Četvrtak, 07.12.2023 | 10:34
IZVOR: meridianbetsport.me

Đurđina Jauković - Itanin gest me je obradovao; Uvijek može bolje, ali moramo zadržati žar i borbenost

Najbolje crnogorske rukometašice su nakon dvije sjajne runde grupne faze na Svjetskom prvenstvu slavile i u posljednjoj, najvažnijoj utakmici u dosadašnjem dijelu prvenstva protiv Mađarske rezultatom 24:18.




Foto: Instagram screenshot/hfmontenegro

Podmlađena ekipa “Lavica” napravila je veliki preokret u drugom poluvremenu u meču protiv Mađarske, a ekipa Meridian Sporta pitala je jednu od najboljih crnogorskih rukometašica, Đurđinu Jauković, šta misli o prvom dijelu prvenstva.

“Mogu reći da prve dvije utakmice na prvenstvu nisu pokazale pravu sliku nas, jer su one na neki način “divlje zemlje” za rukomet, a i teško je igrati unaprijed dobijene utakmice. Normalno da je ekipi na početku trebalo vremena da se uigra, ali mislim da je utakmica sa Mađarskom pokazala dobre strane ove ekipe, a ja znam da mi možemo još stvari nadomjestiti, ali minus tri gola iz prvog poluvremena a onda onako početi drugo poluvrijeme i igrati onakvu odbranu je nešto najbolje što je Crna Gora pokazala posljednjih godina na velikim prvenstvima.” rekla je Jauković za Meridian Sport.

Sjajna timska igra krasila ih je od početka prvenstva, a zanimalo nas je da li bi Đina mogla da izdvoji neku od rukometašica po učinku u prve tri utakmice Svjetskog prvenstva i dobili smo zanimljiv odgovor.

“Ne volim da izdvajam igračice, pogotovo ne jer smatram da je svaka koja je ušla u igru dala veliki doprinos. Možda mogu da spomenem Martu koja je svaku loptu koja je prošla između naših igračica uspjela da odbrani. Njene saigračice su to u napadu uzvratile. Tanja je dobila i dosta batina i postigla dosta golova, Dijana Mugoša takođe. Matea i Itana su u ključnim momentima imale strašno pametne poteze, a Itana je šutevima sa devet metara uspjela da me odmijeni. Jecini prolazi i penali, ali i Ivonin gol vrijedi pomenuti, pa Matea koja je savršeno odigrala drugo poluvrijeme. Ne smijem da zaboravim ni Ivanu Godeč i Anu Popović u odbrani – preponosna sam na sve njih.” kroz osmjeh je o svojim saigračicama govorila Jauković.

Što se igre tiče, Jauković smatra da može i mora bolje.

“Uvijek može bolje i mislim da nam je taj igrač više uvijek bio kritičan. Nismo davale puno golova iz tih situacija, ali mislim da će to biti bolje kako turnir bude odmicao. Važno je samo da zadržimo tu odbranu i našu energiju koja se osjeti čak i preko TV-a. Ta žar i ta borba se vidi u očima i mislim da je najbitnije to da zadržimo.” poručila je Đina.

Iz grupne faze Svjetskog prvenstva prenijele su maksimalan broj bodova u dalji tok takmičenja, što im olakšava prolaz u narednu rundu, ali Jauković želi da se njene saigračice time ne opterećuju.

“Trenutno se ne opterećujemo tim bodovima, ali svakako da je bitno to što smo prenijele sve bodove jer nam to dosta olakšava put do četvrtfinala. Idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu, a Mađarska nam je dala veliko samopouzdanje za nastavak takmičenja.”

A koga nema, bez njega se može… ali i mora.

“Definitivno je svaka igračica preuzela odgovornost na neki svoj način. Ne volim da pričam o nama koje nismo tamo jer koga nema bez njega se može i mora, a ja vjerujem u cure koje su tamo jer je to najbolje što imamo. Za mene su najbolje i šta god da se desi za mene je ovo do sada kao da su osvojile medalju.” rekle ja Đurđina za Meridian Sport.

U narednoj fazi takmičenja naše “Lavice” igraju protiv Hrvatske, danas od 15 časova i 30 minuta. Dva dana kasnije će odmjeriti snage sa Senegalom, a u ponedeljak i sa Švedskom, a pobjeda nad Hrvatskom bi im praktično omogućila prolazak u četvrtfinale. Činjenica je da su na pripremnom turniru uoči Svjetskog prvenstva poražene od strane Hrvatica, a da li je to bila lekcija, saznaćemo danas.

“Sigurno da će biti teško jer nas već danas očekuje taj “Balkanski duel” protiv Hrvatske, a to je reprezentacija kao i sve sa Balkana jer sve imamo taj jak mentalitet pa nas očekuje stvarno teška utakmica. Naravno Senegal je dobra reprezentacija i iako ljudi misle da su autsajderi dosta njihovih igračica igra u Francuskoj i igrala sam protiv njih. Švedska je domaćin turnira i kvalitetna je ekipa, igraju na svom terenu pa će postojati pritisak i od navijača, ali ja bih stvarno voljela da se prvo fokusiramo na Hrvatsku.” rekla je Đurđina Jauković.

Nakon dirljivih riječi koje je uputila svojim saigračicama, upitali smo je i za zanimljiv gest Itane Grbić, koja je na patici imala napisano “Điki #9”, a ona nam je, tužna zbog činjenice da ne može da pomogne svojim saigračicama na terenu, za Meridian Sport rekla:

“O Itani, to je osoba koja je prije svega meni kuma i stvarno je gledam kao sestru, ona je tu bila uz mene i kad je bilo i najteže i najljepše, i ne mogu da izaberem riječi koliko bih mogla da joj se zahvalim za sve što inače radi za mene, uvijek mi je bila podrška, i ja sam njoj, tako da i na ovom turniru kao i na početku sam pokušavala koliko toliko da joj pomognem. Obradovala me je tim gestom i mogu reći da sam presrećna što ću im se pridružiti jer mi sve te cure mnogo znače, sa svakom sam svaki dan u kontaktu i eto sigurno im ne mogu nešto previše pomoći na terenu ali mislim da van terena nekom svojom energijom, navijanjem i znanjem protivnika mogu dati neke sugestije ali svakako mislim da one sve znaju i da su baš spremne za sve što ih čeka".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Daj mi bilo šta TVOJE": O ovom GESTU će se pričati - Nadal ODUŠEVIO protivnika i publiku (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:41

Zanimljiva situacija po završetku meča između Rafe i Pedra Kaćina. 

PAO Instagram - Hiljade korisnika ŠIROM SVIJETA prijavljuju dva problema

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:20

Instagram se suočava sa prekidima širom svijeta, ostavljajući hiljade korisnika nemogućim da koriste aplikaciju.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

BOJOM ODJEĆE šaljete PORUKU o sebi: Kada izabrati LJUBIČASTU i CRVENU, a kada ŽUTU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:52

Koja je vaša omiljena boja kada je u pitanju odjeća? Vjerujete li da ona šalje određenu poruku o vama?

Šaljaj: Ako podgorička Čistoća OTPUSTI radnike u administraciji, terenski radnici će ŠTRAJKOVATI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:38

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj.

Ovo je NAJGORA HRANA za bebe koju treba IZBJEGAVATI, TVRDE stručnjaci

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:27

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe u osnovi je potpuno bezvrijedna i nezdrava.

Predata lista DPS u Budvi: "Vrijeme je za PROMJENU VLASTI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije.