Petak, 26.01.2024 | 12:43
IZVOR: B92

NE bacajte čepove od plute, SPAS su pri kuvanju: Čuvaćete ih kao oči u glavi

Da li i vi bacate čep od vina u kantu? Nakon saznanja koliko vam može pomoći u kuvanju, više to sigurno nikada nećete raditi.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete uštedjeti više od jedne kuhinjske katastrofe. Od danas, umjesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.

Ako još niste znali za ovaj trik, bićete iznenađeni, jer zaista funkcioniše i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorjelo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtijevaju puno miješanja, a posebno kada se radi o kuvanju kupusa, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

Budući da je teško stajati pored lonca s varjačom nekoliko sati, kupus se često lijepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.

Ako vam se desi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte čep od vina i prokuvajte. Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će našoj čorbi povratiti prvobitni ukus.

Kasnije, potrebno je samo da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi od kisjelog kupusa.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijetek KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Spajić: ŽELIMO da 2026. budemo SPREMNI za ulazak u EU

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:14

Iz perspektive Vlade je 2026. godina bitna za Crnu Goru jer do tada želimo da završimo obaveze prema Evropskoj uniji i da budemo spremni za ulazak, a onda čekamo politički signal naredne dvije godine za tako nešto, poručio je u intervjuu povodom Dana Evrope na Televiziji Crne Gore premijer Milojko Spajić.

Zenović: OSTAĆU na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, neću je zapostaviti uprkos mojoj KANDIDATURI i za izbore u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:09

Sigurno ću ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, a ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos mojoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom Predrag Zenović.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.

Uživo: "Lavovi" protiv Italije - Žele da opravdaju ULOGU FAVORITA

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:45

Najbolji crnogorski rukometaši od 20 sati igraju u Konversanu sa Italijom, prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo SAVREMENU Crnu Goru, koju treba VRATITI evropskom putu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:36

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

Poznat PROTIVNIK Đokovića na startu turnira u Rimu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:30

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je saznao ime prvog protivnika na masters turniru u Rimu.

Stijović i Delić podnijeli OSTAVKE, nisu više savjetnici predsjednika države

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:23

Savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović podnio je ostavku na tu poziciju. Tu informaciju potvrdio je Stijović za Portal RTCG.

Vujović sa Ribiero: MKM ističe svoju čvrstu POSVEĆENOST očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:07

Udanašnjem svijetu gdje sloboda medija trpi velike izazove, Ministarstvo kulture i medija (MKM) ističe svoju čvrstu posvećenost očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja, što zahtijeva neprestani trud i angažman - zaključeno je na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović i izaslanice OEBS-a za slobodu medija, Tereze Ribiero.