Četvrtak, 01.02.2024 | 17:45
IZVOR: n1.info.rs

Stručnjak za trgovinu SAVJETUJE - Na ovim stvarima nikada NE BI TREBALI da ŠTEDITE

Ako želite visoku kvalitetu i pouzdanu proizvodnju, isplatilo bi se potrošiti više na robne marke unutar određenih kategorija. 




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Ne samo da ćete biti zadovoljniji proizvodom, već možete dugoročno uštedjeti novac i izbjeći potencijalne popravke i zamjene.

1. Elektronika

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Kada kupujete elektroniku, želite biti sigurni da će potrajati.

“Gadgeti nepoznatih marki ne drže se tako dobro kao popularne robne marke poput Samsunga ili Applea, posebno kada su u pitanju televizori, tableti i slušalice. Kvaliteta, stil i dugotrajnost često su daleko bolji, pa se isplati potrošiti više unaprijed kako biste s vremenom više uštedjeli, umjesto da stalno mijenjate jeftine verzije,” rekla je stručnjakinja za potrošače i uštedu novca Andrea Voroč.

2. Pelene

Pelene su jedna kategorija u kojoj najjeftinija verzija može biti velika gnjavaža, piše GoBankingRates. Jeftine pelene ne funkcionišu tako dobro kao opcije skupljih marki u smislu upijanja i sprječavanja curenja. To dovodi do nemirnih beba, više noćnog buđenja i više pranja odjeće.

3. Odjeća za fitnes

Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Ulaganje u vaše zdravlje može uključivati više trošenja na odjeću za fitnes poznatih marki koja je udobna i napravljena da traje.

Ne samo da su neke od ovih opcija udobnije, već mogu biti dugoročno pristupačnije jer traju godinama, umjesto mjesecima kao neke jeftine verzije.

4. Deterdžent za pranje posuđa

Potrošiti malo više na dobro sredstvo za pranje posuđa je pametan potez. Popularne marke izgradile su svoju zvjezdanu reputaciju zbog iznimne moći uklanjanja masnoće, a nerijetko su i njihovi proizvodi rađeni po formuli kojom ćete koristiti manje deterdženta po pranju, što će vam bitno uštedjeti novac.

5. Gume

Budući da su gume temelj vaše vožnje, utječući na sve, od sigurnosti do performansa, poželje ćete uložiti u kvalitetne gume poznatih marki. Stručnjaci izdvajaju marke kao što su Michelin, Bridgestone ili Goodyear.

6. Hrana za ljubimce

Ovdje takođe veća potrošnja unaprijed može smanjiti vaše dugoročne troškove ako kupujete od robnih marki koje koriste visokokvalitetne sastojke.

Kupovina  kvalitetne hrane za kućne ljubimce vrlo je važna za njihovo zdravlje. Jeftinije robne marke mogu uzrokovati zdravstvene probleme i probleme s kožom vaših ljubimaca koji onda dovode do dugoročnih zdravstvenih problema.

7. Sladoled

Foto: Ilustracija/Pixabayy.com 

Svaki sladoled može biti donekle dobar, ali neke od skupljih marki opravdavaju cijenu na temelju vrhunskih sastojaka i boljeg ukusa.

8. Proizvodi za njegu kose

Kvalitetni proizvodi za njegu kose dovest će do zdravije, sjajnije i podatnije kose. Iako vam jeftini proizvodi za kosu kratkoročno štede novac, vjerovatno ćete češće posjećivati frizerski salon zbog ispucalih vrhova i tretmana kose.

9. WC papir

Jeftine marke wc papira mogu biti tanke ili grubo, a ni dugoročno vam neće uštedjeti novac jer će vam uvijek trebati više.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Slavna ljepotica priznala da li ŽALI što je postala mama u 40-im - "Bićeš tako UMORNA"

Četvrtak, 09.05.2024 | 20:03

Eva Mendes ima dvije ćerke s glumcem Rajanom Goslingom s kojim je u braku, a zbog porodice se i povukla iz glume.

Uživo: "Lavovi" protiv Italije - Žele da opravdaju ULOGU FAVORITA

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:45

Najbolji crnogorski rukometaši od 20 sati igraju u Konversanu sa Italijom, prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo.

SD, SDP i LP: Na antifašističkim vrijednostima gradili smo SAVREMENU Crnu Goru, koju treba VRATITI evropskom putu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:36

Rukovodstvo i odbori Glavnog grada Socijaldemokrata Crne Gore (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LP) sa prijateljima i simpatizerima danas su položili vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja.

Poznat PROTIVNIK Đokovića na startu turnira u Rimu

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:30

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je saznao ime prvog protivnika na masters turniru u Rimu.

Stijović i Delić podnijeli OSTAVKE, nisu više savjetnici predsjednika države

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:23

Savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj Aleksandar Stijović podnio je ostavku na tu poziciju. Tu informaciju potvrdio je Stijović za Portal RTCG.

Vujović sa Ribiero: MKM ističe svoju čvrstu POSVEĆENOST očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja

Četvrtak, 09.05.2024 | 19:07

Udanašnjem svijetu gdje sloboda medija trpi velike izazove, Ministarstvo kulture i medija (MKM) ističe svoju čvrstu posvećenost očuvanju bezbjednosti novinara i slobode izražavanja, što zahtijeva neprestani trud i angažman - zaključeno je na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović i izaslanice OEBS-a za slobodu medija, Tereze Ribiero.

"Ti NIKADA NEĆEŠ biti POZNATA": Saša Popović izbacio Anu Nikolić iz studija

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:54

Na početku svoje karijere Ana Nikolić bila je izbačena iz studija. 

Ovo su NERADNI DANI za Dan nezavisnosti

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:38

Za Dan nezavisnosti u Crnoj Gori će biti neradni dani utorak 21. maj i srijeda 22. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja MRSS.

Nastavak DIGITALIZACIJE usluga; E- prijave i za predstojeći konkurs “Podgorica na dva točka”

Četvrtak, 09.05.2024 | 18:03

U namjeri da se brojne usluge unaprijede, a zahtjevni procesi za građane – pojednostave, značajan broj aktivnosti usmjeren je na digitalizaciju gradske administracije.

Počele pripreme za NOVI FILM "Gospodar prstenova“

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:50

Peter Jakson i studio varner Bros rade na novom filmu serije Gospodar prstenova koji će premijerno biti prikazan 2026. godine, potvrdio je Variety.