Srijeda, 31.01.2024 | 19:39
IZVOR: una.rs

SJAJAN TRIK da PODGRIJETE krompir, a da ne bude GNJECAV

Pomfrit ili prženi krompir svi obožavaju za ručak. Ali kada se ohladi, nije baš mnogo ukusan.




Foot: Ilustracija/Pixabay.com 

Krompir je odličan prilog za sve vrste jela, a mnogi vole da ga grickaju bez dodataka kada je spremljen u vidu pomrfita. Međutim, postoji jedan problem - brzo postane gnjecav ako preostane nešto poslije ručka i ohladi se.

Važno je znati kako da ga pravilno podgrijato kako bi ostao ukusan. Ne radite to u mikrotalasnoj, jer će zbog neujednačene temperature postati gnjecav. Takođe, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrijevanja u mikrotalasnoj rerni dobiće užegao ukus.

Najbolji način za podgrijevanje krompira je na šporetu, u velikom tiganju, na umjerenoj temperaturi. Miješajte ga sve vrijeme na ringli, a kada tiganj postane vruć sklonite ga sa šporeta.

Pošto prženi krompir već ima ulja, ne treba ga dodavati. Pazite da se krompiri ne dodiruju u tiganju, jer će se potpariti, pa neće biti hrskavi. Kada se krompir zagrije, ocijedite višak masnoće, dodajte prstohvat soli i uživajte.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

RECEPT za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:42

Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na počektu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjira.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Zašto NE TREBA da čistite uši štapićima s vatom

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:22

Korišćenje pamučnog štapića za čišćenje ušiju je dobro, ali ljekari upozoravaju da to zapravo čini više štete nego koristi.

POGLEDAJTE - Zgrade Vlade Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova osvijetljene su BOJAMA Evropske unije

Četvrtak, 09.05.2024 | 21:07

Povodom Dana Evrope koji se obilježava  9. maja. 

Milatović: Uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, moramo biti USMJERENI ka evropskom horizontu

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:57

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja - Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Hrvatski predstavnik na Evroviziji se oglasio EMOTIVNOM PORUKOM - "Sjećam se kad sam pisao pjesmu u svojoj MALOJ SOBI"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:52

Baby Lasagne  se oglasio na Instagramu uz snimak prepune Malmo Arene u kojoj su svi u glas pjevali njegovu jpesmu u polufinalu Evrovizije.

Vuković: "Mizogini i nevaspitani komentari Milovića prema poslanici Novaković Đurović pokazuju da NIJE DOSTOJAN funkcije koju obavlja"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:37

"Mizogini i nevaspitani komentari ministra Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore", saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

Da li GENETIKA utiče na to kog će POLA biti vaše dijete? Evo šta kažu istraživanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:30

Da li je pol određen genetikom?

Podnijete KRIVIČNE PRIJAVE: OSUMNJIČENI da su ispalili 25 hitaca ispred lokala u Golubovcima

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:25

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, sprovodeći intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli su krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zenović: OSTAĆU na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, neću je zapostaviti uprkos mojoj KANDIDATURI i za izbore u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:09

Sigurno ću ostati na poziciji pregovarača do dobijanja IBAR-a, a ta pozicija neće ostati upražnjena, niti zapostavljena uprkos mojoj kandidaturi za lokalne izbore u Budvi, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom Predrag Zenović.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.