Nedjelja, 03.12.2023 | 10:45
IZVOR:

Promocija stripa “Titogradsko stripovanje” u Multimedijalnj sali KIC-a

Prvi podgorički comic strip Slobodana Boba Lalovića pod nazivom “Titogradsko stripovanje” biće predstavljen u utorak, 5.decembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.




Foto: KIC Budo Tomović 

Uz autora, o stripu će govoriti predsjednik Udruženja strip autora Crne Gore Simon Vučković.

“…osobenost njegovih stripova je da su vješto pripovjedane i nenametljivo prožete mistikom i izrazitim životnim iskustvom, od vlastite sudbine do tuđe. Uzajamnim djelovanjem pomenutih aspekata intirgiraju, lako se čitaju i na neobičan način drže pažnju publike. Tome doprinosi i istančan osjećaj za odmjerenost unosa detalja i njihov balans, kako u literarnom, tako i u likovnom segmentu. Priče su pitke, jasne, ispričane na jednostavan način, prihvatljive za sve generacije, ali ne i uskraćene za intelektualni sadržaj. Pored sirovosti, neposrednosti i iskrenosti, u njima se susrećemo sa suptilnošću i slojevitošću na jedan ogoljen način - i, na kraju, otvorenošću za drugačija iskustva i nakon novog čitanja.” Simon Vučković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CNP: Predstava “671-LOV” na Sceni Studio

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:21

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena u utorak 7. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20 sati.

KIC "Budo Tomović" - Počinje osmi književni festival “Literitorija”

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 09:51

U utorak, 7. maja biće otvoreno osmo izdanje književnog festivala KIC-a „Budo Tomović” „Literitorija”, sa temom „Gdje je priča?”.

Osmi regionalni književni festival „LiTeritorija“ u KIC-u

Petak, 03.05.2024 | 09:17

Osmo izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se od 7. do 9. maja 2024. godine.

Uprkos kiši, SENZACIONALNA karnevalska fešta u Budvi (FOTO/VIDEO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:29

Velikom karnevalskom povorkom i spektakularnim tačkama 56 karnevalskih grupa sinoć je na izuzetan način završeno 21. izdanje Međunarodnog budvanskog karnevala koje je organizovano pod sloganom “Zajedno!”

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

CNP: Predstava “671-LOV” na Sceni Studio

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:21

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena u utorak 7. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20 sati.

Glumica Emili Blant iskreno - Htjela sam da POVRATIM poslije poljubaca sa nekim glumcima

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:05

Glumica Emili Blant iskreno je govorila o odnosima sa drugim kolegama i šta se dešava kada se ne poklopi hemija glumaca, posebno u romantičnim scenama, otkrivajući da joj je poslije nekih poljubaca bilo muka.

MAJ je njihov mjesec: PET horoskopskih znakova koje čekaju velike POSLOVNE PROMJENE

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:43

Brzo provjerite da li je vaš horoskopski znak na listi – jer ovih 5 znakova Zodijaka mogu doživjeti promjene u karijeri i finansijama u maju 2024.

Žrijeb za Masters u Rimu: Poznati mogući protivnici Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:22

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković započeo je 424. sedmicu na vrhu ATP liste, a danas je saznao i potencijalne protivnike na Mastersu u Rimu.

Apple sledeće godine predstavlja i iPhone SLIM, evo koji će model mijenjati

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 13:06

Apple sprema velike promjene za iPhone 17 liniju koja se očekuje sledeće godine, uključujući i "novi" model.

Budvanska URA: Izgradićemo podzemnu garažu sa preko 500 parking mjesta kod bivšeg Zeta filma

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:46

"Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže(u zavisnosti od idejnog projekta), sa najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone. Taj projekat biće jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će Građanski pokret URA imati presudnu ulogu, pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave" saopštili su iz budvanske URE.

Zečević najavio: “Linijski prevoz” i električni autobusi u Podgorici najvjerovatnije od SEPTEMBRA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:37

Direktor preduzeća "Putevi" najavio...

Klikovac - Rezultati Evrope sad i “eksperata” su smanjene plate

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:16

Rezultat programa Evropa Sad 1 i “eksperata” u upravi Glavnog grada jeste smanjenje zarada zaposlenima u Čistoći, Vodovodu i Tržnicama i pijacama za 10%, saopštio je šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Plej - of ABA lige: Partizan stigao u Podgoricu BEZ Koprivice i Jaramaza

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 12:01

Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti Voli u svom sastavu neće imati Balšu Koprivicu i Ognjena Jaramaza.

Šehović: Vlada umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 11:46

Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje, saopštio je predsjednik SD-a Damir Šehović.