Četvrtak, 17.08.2023 | 21:49
IZVOR: Kolektiv.me

T Tablet i nova T Phone serija – baš na vrijeme za novu školsku godinu

5G mreža Crnogorskog Telekoma najveća je u zemlji i široko je dostupna – u ovom momentu Telekom mobilnim 5G signalom pokriva 80 odsto populacije Crne Gore. Investicije u infrastrukturu, širenje mreže i razvoj tarifa međutim samo su dio aktivnosti Telekoma kada je pristupačnost 5G mreži i tehnologijama budućnosti u pitanju.

 




Foto: Telekom

Zbog toga posebnu pažnju u Crnogorskom Telekomu posvećuju predstavljanju 5G uređaja koji će biti pristupačni svima, kako bi se dodatno premostio jaz između onih koji mogu da priušte uređaje sa podrškom za 5G i onih koji to ne mogu.

U vrijeme kada visoke cijene 5G uređaja mogu biti prepreka mnogima da pristupe tehnologiji posljednje generacije, lansiranje novog T Tableta donosi korisnicima Telekoma lakši pristup povoljnim pametnim uređajima za sve namjene – od zabave do obrazovanja – omogućavajući široj populaciji pristup moćima 5G tehnologije.

Foto: Telekom

Foto: Telekom

 T Tablet ima ekran od 10,4 inča, dual SIM (eSIM i fizičku SIM karticu), prednju kameru od 8 MP i 128 GB interne memorije, sa mogućnošću proširenja do 2 TB sa Micro SD karticom.

Osim toga, T Tablet je rezultat kontinuirane saradnje Deutsche Telekoma sa vodećim svjetskim proizvođačem softvera, kompanijom Google. Nakon što su prošle godine zajedno lansirali T Phone i T Phone Pro pametne 5G telefone, ova saradnja se oslanja na međusobne prednosti – dobitnu kombinaciju hardvera, softvera i mreže, kako bi svima omogućili pristup 5G mreži i uslugama. Takođe, T Tablet omogućava pristup određenim  Google Kids Space i Google Entertainment Space sadržajima.

Pored premijernog lansiranja T Tableta, Crnogorski Telekom donosi i unaprijeđene T Phone i  T Phone Pro modele – u novim bojama, više memorije, ažuriranom prednjom kamerom i NFC-om na T Phonu, i Android 13 operativnim sistemom na oba uređaja.

Foto: Telekom

Iza inicijative Crnogorskog Telekoma da na domaćem tržištu predstavi ovu liniju 5G uređaja pod T brendom nalazi se želja da se što većem broju građana Crne Gore ponude pristupačni uređaji baš na vrijeme za novu školsku godinu.

U obrazovanju je, ističu iz ove kompanije, došlo do seizmičkih promjena u načinu na koji djeca uče. Digitalno učenje je postalo centralno u obrazovanju, sa online platformama, virtualnim časovima, i sličnim inicijativama. Pristup internetu u pokretu postao je neophodan svima, ali uređaji i dalje nisu dostupni svima. Zbog toga mnogim roditeljima povratak djece u školu predstavlja dodatni izazov, posebno kada moraju da nabave uređaje pogodne za digitalno učenje.

„Upravo ovom ponudom uređaja sa podrškom za 5G mrežu više ljudi može da osjeti njene prednosti – bilo da je riječ o obrazovanju, zabavi, uživanju u sadržaju, komunikaciji ili poslu. Osim toga, ovim korakom nastavljamo da ispunjavamo misiju digitalne inkluzije, šireći pristup 5G tehnologiji ne samo razvojem infrastukture, već i ponudom pristupačnih 5G uređaja“, kazala je Jesenka Mihailović, rukovodilac direktne prodaje u Crnogorskom Telekomu.

T Tablet i novi T Phone i T Phone Pro uređaji će korisnicima biti dostupni preko sajta www.telekom.me i u poslovnicama Telekoma širom zemlje od 24. avgusta, a u ponudi će se naći i niz novih T brendiranih dodataka (poput maski, slušalica i drugih), uz posebne tarife koje će korisnicima donijeti brojne benefite.

T Tablet i nova serija T Phone telefona dio su inicijative Deutsche Telekoma, i osim u Crnoj Gori u isto vrijeme će biti dostupni i u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

MAJ je njihov mjesec: PET horoskopskih znakova koje čekaju velike POSLOVNE PROMJENE

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:43

Brzo provjerite da li je vaš horoskopski znak na listi– jer ovih 5 znakova Zodijaka mogu doživjeti promjene u karijeri i finansijama u maju 2024.

Žrijeb za Masters u Rimu: Poznati mogući protivnici Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:22

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković započeo je 424. sedmicu na vrhu ATP liste, a danas je saznao i potencijalne protivnike na Mastersu u Rimu.

Apple sledeće godine predstavlja i iPhone SLIM, evo koji će model mijenjati

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:06

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju koja se očekuje sledeće godine, uključujući i "novi" model.

Budvanska URA: Izgradićemo podzemnu garažu sa preko 500 parking mjesta kod bivšeg Zeta filma

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:46

"Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže(u zavisnosti od idejnog projekta), sa najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone. Taj projekat biće jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će Građanski pokret URA imati presudnu ulogu, pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave" saopštili su iz budvanske URE.

Zečević najavio: “Linijski prevoz” i električni autobusi u Podgorici najvjerovatnije od SEPTEMBRA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:37

Direktor preduzeća "Putevi" najavio...

Klikovac - Rezultati Evrope sad i “eksperata” su smanjene plate

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:16

Rezultat programa Evropa Sad 1 i “eksperata” u upravi Glavnog grada jeste smanjenje zarada zaposlenima u Čistoći, Vodovodu i Tržnicama i pijacama za 10%, saopštio je šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Plej - of ABA lige: Partizan stigao u Podgoricu BEZ Koprivice i Jaramaza

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:01

Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti Voli u svom sastavu neće imati Balšu Koprivicu i Ognjena Jaramaza.

Šehović: Vlada umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:46

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje, saopštio je predsjednik SD-a Damir Šehović.

CGO: Šteta nesporna, a nadležne institucije ne pokreću postupke

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:26

Od 140 pokrenutih postupaka zbog smjena direktora vaspitno-obrazovnih ustanova u vrijeme mandata Vesne Bratić, bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, do sada je 130 okončano pravosnažnim presudama koje utvrđuju nezakonitost tih smjena i administracije kojom je rukovodila Bratić, dok je 10 postupaka još u toku, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Toni Nadal - Đokovića motivisala želja da postane najbolji u istoriji, Rafa je živio sasvim normalnim životom

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:03

Toni Nadal, bivši trener Rafaela Nadala, podigao je dosta prašine izjavama o GOAT trci.