MAKSIMUM

Subota, 27.07.2024 | 10:56

Crnogorski vaterpolisti sjutra će odigrati prvi meč na igrama u Parizu - protivnik na startu takmičenja biće Hrvatska.

ASTRO prognoza: Savršena SRODNA DUŠA za svaki horoskopski znak

Subota, 27.07.2024 | 10:41

Jeste li se ikad pitali šta vas astrologija može naučiti o vašoj idealnoj srodnoj duši? Analizirajući vaš znak Zodijaka možete dobiti puno bolju predstavu o tome s kim ćete biti najviše kompatibilni u ljubavi.

VIDEO: Neprevaziđen ukus - Pripremite sami DŽEM OD ŠLJIVA iz rerne

Subota, 27.07.2024 | 10:25

Kada pomislimo na zimnicu, ne možemo da ne osjetimo ukus džema pd šljiva, koji je kralj svih specijaliteta iz tegle. Svježe šljive u kojima uživamo ovih dana vrlo lako postaju specijalitet koji nas cijele zime sladi najljepšim ukusima.

VIDEO: Ovo je NAJSPORIJI MODEL u BMW M seriji, a evo koliko košta

Subota, 27.07.2024 | 09:54

Jedini specijalizovani model u performansama naklonjenoj M diviziji je XM koji se nameće ogromnom snagom, impresivnim gabaritima i ogromnom masom.

VIDEO: Nastup o kojem se priča - JEDINSTVENA Selin Dion i Himna ljubavi oduševila MILIONE LJUDI širom svijeta

Subota, 27.07.2024 | 08:34

Olimpijske igre u Parizu, svečano su otvorene.