Srijeda, 25.10.2023 | 12:28
IZVOR: nova.rs

„Ta pjesma je nastala još prije 15 godina“: Futa otkrio detalje o pjesmi koja će se začuti u filmu, pa otkrio zašto je Džej nikada nije snimio

Čuveni kompozitor Aleksandar Radulović Futa, koji je radio muziku za film "Nedjelja" o Džeju Ramadanovskom, sada je otkrio kako je sve to izgledalo.




Foto: YouTube screenshot/ Kurir.rs; YouTube screenshot/ Ami G Show (kolaž)

Naime, on je otkrio da će publika imati priliku ponovo da čuje Džejov glas, i to uz pomoć vještačke inteligencije.

„Za tu baladu, koja nosi naziv ‘Za kraj’, Džej i ja smo napravili demo-snimak uz gitaru i njegove udaraljke i to je tako stajalo sve dok, poslije nekoliko godina, moja pokojna supruga Marina Tucaković nije završila tekst. Nažalost, Džej nikada nije snimio tu pkesmu, pa smo za potrebe fiIma iskoristili taj demo-snimak koji sam izvadio iz budžaka i pomoću današnje tehnologije i vještačke inteligencije napravili smo ono što ćete čuti u filmu“, ispričao je Futa, koji tvrdi da je ova pjesma nastala još prije 15 godina.

„Uvijek sam imao običaj da melodije koje napravim stavljam u poseban folder za Marinu, na koje ona kasnije napiše tekst. Stavljao sam naznaku da su to moje melodije da ne bi pobrkala od silnih pjesama koje su joj slali mnogi kompozitori. Melodija pjesme ‘Za kraj’ nastala je prije 15 godina i namijenio sam je Džeju. Jednostavno mi se uklapala u cio opus njegovih balada koje je maestralno otpjevao do tada. U to vreme bio je aktuelan Grand festival, pa je za potrebe tog takmičenja bilo potrebno da napravim neku pesmu za njega. Tada smo imali samo strofu i moju nedovršenu melodiju refrena, i tu pjesmu je Ramadanovski trebalo da otpjeva na tom festivalu. Ali na kraju smo se ipak odlučili da za tu priliku snimimo pjesmu ‘Zrno mudrosti’, koja se kao i sve Džejove balade, i danas rado sluša.“

Pjesma „Za kraj“ čuće se u filmu „Nedjelja“ dva puta – u jednoj sceni kako je Džej „pjeva“ pomoću vještačke inteligencije i u odjavnoj špici u izvođenju Cece Ražnatović, prenosi Kurir.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Tanja Bokan i IDUĆE SEZONE u egipatskom Al Ahliju

Petak, 17.05.2024 | 22:01

Tri trofeja i izgubljeno finale Afričkog klupskog prvenstva bili su dovoljni da dvije strane shvate da je nastavak saradnje neminovnost – Tanja Bokan, najbolja crnogorska odbojkašica svih vremena, produžila je ugovor sa egipatskim Al Ahlijem, pa će i iduće sezone igrati u Kairu.

Ovaj fudbaler PROGLAŠEN je NAJBOLJEG MLADOG igrač Premijer lige

Petak, 17.05.2024 | 21:54

Napadač Čelsija Kol Palmer proglašen je za najboljeg mladog igrača Premijer lige.

Muratović: "Nevaspitan i nepismen odgovor Laković najbolje svjedoči koliko su Crna Gora i Nikšić POSRNULI"

Petak, 17.05.2024 | 21:43

Kao roditelj, građanin Nikšića, kao odbornik i predsjednik OO najjače političke partije u Nikšiću, zatečen sam i razočaran odgovorom direktorice OŠ “Jagoš Kontić”, poručio je lider nikšićkog DPS-a Boris Muratović u reagovanju na navode direktorice Ranke Laković.

Marović: Da li vladajuća većina ZNA da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno BLOKIRATI IBAR i pregovore?

Petak, 17.05.2024 | 21:32

Da li vladajuća većina zna da ovo znači da će nam Hrvatska vjerovatno blokirati IBAR i pregovore, pitala je na mreži Iks (X) bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović nakon informacije da je u skupštinsku proceduru poslat Prijedlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Beograd: SUDAR vozova u podzemnom tunelu, POVRIJEĐENO 13 ljudi

Petak, 17.05.2024 | 21:28

U podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta oko 18:30 časova došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, u kojem je povrijeđeno 13 ljudi.

Milović: BOLJA zdravstvena zaštita, otvaranje Svetog Stefana i zona provoda

Petak, 17.05.2024 | 21:24

Odbornička lista “Budva može bolje”, na čelu sa Nikolom Milovićem predstavila je sveobuhvatan izborni program “Čista desetka” u kojem su identifikovani mnogobrojni problemi koji su uslovili stagnaciju razvoja Budve i ponudili najbolja rješenja koja će uticati na značajno poboljšanje kviteta života građana, a Budvu ponovo učiniti turističkim i privrednim centrom Crne Gore, kazao je nosilac liste Nikola Milović.

IDENTIFIKOVANO više članova „Vojvoda“ i „Varvara“ koji su učestvovali u incidentu u Nikšiću

Petak, 17.05.2024 | 21:15

Povodom incidenta koji se dogodio juče prilikom odigravanja košarkaške utakmice izmeđ Košarkaškog kluba „Sutjeska“ i Košarkaškog kluba „Budućnost“, u Nikšiću, policijski službenici su identifikovali više članova navijačkih grupa „Vojvode“ i „Varvari“ koji su u njima učestvovali.

Milatović sa Eskobarom: SAD i Crna Gora su NATO SAVEZNICI

Petak, 17.05.2024 | 21:08

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imao je oproštajni sastanak sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

TRUDNA Anastasija Ražnatović? OGLASILA se kuma, pa otkrila DETALJ koji je mnoge ZBUNIO

Petak, 17.05.2024 | 21:00

Viki Miljković otkrila je detalj koji je mnoge naveo na razmišljanje da je Anastasija Ražnatović trudna.

Koje su RAZLIKE između SMEĐIH i BIJELIH GLJIVA?

Petak, 17.05.2024 | 20:49

Gljive su izuzetno popularne.